Somfy bioklimatikus homlokzat

Az árnyékolástechnikai eszközök és ablakok automatizálása kínál hatékony és bevált megoldást

Homlokzat: valódi membrán

A külső teret az épület homlokzata választja el a beltértől, ez a természetes és mesterséges környezet találkozási pontja. A külső időjárási viszonyok az évszaknak, az időjárásnak, valamint a nappalok és éjszakák változásának megfelelően folyamatosan változnak. A belső életkörülményeknek azonban a bent tartózkodók tevékenységéhez és igényeihez igazodva a lehető legegyenletesebbnek és legkomfortosabbaknak kell lenniük.
A bioklimatikus homlokzat célja

Időnk legjavát épületen belül töltjük: a bioklimatikus tervezés középpontjában a bent tartózkodó személy áll*. A cél - a fenntartható fejlődés szem előtt tartása mellett - az épület üzemeltetéséhez szükséges energiamennyiség, természeti elemek (elsősorban a levegő és napsütés) felhasználásával történő csökkentése.

* Forrás : Traité d'Architecture et d'Urbanisme bioclimatique, Alain Liébard & André de Herde, Editions Observer.
Műszaki és építészeti megoldások

Ha mindkét, egymásnak látszólag ellentmondó célt (komfort, illetve energiamegtakarítás) teljesíteni kívánjuk, akkor a bioklimatikus megoldások tervezésekor többféle paramétert is meg kell határozni, például:
  • a bent tartózkodó személyek életmódja, kulturális háttere, szokásai,
  • az épület rendeltetésére vonatkozó követelmények: iroda, iskola, lakóépület...
  • a klimatikus és mikroklíma-paraméterek: a napsütéses órák évszakonkénti aránya és az épület fekvése, környező épületek, növényzet...
A bioklimatikus tervezés többféle műszaki megoldástól is függ : napjainkban az árnyékolástechnikai eszközök és ablakok automatizálása kínál hatékony és bevált megoldást, amelyek kétségtelenül alkalmazhatók a bioklimatikus homlokzatoknál.


A bioklimatikus homlokzat letölthető katalógusát megtalálja a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Somfy Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Épületautomatizálás
Épületautomatizálás
Szerelvények, kábelezés
Szerelvények, kábelezés
Épületvillamosság
Épületvillamosság

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...