Új REHAU RAUGEO CLICK geotermikus osztó-gyűjtők

Maximális felhasználási rugalmasságot kínál, gyorsan és szerszámok nélkül szerelhető

A talajkörök összefogásához a REHAU kifejlesztett egy új moduláris osztó-gyűjtő rendszert, amely szinte minden rendszermérethez alkalmazható. Egyéni modulokként és gyárilag előszerelt osztóként egyaránt elérhető. Az új geotermikus osztó-gyűjtő, a RAUGEO CLICK, egy modulokból összeépíthető konstrukciót testesít meg, mely maximális felhasználási rugalmasságot kínál mind a raktározás, mind a beépítés során. A rendszer gyorsan és szerszámok nélkül szerelhető. A majdnem teljes egészében ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készült kialakítás tartós korróziómentességet és üzembiztonságot szavatol. A számtalan borda az osztótest szerkezetét jelentősen szilárdítja, továbbá igazoltan csökkenti a behajlását még nagy körszám esetén is.
Rugalmas építőelem rendszer
Az építőelem rendszer, melyből az osztó összeépíthető, alapvetően 3 alapegységből áll:
 • a bázisszettből, mely minden osztóhoz szükséges,
 • a bővítőszettből, amikkel a kívánt talajkörök száma elérhető,
 • és a csatlakozószettből, melyek a talajkörök csatlakoztatásához szükségesek.

  Ezek felhasználásával lehetőség nyílik arra, hogy minimális készletezéssel maximális variációt elérhessen mind a kereskedő mind a kivitelező. Bármely méretű kialakítás rövid idő alatt egyénileg összeszerelhető. A paletta részét képzik a csatlakozó csavarzatok, mely d25-től d50-ig fogadja a PE vagy PE-Xa anyagú talajköri csöveket.
 • Gyors szerelés
  A RAUGEO CLICK osztó moduljai szerszám nélkül, kézzel összeszerelhetők a bajonettzáras csatlakozásnak köszönhetően. Speciális biztonsági kar és dupla előszerelt O gyűrű gondoskodik a tökéletes tömörségről. A végelemeken kialakított nyílások olyan extrákat tudnak fogadni, mint töltő-ürítő, légtelenítő vagy thermo-manométer. A 90°-onként elfordítható elemek, illetve az első és hátsó oldalon egyaránt működtethető elzárók bármilyen építési szituációban megkönnyítik a szerelést.
  Talajköri vezetékek biztos csatlakoztatása
  A speciálisan a talajköri csővezetékek csatlakoztatásához kifejlesztett csavarzatokba a vezetéket ütközésig kell betolni. A csatlakozó csavarzatot bajonettzárral lehet az osztótestre rögzíteni. Az áttetsző csavarzaton keresztül a csövek helyes szerelése egyszerűen, szemrevételezéssel ellenőrizhető. Az EPDM-ből készült dupla O gyűrű biztosítja a tartós tömörséget és az esetleges bővíthetőséget.

  Minimális nyomásveszteség
  A RAUGEO CLICK rendszer egyes elemeinek nagy belső átmérője a biztosíték a csekély nyomásveszteségre még nagy tömegáramok esetén is. A szabadalmaztatott átfolyásmérő és integrált elzárók segítségével a kívánt tömegáramok egyszerűen beállíthatók.

  A RAUGEO CLICK osztóval kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a REHAU Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

  Kategóriák

  Hőszivattyúk
  Hőszivattyúk
  Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
  Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
  Épületgépészet
  Épületgépészet

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...