proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új REHAU RAUGEO CLICK geotermikus osztó-gyűjtők


2013. július 24.

Maximális felhasználási rugalmasságot kínál, gyorsan és szerszámok nélkül szerelhető

A talajkörök összefogásához a REHAU kifejlesztett egy új moduláris osztó-gyűjtő rendszert, amely szinte minden rendszermérethez alkalmazható. Egyéni modulokként és gyárilag előszerelt osztóként egyaránt elérhető. Az új geotermikus osztó-gyűjtő, a RAUGEO CLICK, egy modulokból összeépíthető konstrukciót testesít meg, mely maximális felhasználási rugalmasságot kínál mind a raktározás, mind a beépítés során. A rendszer gyorsan és szerszámok nélkül szerelhető. A majdnem teljes egészében ellenálló, üvegszál erősítésű műanyagból készült kialakítás tartós korróziómentességet és üzembiztonságot szavatol. A számtalan borda az osztótest szerkezetét jelentősen szilárdítja, továbbá igazoltan csökkenti a behajlását még nagy körszám esetén is.
 
Rugalmas építőelem rendszer
Az építőelem rendszer, melyből az osztó összeépíthető, alapvetően 3 alapegységből áll:
 • a bázisszettből, mely minden osztóhoz szükséges,
 • a bővítőszettből, amikkel a kívánt talajkörök száma elérhető,
 • és a csatlakozószettből, melyek a talajkörök csatlakoztatásához szükségesek.

  Ezek felhasználásával lehetőség nyílik arra, hogy minimális készletezéssel maximális variációt elérhessen mind a kereskedő mind a kivitelező. Bármely méretű kialakítás rövid idő alatt egyénileg összeszerelhető. A paletta részét képzik a csatlakozó csavarzatok, mely d25-től d50-ig fogadja a PE vagy PE-Xa anyagú talajköri csöveket.

 • Gyors szerelés
  A RAUGEO CLICK osztó moduljai szerszám nélkül, kézzel összeszerelhetők a bajonettzáras csatlakozásnak köszönhetően. Speciális biztonsági kar és dupla előszerelt O gyűrű gondoskodik a tökéletes tömörségről. A végelemeken kialakított nyílások olyan extrákat tudnak fogadni, mint töltő-ürítő, légtelenítő vagy thermo-manométer. A 90°-onként elfordítható elemek, illetve az első és hátsó oldalon egyaránt működtethető elzárók bármilyen építési szituációban megkönnyítik a szerelést.
   
  Talajköri vezetékek biztos csatlakoztatása
  A speciálisan a talajköri csővezetékek csatlakoztatásához kifejlesztett csavarzatokba a vezetéket ütközésig kell betolni. A csatlakozó csavarzatot bajonettzárral lehet az osztótestre rögzíteni. Az áttetsző csavarzaton keresztül a csövek helyes szerelése egyszerűen, szemrevételezéssel ellenőrizhető. Az EPDM-ből készült dupla O gyűrű biztosítja a tartós tömörséget és az esetleges bővíthetőséget.

  Minimális nyomásveszteség
  A RAUGEO CLICK rendszer egyes elemeinek nagy belső átmérője a biztosíték a csekély nyomásveszteségre még nagy tömegáramok esetén is. A szabadalmaztatott átfolyásmérő és integrált elzárók segítségével a kívánt tömegáramok egyszerűen beállíthatók.

  A RAUGEO CLICK osztóval kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a REHAU Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
   

  Cég
  Székhely: H-2051 Biatorbágy, Rozália park 9.
  Postacím: H-2051 Biatorbágy, Pf. 160.
  Telefon: +36 23 530 700
  Fax: +36 23 530 707
  E-mail:
  Web: www.rehau.hu
  Lászlófi András
  műszaki tanácsadó - épületgépészet  
     
     
     
     
  A REHAU Kft. 1994. óta a REHAU AG&CO termékeinek magyarországi értékesítését végzi. Az 1948-ban alapított bajor cég termékeinek alapanyagai: termoplasztok, elasztomérek és duroplasztok. A REHAU a gazdaság szinte minden szegmensének partnere, mint pl. a magasépítés, épületgépészet, elektromos ipar, út- és mélyépítés, fűtéstechnika, orvostechnika, bútoripari, autóipari stb. A REHAU a műszakilag nehéz problémamegoldásokra specializálódott, a problémamentes tömegtermékekkel nem foglalkozik.
  További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
  További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
  További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
  Kulcsszavak:  REHAU  RAUGEO  CLICK  osztó  osztó-gyűjtő