proidea.hu online termékinformációs katalógus

Weidmüller újdonság: stripax® csupaszoló szerszám


2009. július 20.

Negyedik generációs szerszám jelentős újításokkal

A Weidmüller az eredeti stripax® szerszámmal egy olyan csupaszoló szerszámot kínál, amely ismét magasra emeli a mércét a vezeték-megmunkálás területén. Híven ahhoz a jelmondathoz, hogy a bevált és sikeres szerszámokat is lehet még műszakilag és funkcionálisan tökéletesíteni, a Weidmüller továbbfejlesztette a stripax® szerszámot. A hajlékony és tömör erű, PVC szigetelésű vezetékek, többerű vezetékek, valamint vékony szalagkábelek csupaszolására szolgáló negyedik generációs szerszámot a Weidmüller jelentős újításokkal mutatja be.
Weidmüller stripax csupaszoló szerszám  
A csupaszoló szerszám továbbfejlesztésekor a vállalat különös figyelmet fordított a felhasználók igényére. A levehető markolatburkolat lehetővé teszi a markolatméret és -távolság beállítását. A szerszámot így ugyanolyan pontosan lehet megmarkolni kisebb és nagyobb méretű kézzel, valamint könnyen és kifáradás nélkül lehet vele dolgozni. A kompakt és könnyű - 190 mm hosszú, 175 g tömegű - szerszám lehajtható vágásvédelemmel rendelkezik. Ez megakadályozza a vezeték véletlen elvágását csupaszoláskor, valamint biztonságos és gyors munkát tesz lehetővé. Az egyedülálló részleges csupaszolás funkció bekapcsolható, ami azt jelenti, hogy a levágott szigetelés a vezetőn marad, megakadályozza az elemi szálak kisodródását. Az érvéghüvelyt így könnyen fel lehet húzni a vezetékre, illetve a vezetéket könnyen be lehet kötni a kapcsokba.
A késcsere is gyorsan a szorítópofa levételével történik. Az egyedileg feliratozható ESG készülékjelölőkkel történő egyéni jelölési lehetőség révén minden felhasználó megjelölheti a saját stripax® szerszámát. Ezen kívül a szerszámba beépített szigetelésmaradék-kidobó megakadályozza a levágott szigetelés beszorulását az ütköző és a kés közé. Nem utolsósorban könnyebbé vált a vezeték ütközőjének és a szigetelés vastagságának beállítása az eltolható beállító révén. A maximális csupaszolási hossz egyrészt 18 mm-ről 25 mm-re növekedett, másrészt pedig a vékony vagy vastag érszigetelésekhez pontosabban lehet beállítani a szigetelés vastagságát. A korábbi stripax® -hoz képest a megmunkálási keresztmetszet tovább nőtt, és immár a 10 mm2-es vezeték is megmunkálható az új szerszámmal. Ezekhez jönnek még a további funkcionális fejlesztések.
  Weidmüller stripax csupaszoló szerszám levehető marokrésszel
Az új stripax® 2009. nyarától lesz kapható.
A Weidmüller programjában a csupaszolószerszámok mellett a kábelköpeny eltávolítására szolgáló, valamint vágó-, préselő-, csavarozó szerszámok és tesztműszerek is megtalálhatók. Ezek mind a legfejlettebb műszaki színvonalat képviselik, valamint lehetővé teszik a legnagyobb fokú pontosságot és termelékenységet.


Ha a stripax® csupaszoló szerszámmal kapcsolatban információt szeretne kérni a B&K Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Telefon: +36 1 382 7700
Fax: +36 1 382 7701
E-mail:
Web: www.weidmueller.hu
Cziglédszky Dóra
marketing asszisztens  
Kerekes Zoltán
ügyvezető igazgató  
   
A Weidmüller név több mint 160 éve egyet jelent a teljesítménnyel, a szakértelemmel és a megbízhatósággal a gépgyártás, folyamatirányítás, készülékgyártás, energetika és közlekedésipar területén. Több mint 80 országban innovatív megoldásaikkal és szolgáltatásaikkal támogatják ügyfeleiket és partnereiket.
Márkanevek: Weidmüller
További hírek a Kéziszerszámok termékkategóriában
További hírek a Mérőműszerek, kéziszerszámok, munkavédelem termékkategóriában
További hírek az Eszközök termékkategóriában
Kulcsszavak:  Weidmüller  szerszám  csupaszoló  stripax  markolatburkolat  vezeték-megmunkálás  marokméret