proidea.hu online termékinformációs katalógus

A KSB az IE5-ös hatékonyságú SuPremE® szivattyúmotor új prototípusát fejlesztette ki


2018. március 02.

Sajátossága az integrált fordulatszám szabályzó rendszer

A szinkron reluktancia elvén működő IE5-ös hatékonyságú, mágnes-mentes KSB SuPremE® motor ez idáig is úttörő technológiát képviselt a szivattyútechnikában, de a KSB szakemberei ezzel nem érték be. Kifejlesztettek egy új prototípust, melynek sajátossága az integrált fordulatszám szabályzó rendszer. A prototípus egy 22 kW-os szinkron reluktancia motor, melynek forradalmi újdonsága, hogy félvezető technológiájának segítségével egy teljesen új hűtési rendszert biztosít a teljesítményelektronika számára. A frekvenciaváltó motorba való beépítésével több, mint 25%-kal csökkent a modell helyigénye a korábbi típushoz képest.

A KSB olasz, német és francia szakértői mellett a Karlsruhe Institute of Technology (KIT) szakemberei is részt vettek a prototípus kifejlesztésében. A demo modell kifejlesztésének legfőbb célja az volt, hogy rámutasson a modern szilícium-karbid komponensek alkalmazásában rejlő potenciálra a magas motorteljesítménnyel összefüggésben.

Manapság a szabványos normszivattyúk 70%-a állandó fordulatszámon üzemel. Hogy a szivattyút a kívánt üzemelési tartományhoz igazítsák, a járókereket rendszerint adott munkapontra esztergálják. A jövőben - az Ipar 4.0 beköszöntésével és az integrált frekvenciaváltó segítségével - a motorok ezt egy egyszerű átállítással, a járókerék virtuális átalakításával lehetővé teszik majd. Mindezt utólagosan, a szivattyú beüzemelését követően, egy mobil applikáció segítségével.
A SuPremE® szivattyúmotor letölthető termékismertetőiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a KSB Szivattyú és Armatúra Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Budafoki út 60.
Telefon: +36 1 371 1736
Fax: +36 1 371 1770
E-mail:
Web: www.ksb.hu
Janik László
területi képviselő - Kelet- és Közép-Magyarország  
   
   
   
A KSB Hungary Kft. a világszerte vezető KSB Csoport tagja 1992 óta van jelen a magyar piacon. Szivattyúkat, szerelvényeket és komplett rendszermegoldásokat kínál vízi, szennyvízi, ipari és épületgépészeti felhasználásra gyors rendelésfelvétellel, rövid szállítási határidővel, kiváló ár/érték arányban. Mindent egy kézből: gyártói know-how, műszaki tanácsadás, szerviz szolgáltatások.
Referenciák: Paksi Atomerőmű Zrt., MOL Nyrt., Borsodchem Zrt., Budapesti Erőmű Zrt., AUDI Hungária Motor Kft., GEA Egi Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt. Minőségi tanúsítvány: MSZ EN ISO 9001:2015
További hírek a Tisztavíz száraz beépítésű szivattyúk termékkategóriában
További hírek a Szivattyúk, keverők termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  KSB  IE5  SuPremE  szivattyúmotor  szivattyútechnika  szivattyú  szinkron  reluktancia  mágnes-mentes  integrált  fordulatszám  szabályzó