Új Aermec HBI osztott rendszerű inverteres levegős hőszivattyú

50 °C-os víz -20 °C-ban is

Az Oktoklíma Kft. kínálatában kapható az Aermec új HBI termékcsaládja, az inverteres osztott rendszerű nagy hatékonyságú hőszivattyú, aktív hűtésre, fűtésre max. 55 °C vízhőmérsékletig, használati melegvíz készítésére. A berendezés öt méretben, 8 és 16 kW közötti tartományban hozzáférhető. A COP akár 4,5 és az EER akár 3,8 is lehet típustól függően, sugárzó felületekhez kapcsolt üzemmódok esetében.

A kiemelkedő hűtési és fűtési hatékonyság kedvező éves üzemeltetési költségeket biztosít, tökéletes komfort mellett. Hőszivattyús üzemmel 50 °C hőmérsékletű HMV készíthető, de a tárolóban elhelyezett kiegészítő elektromos fűtőszállal akár 80 °C-ra is felfűthető a víz. A berendezések összes kiegészítő elektromos fűtési funkcióját a felhasználó saját tetszése, illetve a rendszer igényei alapján változtathatja. A berendezés széles üzemeltetési tartományban használható, hűtésben +10 és +48 °C között, fűtésben -20 és +35 °C között, használati melegvíz készítésre pedig -20 és +45 °C között alkalmas. A maximum 30m gázoldali csővezeték kiépítés hossz és 15m szintkülönbség nagy rugalmasságot biztosít az elhelyezésre. A működési paramétereket a független Eurovent minőségbiztosító intézet tanúsítja.

A hőszivattyú két részből áll, az R410a hűtőközeggel üzemelő kompresszoros kültéri egységből (HBI_C), a beltéri hidroelemből (HBI_E). A kültéri egység DC Inverter szabályozású kompresszora biztosítja az optimális energiafelhasználást, az Inverteres szabályzású ventilátor pedig az alacsony zajszintről és a kondenzáció optimális szabályzásáról gondoskodik. A hőcserélőn elhelyezett, standard, kis teljesítményű elektromos fagyvédelmi fűtőszál optimalizálja a folyamatmegfordítás szükségessége nélküli leolvasztást. A kompakt, falra szerelhető beltéri hidraulikus egység tartalmazza a hűtőközeg/víz lemezes hőcserélőt, illetve a háromfokozatú szivattyút, vízoldali biztonsági szerelvényeket (áramláskapcsoló, biztonsági szelep, tágulási tartály, légtelenítő) és az LCD kijelzős kezelőfelületet, melyről a berendezés minden funkciója vezérelhető.

Kültéri egység (HBI_C)
Beltéri hidroelem (HBI_E)
Egy- (HBI_WT) vagy két rozsdamentes hőcserélő (HBI_WTS)
A vezérlő kezeli a Legionella elleni felfűtést, heti időzítő funkciója energiatakarékossági és kényelmi funkciókat biztosít a rendszer teljes üzemeltetésre. A készülék képes egy kétjáratú és egy háromjáratú (HMV) szelepet kezelni. Rendelkezik külső hőmérséklet- és helyiség hőmérséklet-érzékelővel, időjárásfüggő vezérléssel, szabadság- és csendesített üzemmóddal. Automatikusan újraindul áramszünet után.

Széria tartozék továbbá 2 fokozatú kiegészítő elektromos két fokozatú fűtőbetétet (3+3 kW), mely működhet bivalens kiegészítő fűtésként, esetleges vészüzem esetén a kompresszor meghibásodása esetén is biztosítja a fűtést vagy a használati melegvizet, illetve, igény esetén, a kültéri egység leolvasztási ciklusa alatt is működőképes állapotban tartja a fűtési hőleadó-rendszert, csökkentve a fűtővíz kiesését. A rendszerhez illeszthető a gyártónál már korábban kapható indirekt csőkígyós használati melegvíz készítéshez rozsdamentes tároló, 200 vagy 300 literes tartály térfogattal, egy- (HBI_WT) vagy alternatív energiaforráshoz két rozsdamentes hőcserélős (HBI_WTS) kialakítással, hidraulikai védelemmel (magnézium anód, biztonsági szelep, manométer) kiegészítő elektromos fűtéssel (3 kW), 50mm-es hőszigeteléssel ellátva.
Az Aermec HBI hőszivattyú letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Oktoklíma Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...