A KSB az IE5-ös hatékonyságú SuPremE® szivattyúmotor új prototípusát fejlesztette ki

Sajátossága az integrált fordulatszám szabályzó rendszer

A szinkron reluktancia elvén működő IE5-ös hatékonyságú, mágnes-mentes KSB SuPremE® motor ez idáig is úttörő technológiát képviselt a szivattyútechnikában, de a KSB szakemberei ezzel nem érték be. Kifejlesztettek egy új prototípust, melynek sajátossága az integrált fordulatszám szabályzó rendszer. A prototípus egy 22 kW-os szinkron reluktancia motor, melynek forradalmi újdonsága, hogy félvezető technológiájának segítségével egy teljesen új hűtési rendszert biztosít a teljesítményelektronika számára. A frekvenciaváltó motorba való beépítésével több, mint 25%-kal csökkent a modell helyigénye a korábbi típushoz képest.

A KSB olasz, német és francia szakértői mellett a Karlsruhe Institute of Technology (KIT) szakemberei is részt vettek a prototípus kifejlesztésében. A demo modell kifejlesztésének legfőbb célja az volt, hogy rámutasson a modern szilícium-karbid komponensek alkalmazásában rejlő potenciálra a magas motorteljesítménnyel összefüggésben.

Manapság a szabványos normszivattyúk 70%-a állandó fordulatszámon üzemel. Hogy a szivattyút a kívánt üzemelési tartományhoz igazítsák, a járókereket rendszerint adott munkapontra esztergálják. A jövőben - az Ipar 4.0 beköszöntésével és az integrált frekvenciaváltó segítségével - a motorok ezt egy egyszerű átállítással, a járókerék virtuális átalakításával lehetővé teszik majd. Mindezt utólagosan, a szivattyú beüzemelését követően, egy mobil applikáció segítségével.
A SuPremE® szivattyúmotor letölthető termékismertetőiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a KSB Szivattyú és Armatúra Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

SuPremE® - energiatakarékos szivattyúmotor
 
SuPremE® - energiatakarékos szivattyúmotor

IE5-ös hatékonysági osztályú szinkron reluktancia motor, mely akár 70%-os energiamegtakarítást képes elérni az IE2-es aszinkronmotorhoz képest.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Tisztavíz száraz beépítésű szivattyúk
Tisztavíz száraz beépítésű szivattyúk
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...