proidea.hu online termékinformációs katalógus

RAUTHERM SPEED Klettsystem, a padlófűtés fektetési rendszerek új dimenziója


2016. augusztus 31.

A REHAU új tépőzáras padlófűtési rendszere


Gyors fektetés, változatos felhasználás, kompromisszum nélküli minőség.
A tépőzár feltalálója a svájci Georges de Mestral (1907–1990), aki az ötletet a bojtorján horgos-hurkos terméséről merítette és sikerült textilanyagból hasonló rendszert előállítania.
A terméket 1951-ben szabadalmaztatta. A találmányt Velcronak nevezte el, ami a tépőzár két alkotóelemének, a hurkos plüss-szalagnak (velours) és a horgokkal borított másik textilszalagnak (crochet) francia elnevezését kombinálja. Legnagyobb sikerét akkor érte el, amikor a NASA használni kezdte az űrhajósok ruházatán, helyettesítve vele a cipzárat. Mára kialakult egy új sportág is, a „Velcro ugrás”/Velcro jump wall/.

A REHAU a Velcro rögzítési módot alkalmazza új fejlesztésű RAUTHERM SPEED Klettsystem padlófűtés fektetési rendszerénél. A tépőzár két elemét, a hurkos plüss-szalagnak megfelelőt a RAUTHERM SPEED fektetőlemezen, a horgokkal borított textilszalagnak megfelelőt pedig a RAUTHERM SPEED csövön helyezte el. A RAUTHERM SPEED fektetőlemez tekercsben és táblában, hőszigeteléssel és anélkül is elérhető.

Az alul öntapadó RAUTHERM SPEED plus fektetőlemez mindössze 3 mm vastag, 90%-kal csökkentve a szerelő által mozgatott anyagtérfogatot. A RAUTHERM SPEED cső az új anyagkombinációjának köszönhetően 30%-kal hajlíthatóbb a hagyományos padlófűtési csövekhez képest, a fektetési hőmérséklet -10°C-ig lehetséges.

Összevetve a hagyományos rendszerek fektetési idejével, a tépőzáras rendszerrel akár 30% időmegtakarítás is elérhető. A tépőzáras cső 6%-kal nagyobb felületen rögzül, így biztos tartást garantál, szennyeződésre érzéketlen. A telepítés egyemberes, szerszámot nem igényel, a visszabontás és újrafektetés gyors és egyszerű.


Ha az új RAUTHERM SPEED tépőzáras padlófűtési rendszerrel kapcsolatban árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a REHAU Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Rozália park 9.
Postacím: H-2051 Biatorbágy, Pf. 160.
Telefon: +36 23 530 700
Fax: +36 23 530 707
E-mail:
Web: www.rehau.hu
Lászlófi András
műszaki tanácsadó - épületgépészet  
   
   
   
   
A REHAU Kft. 1994. óta a REHAU AG&CO termékeinek magyarországi értékesítését végzi. Az 1948-ban alapított bajor cég termékeinek alapanyagai: termoplasztok, elasztomérek és duroplasztok. A REHAU a gazdaság szinte minden szegmensének partnere, mint pl. a magasépítés, épületgépészet, elektromos ipar, út- és mélyépítés, fűtéstechnika, orvostechnika, bútoripari, autóipari stb. A REHAU a műszakilag nehéz problémamegoldásokra specializálódott, a problémamentes tömegtermékekkel nem foglalkozik.
További hírek a Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  REHAU  RAUTHERM  SPEED  tépőzáras  padlófűtés  felületfűtés  fűtés  csőrendszer