Új Siemens töltőegység a villamos hajtású járművek költségoptimalizált töltéséhez

A VersiCharge könnyen falra szerelhető és 230 voltos feszültségszintre méretezték

A 2018. évi világítástechnikai és épületgépészeti kiállításon a Siemens az IEC szabványnak megfelelő, villamos hajtású járművekhez kifejlesztett új töltőegységet mutatott be. A VersiCharge nevű egységgel az elektromos járművek töltése gyorsan, biztonságosan és költséghatékonyan végezhető. Az előző változathoz képest az új töltőegység kompaktabb kialakítású. Eleget tesz a magasabb, IP 56 védelmi szint követelményeinek, így kültéri telepítése is lehetséges. Emellett a VersiCharge beépített hibaáram (DC) érzékelővel is rendelkezik. A felhasználók kétórás intervallumokban, két és nyolc óra közötti értékre programozhatják be a töltési folyamat kezdetét.

Siemens VersiCharge elektromos autó töltőegység
Siemens VersiCharge elektromos autó töltőegység


Ez lehetővé teszi számukra, hogy a csúcsidőszakokon kívüli, gazdaságos elektromos áramtarifák kihasználásával jelentősen csökkentsék az energiaköltségeket. Az elektromos járművek tulajdonosai célzott módon használhatják fel a saját maguk által - például napelemtáblák segítségével - előállított energiát is, ily módon optimalizálva az energiafogyasztást. A VersiCharge alkalmas a magánjellegű és részben magánjellegű környezetekben történő használatra, például garázsokban, fedett autóparkolókban, illetve szállodák és vállalati parkolók esetén. Az egység könnyen falra szerelhető és 230 voltos (V) feszültségszintre méretezték.

A VersiCharge 20 és 32 amper (A) névleges áramerősségű egyfázisú, valamint 32 amper névleges áramerősségű háromfázisú változatban készül. Az egyfázisú, 32 A áramerősségű töltőegység már tartalmazza a beépített, 6 mA egyenáramra kalibrált hibaáram érzékelőt. A verziótól függően a töltési teljesítmény 4,6 kilowatt (kW), 7,2 és 22 kW között változhat. A 22 kW névleges teljesítménynél egy átlagos személygépkocsi töltési ideje nagyjából 4 óra. A töltési állapotot LED kijelző mutatja. Egy külső RFID (rádiófrekvenciás azonosításon alapuló) olvasóegységen keresztül a töltési folyamat bármikor elindítható, visszavonható vagy felfüggeszthető.

A Siemens VersiCharge töltőegység letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a Siemens Zrt. - EM LP Kisfeszültségű energiaelosztás és installációtechnika munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Siemens VersiCharge elektromos jármű töltőegység
 
Siemens VersiCharge elektromos jármű töltőegység

Villamos hajtású járművekhez kifejlesztett töltőegység, melynek használatával az elektromos járművek töltése gyorsan, biztonságosan és költséghatékonyan végezhető el. Alkalmas magánjellegű és részben magánjellegű (garázsok, szállodák, vállalati parkolók, stb.) környezetben történő használatra. Könnyen falra szerelhető, 230 voltos feszültségszintre méretezték. Eleget tesz a magasabb, IP 56-os védelmi szint követelményeinek, így kültéri telepítése is lehetséges.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Üzemanyagtöltő állomások, elektromos töltőállomások
Üzemanyagtöltő állomások, elektromos töltőállomások
Töltőállomások, járműmosók, szervizek berendezései
Töltőállomások, járműmosók, szervizek berendezései
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...