Redőnyként feltekeredik a Hörmann legújabb garázskapuja

A RollMatic helytakarékos megoldás

Rollmatic garazskapu
Rollmatic garazskapu
Galéria
Budapest, 2009. október 21. - Amikor garázskaput választanak, fontos, hogy az egyéb szempontok mellett figyelembe vegyék a beépítésre és a működtetésére rendelkezésre álló helyet is. Értékes, tárolásra vagy a garázs bevilágítására alkalmas tér veszhet el, ha a garázskapu működése során túlzottan nagy helyet foglal el. Kiváló megoldást nyújt erre a dilemmára a Hörmann redőnyszerűen feltekeredő RollMatic kapuja, amelynek használatával szabadon marad a födém. A RollMatic felett ablakot alakíthatunk ki, átvezethetők az épületgépészeti csövek, vagy akár tárolásra is használhatják a födém alatti részt.

Az új garázs-redőnykapu - ahogyan a neve is mutatja - egyszerűen felhúzható, akár egy redőny. A kapu a számára kialakított tokba tekeredik fel. A meghajtást a szekcionált kapuk esetében már bevált húzórugós technika segíti a kapu működése során. A biztonságot is nagybetűvel írták: a motor nagyon érzékenyen reagál a normálistól elérő terhelésekre, s elakadás esetén azonnal bekapcsol a leállító-automatika. A RollMatic esetében a rugókiegyenlítés és a leállító-automatika olyan megbízhatóan működik, hogy nem szükséges kiegészítő záróélvédelem.
RollMatic garazskapu
RollMatic garazskapu
Galéria
RollMatic garazskapu
RollMatic garazskapu
Galéria
RollMatic garazskapu
RollMatic garazskapu
Galéria
Áramszünet esetén a kapu kézzel is könnyedén nyitható, a meghajtómotort egy húzózsinór megrántásával kiiktathatják, s így a kapulapot kis kézi erővel is könnyedén mozgathatják. A dupla kötélvezetés meggátolja a kapu lezuhanását. A RollMatic alapfelszereltségéhez tartozik a meghajtómotor, amelyet a konzolon kívülre szereltek fel, így az könnyen karbantartható.

"A Rollmatic főként azoknak a vásárlóknak készült, akiknek szűkös a hely a garázsukban a hagyományos - szekcionált vagy billenőlapos -garázskapuk beépítéséhez. Ezzel a megoldással rengeteg helyet nyerünk, működtetése pedig egyszerű és biztonságos" - mondta Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Kiegészítésként akusztikus riasztó is rendelhető a RollMatic kapuhoz. Ha az oldalra felszerelt érzékelő a kapu feltolását érzékeli, 110 decibellel szólal meg a sziréna.

A RollMatic megalkotásakor a biztonság mellett a designt is szem előtt tartották a Hörmann tervezői. A kapu a klasszikusnak számító fehér mellett kilenc további színben, valamint a fahatású aranytölgy és rózsafa árnyalatú felülettel is rendelhető.
Ha a RollMatic garázskapuval kapcsolatban részletes információt vagy árajánlatot szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Hörmann RollMatic garázs-redőnykapu

A RollMatic redőnykapu függőlegesen nyílik és alig foglal el helyet a garázsban. Ennek a konstrukciós elvnek köszönhetően maximális helyet biztosít a garázsban és a garázs előtt. A szabadon maradt födémrészen megoldható a lámpák elhelyezése vagy rakodótérként is kihasználható.

A garázsnyílás alakja nem játszik szerepet a garázs-redőnykapu beépítése esetén. Lehet négyszögletes, lesrégelt, szegmentált vagy köríves is... A Hörmann RollMatic garázs-redőnykapu mindig jól beépíthető. Hogy a kapu jól illeszkedjen az Ön házának építészeti stílusához, a RollMatic redőnykapukat több különböző külső felülettel is kínálják.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Garázskapuk
Garázskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...