proidea.hu online termékinformációs katalógus

Supafil Cavity és Loft fújható üveggyapot szigetelés a Knauf Insulation-től


2013. január 24.

Üveggyapot szigetelés könnyedén, gyorsan, tökéletesen

A hazai piacon 2012 tavaszától elérhetővé vált a Knauf Insulation Kft.-től a Supafil márkanévvel ellátott fújható üveggyapot. Magyarországon a fújható szigetelésként eddig ismert cellulóz alapanyag mellett már az üveggyapot is jelen van.
A Supafil termékcsalád a hagyományos üveggyapot fajtától már színében is különbözik (fehér). A gyapotdarabok hidrofóbizáltak és néhány cm hosszú szálai kis vattapamacsként egymáshoz tapadnak. A hópihére emlékeztető anyagot a csomagoláskor összepréselik, bálázzák. Így a felhasználási területtől függően akár 1-1,4 m³ is lehet egy 16,6 kg-os bála tartalma.

A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, amely elsősorban tetőtereket érint. A tetőtér esetében a vízszintes felületet, valamint az üreges szarufa közök alsó részeit érthetjük. A terméket javasolt alkalmazási területeik szerint ajánlják: a Supafil Cavityt üreges részek kitöltésére, a Supafil Loftot szabadon fújható épületrészekhez. E technológia is rendelkezik a résmentes „tömörített” kitöltéssel, és a fújható technológia által képviselt előnyökkel.

A Supafil termékcsalád alapanyagánál fogva nem veszi fel a levegő páratartalmát, így nem is romlik le a hőszigetelő teljesítménye. A párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, ezért nem is tud kialakulni semmilyen penészedés.

A Supafil Cavity 0,034 W/mK, a Supafil Loft 0,045 W/mK deklarált λ-val (hővezetési tényezővel) rendelkezik. A termékek az MSZ EN 13501-1 szabvány szerint A1 nem éghető osztályba tartoznak. Ennek köszönhetően növelik az épületek passzív tűzállóságát. A hazai felhasználás főleg tetőterek, padlásterek szigetelésére korlátozódik, és elsősorban a felújítást és a szigetelőanyag „feljavítását” jelenti, beleértve a hozzáférhetetlen helyen lévő régi szigeteléseket, például a magastetők padlástereinek tetőmegbontás nélküli utólagos szigetelését. Ebben az esetben a befújás a tömlő átmérőjének megfelelő lyukon keresztül is elvégezhető.

Európa többi részén a fújható szigetelést könnyűszerkezetes épületek üregeinek, falszerkezeteinek kitöltéséhez, és külső burkolat mögötti szigeteléshez is alkalmazzák. A termék önmagában tökéletes bizonyíték rá, hogy a már elterjedt üveggyapot kategóriában is megoldható a - zömében - üveggyapot szigetelés mellett is a felújítás és újépítés szigetelése. A vegyszereket nem tartalmazó, nem éghető, káros anyagoktól mentes, hidrofóbizált és a hagyományos tekercses/táblás ásványgyapottól csupán bejuttatási technikájában különböző fújható üveggyapotot összehasonlítani is könnyebb a piacon lévő cellulóz alapú fújható szigeteléssel.

A Supafil termékcsalád letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek az Üveggyapot és habüveg szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  fújható  ásványgyapot  üveggyapot  szigetelés  ömlesztett  bála  Supafil  Cavity  Loft