proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Siemens töltőegység a villamos hajtású járművek költségoptimalizált töltéséhez


2018. november 22.

A VersiCharge könnyen falra szerelhető és 230 voltos feszültségszintre méretezték

A 2018. évi világítástechnikai és épületgépészeti kiállításon a Siemens az IEC szabványnak megfelelő, villamos hajtású járművekhez kifejlesztett új töltőegységet mutatott be. A VersiCharge nevű egységgel az elektromos járművek töltése gyorsan, biztonságosan és költséghatékonyan végezhető. Az előző változathoz képest az új töltőegység kompaktabb kialakítású. Eleget tesz a magasabb, IP 56 védelmi szint követelményeinek, így kültéri telepítése is lehetséges. Emellett a VersiCharge beépített hibaáram (DC) érzékelővel is rendelkezik. A felhasználók kétórás intervallumokban, két és nyolc óra közötti értékre programozhatják be a töltési folyamat kezdetét.

Siemens VersiCharge elektromos autó töltőegység

Ez lehetővé teszi számukra, hogy a csúcsidőszakokon kívüli, gazdaságos elektromos áramtarifák kihasználásával jelentősen csökkentsék az energiaköltségeket. Az elektromos járművek tulajdonosai célzott módon használhatják fel a saját maguk által - például napelemtáblák segítségével - előállított energiát is, ily módon optimalizálva az energiafogyasztást. A VersiCharge alkalmas a magánjellegű és részben magánjellegű környezetekben történő használatra, például garázsokban, fedett autóparkolókban, illetve szállodák és vállalati parkolók esetén. Az egység könnyen falra szerelhető és 230 voltos (V) feszültségszintre méretezték.

A VersiCharge 20 és 32 amper (A) névleges áramerősségű egyfázisú, valamint 32 amper névleges áramerősségű háromfázisú változatban készül. Az egyfázisú, 32 A áramerősségű töltőegység már tartalmazza a beépített, 6 mA egyenáramra kalibrált hibaáram érzékelőt. A verziótól függően a töltési teljesítmény 4,6 kilowatt (kW), 7,2 és 22 kW között változhat. A 22 kW névleges teljesítménynél egy átlagos személygépkocsi töltési ideje nagyjából 4 óra. A töltési állapotot LED kijelző mutatja. Egy külső RFID (rádiófrekvenciás azonosításon alapuló) olvasóegységen keresztül a töltési folyamat bármikor elindítható, visszavonható vagy felfüggeszthető.

A Siemens VersiCharge töltőegység letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a Siemens Zrt. - EM LP Kisfeszültségű energiaelosztás és installációtechnika munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1143 Budapest, Gizella út 51-57.
Telefon: +36 1 471 1000
Fax: +36 1 471 1002
E-mail:
Web: www.siemens.hu/kif
Broda Krisztián
  +36 1 471 1725
   
   
   
A portfóliójuk magába foglalja az energiaelosztó rendszereket, tokozottsín rendszereket, elosztószekrényeket, mérőkészülékeket, megszakítókat és a terhelésszakaszoló kapcsolókat, moduláris védelmi készülékeket, épületfelügyeleti rendszereket, kapcsolókat és dugaszoló-aljzatokat. A készülékeik és rendszereik összetétele, modularitása és intelligenciája számos előnyt kínál partnereiknek élettartalmuk alatt bárhol a világon. Irányzatokat meghatározó formát és innovatív funkciókat szállítanak kiváló minőségben, amiket az alkalmazott nemzetközi szabványok szerint fejlesztenek.
Márkanevek: Siemens
További hírek az Üzemanyagtöltő állomások, elektromos töltőállomások termékkategóriában
További hírek a Töltőállomások, járműmosók, szervizek berendezései termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Siemens  VersiCharge  töltőegység  elektromos  autó  töltő  elektromos  jármű  villamos  hajtású