Tesztgyőztes a Jungheinrich EFG 216 típusú elektromos targoncája

A Bécsi Műszaki Egyetem Járműtechnikai Intézete elektromos homlokvillás targoncákat tesztelt

Az Ausztriában megjelenő "dispo" logisztikai szaklap felkérte a Bécsi Műszaki Egyetem Járműtechnikai Intézetét, hogy végezze el az elektromos homlokvillás targoncák széleskörű tesztelését. A teszt győztese az energia hatékonyság területén a Jungheinrich lett.
Egy elektromos targonca megvásárlása esetén nem egyszerű a döntés, az érdeklődő számos gyártó és modell közül választhat. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a vásárlók döntéshozatalát, az Ausztriában megjelenő "dispo" szaklap megbízta a Bécsi Műszaki Egyetem Járműtechnikai Intézetét a homlokvillás elektromos targoncák gyakorlati tesztelésével. A teszt célja az volt, hogy összehasonlítsa az 1,6 tonna hasznos teherbírású háromkerekű elektromos homlokvillás targoncákat. A Jungheinrich az első helyet szerezte meg ezen a teszten az energia hatékonyság területén.

Az elmúlt évek targonca fejlődését áttekintve nyilvánvalóan látszik, mely területeken hajtották végre a legtöbb innovációt: az elektromos targoncák - összehasonlítva a dízel-és gázüzemű targoncákkal - évek óta jelentős, többlépcsős fejlődésen mentek keresztül. A rakodási teljesítmény nagyfokú növekedése mellett a korábbi modellekhez képest még egy fontos jellemző tűnik ki - egyre hosszabb ideig működnek egyetlen akkumulátortöltéssel. Ez nemcsak az egyre nagyobb méretű és nagyobb teljesítményű akkumulátoroknak köszönhető, hanem számos olyan részletnek, melyek a targoncák energia hatékonyságát növelik.
Ezen háttér információk ismeretében dolgozták ki a szakemberek a tesztelés folyamatát. A tesztet a Bécsi Műszaki Egyetem Járműtechnikai Intézetének (IFA) szakemberei 2011. nyarán végezték el, melyet követően került sor az adatok részletes kiértékelésére. A vizsgált targoncák energia hatékonyságának meghatározására méréseket végeztek az akkumulátoron, a töltőkészüléken, valamint az elektromos hálózaton. Továbbá az energiafolyamot mérték dinamikus és statikus tesztek segítségével. "A legkevesebb óránkénti energiát igénylő targonca a Jungheinrich EFG 216 típusú targoncája" - áll az energia hatékonyságról szóló teszteredmények összefoglalójában. Összegezve: a Jungheinrich EFG 216 típusú modellje nyerte meg az energia hatékonysági tesztet az alacsony energia felhasználása, valamint a beépített Jungheinrich akkumulátor és felhasznált Jungheinrich töltőkészülék magas hatásfoka kapcsán..

A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik anyagmozgató gépek, valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan, saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató vállalattá nőtte ki magát, amely ügyfeleinknek átfogó termékpalettát kínál anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika tejes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei minden német tőzsdén forgalomban vannak.

Ha az EFG 216 típusú elektromos targoncával kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Jungheinrich Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...