proidea.hu online termékinformációs katalógus

Redőnyként feltekeredik a Hörmann legújabb garázskapuja


2009. október 22.

A RollMatic helytakarékos megoldás

Rollmatic garazskapu  
Budapest, 2009. október 21. - Amikor garázskaput választanak, fontos, hogy az egyéb szempontok mellett figyelembe vegyék a beépítésre és a működtetésére rendelkezésre álló helyet is. Értékes, tárolásra vagy a garázs bevilágítására alkalmas tér veszhet el, ha a garázskapu működése során túlzottan nagy helyet foglal el. Kiváló megoldást nyújt erre a dilemmára a Hörmann redőnyszerűen feltekeredő RollMatic kapuja, amelynek használatával szabadon marad a födém. A RollMatic felett ablakot alakíthatunk ki, átvezethetők az épületgépészeti csövek, vagy akár tárolásra is használhatják a födém alatti részt.

Az új garázs-redőnykapu - ahogyan a neve is mutatja - egyszerűen felhúzható, akár egy redőny. A kapu a számára kialakított tokba tekeredik fel. A meghajtást a szekcionált kapuk esetében már bevált húzórugós technika segíti a kapu működése során. A biztonságot is nagybetűvel írták: a motor nagyon érzékenyen reagál a normálistól elérő terhelésekre, s elakadás esetén azonnal bekapcsol a leállító-automatika. A RollMatic esetében a rugókiegyenlítés és a leállító-automatika olyan megbízhatóan működik, hogy nem szükséges kiegészítő záróélvédelem.
RollMatic garazskapu RollMatic garazskapu
RollMatic garazskapu  
Áramszünet esetén a kapu kézzel is könnyedén nyitható, a meghajtómotort egy húzózsinór megrántásával kiiktathatják, s így a kapulapot kis kézi erővel is könnyedén mozgathatják. A dupla kötélvezetés meggátolja a kapu lezuhanását. A RollMatic alapfelszereltségéhez tartozik a meghajtómotor, amelyet a konzolon kívülre szereltek fel, így az könnyen karbantartható.

"A Rollmatic főként azoknak a vásárlóknak készült, akiknek szűkös a hely a garázsukban a hagyományos - szekcionált vagy billenőlapos -garázskapuk beépítéséhez. Ezzel a megoldással rengeteg helyet nyerünk, működtetése pedig egyszerű és biztonságos" - mondta Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Kiegészítésként akusztikus riasztó is rendelhető a RollMatic kapuhoz. Ha az oldalra felszerelt érzékelő a kapu feltolását érzékeli, 110 decibellel szólal meg a sziréna.

A RollMatic megalkotásakor a biztonság mellett a designt is szem előtt tartották a Hörmann tervezői. A kapu a klasszikusnak számító fehér mellett kilenc további színben, valamint a fahatású aranytölgy és rózsafa árnyalatú felülettel is rendelhető.
Ha a RollMatic garázskapuval kapcsolatban részletes információt vagy árajánlatot szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Telefon: +36 80 887 575
Fax: +36 24 525 110
E-mail:
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató  
   
   
   
Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
További hírek a Garázskapuk termékkategóriában
További hírek az Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hörmann  Rollmatic  garázskapu  szekcinált  feltekeredik  garázs-redőnykapu  meghajtás  meghajtómotor  billenőlapos