Weidmüller újdonság: stripax® csupaszoló szerszám

Negyedik generációs szerszám jelentős újításokkal

A Weidmüller az eredeti stripax® szerszámmal egy olyan csupaszoló szerszámot kínál, amely ismét magasra emeli a mércét a vezeték-megmunkálás területén. Híven ahhoz a jelmondathoz, hogy a bevált és sikeres szerszámokat is lehet még műszakilag és funkcionálisan tökéletesíteni, a Weidmüller továbbfejlesztette a stripax® szerszámot. A hajlékony és tömör erű, PVC szigetelésű vezetékek, többerű vezetékek, valamint vékony szalagkábelek csupaszolására szolgáló negyedik generációs szerszámot a Weidmüller jelentős újításokkal mutatja be.
Weidmüller stripax csupaszoló szerszám
Weidmüller stripax csupaszoló szerszám
 
A csupaszoló szerszám továbbfejlesztésekor a vállalat különös figyelmet fordított a felhasználók igényére. A levehető markolatburkolat lehetővé teszi a markolatméret és -távolság beállítását. A szerszámot így ugyanolyan pontosan lehet megmarkolni kisebb és nagyobb méretű kézzel, valamint könnyen és kifáradás nélkül lehet vele dolgozni. A kompakt és könnyű - 190 mm hosszú, 175 g tömegű - szerszám lehajtható vágásvédelemmel rendelkezik. Ez megakadályozza a vezeték véletlen elvágását csupaszoláskor, valamint biztonságos és gyors munkát tesz lehetővé. Az egyedülálló részleges csupaszolás funkció bekapcsolható, ami azt jelenti, hogy a levágott szigetelés a vezetőn marad, megakadályozza az elemi szálak kisodródását. Az érvéghüvelyt így könnyen fel lehet húzni a vezetékre, illetve a vezetéket könnyen be lehet kötni a kapcsokba.
A késcsere is gyorsan a szorítópofa levételével történik. Az egyedileg feliratozható ESG készülékjelölőkkel történő egyéni jelölési lehetőség révén minden felhasználó megjelölheti a saját stripax® szerszámát. Ezen kívül a szerszámba beépített szigetelésmaradék-kidobó megakadályozza a levágott szigetelés beszorulását az ütköző és a kés közé. Nem utolsósorban könnyebbé vált a vezeték ütközőjének és a szigetelés vastagságának beállítása az eltolható beállító révén. A maximális csupaszolási hossz egyrészt 18 mm-ről 25 mm-re növekedett, másrészt pedig a vékony vagy vastag érszigetelésekhez pontosabban lehet beállítani a szigetelés vastagságát. A korábbi stripax® -hoz képest a megmunkálási keresztmetszet tovább nőtt, és immár a 10 mm2-es vezeték is megmunkálható az új szerszámmal. Ezekhez jönnek még a további funkcionális fejlesztések.
 
Weidmüller stripax csupaszoló szerszám levehető marokrésszel
Weidmüller stripax csupaszoló szerszám levehető marokrésszel
Az új stripax® 2009. nyarától lesz kapható.
A Weidmüller programjában a csupaszolószerszámok mellett a kábelköpeny eltávolítására szolgáló, valamint vágó-, préselő-, csavarozó szerszámok és tesztműszerek is megtalálhatók. Ezek mind a legfejlettebb műszaki színvonalat képviselik, valamint lehetővé teszik a legnagyobb fokú pontosságot és termelékenységet.
Ha a stripax® csupaszoló szerszámmal kapcsolatban információt szeretne kérni a B&K Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Kéziszerszámok
Kéziszerszámok
Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem
Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem
Eszközök
Eszközök

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...