proidea.hu online termékinformációs katalógus

Pureco résfolyóka VI-profil


2011. augusztus 22.

A robosztus test jobban ellenáll a statikai erőknek

A Pureco Kft. környezettudatos személetének megfelelően a csapadékvíz tisztításának, hasznosításának és költségkímélő elvezetésének megoldásait kínálja.

Új résfolyóka típusuk:
Név: Pureco résfolyóka VI-profil (DN500)
Súly: több mint 2 tonna
Hossz: 4,0 méter
Szemszín: betonszürke
Tulajdonságok: Belső lejtés (0,5 %)

Az utóbbi 20 év során hazánkban a ráccsal fedett folyókák terjedtek el vonalszerű felszíni csapadékvíz elvezető rendszerként. Az eltelt időszak tapasztalati azt mutatják, hogy a nem gondos beépítés következtében, illetve karbantartás hiánya miatt a beépített rendszerek sok helyen töröttek, a fedlapokat nem rögzíthetetlenné válnak, ellopják, a rács védelme nélkül maradt vályú elem összetörik. Az üzemeltetők a karbantartást elhanyagolják, hiszen a rögzített fedlapok eltávolítása is körülményes. Az üledékkel feltöltődött folyóka rendszerek így funkciójukat vesztik. A negatív gyakorlati tapasztalatok miatt a folyókák alkalmazását a tervezők és beruházók egyre inkább elvetik, annak ellenére, hogy a vonalszerű felszíni vízelvezető rendszer alkalmazásának sok helyen van létjogosultsága. Például feleslegesség válhat költséges csapadékvíz átemelő berendezés alkalmazása, esetleg régészeti feltárás költségét spórolhatja meg a beruházó. Érdemes még magas talajvíz esetén is folyókával megoldani a csapadékvíz elvezetést.

A felsorolt hibák radikális csökkentésére kínálnak megfelelő megoldást a Pureco Kft. által a magyarországi piacra bevezetett beton résfolyókákkal. Változatos profil választékunknak köszönhetően a felhasználási terület széles lehetőséget kínál: útpadka, buszöböl, logisztikai terminálok, repülőterek, autópályák, parkolók, stb. felületének víztelenítését oldhatják meg a termékeik segítségével.

A vízátfolyási keresztmetszeteket tekintve az előre gyártott rácsos folyókákkal egyenértékű vasbeton résfolyóka testeket szállítanak 1000 és 4000 mm-es hosszúságban, rövid határidővel. A robusztus vasalt beton test önhordó, ellenáll a dinamikai terhelésnek. Kialakításának köszönhetően nem szükséges felbetonozni a burkolatszintig, mint a vékonyfalú, különböző alapanyagból készült rácsos folyókákat. A résen keresztül locsolócső vagy magasnyomású kézi mosó segítségével a folyamatos tisztítás lehetősége adott a tisztító idomokon keresztül az üledék kiemelhető.

Összességében a résfolyókával egy felhasználóbarát, sokoldalú előnyt kínáló vízelvezető rendszert kínálnak a meglévő és leendő partnereik szíves figyelmébe.
A Pureco résfolyókákkal kapcsolatban kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Telefon: +36 1 224 0670
Fax: +36 1 224 0679
E-mail:
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624
   
   
   
A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
További hírek a Felszíni vízelvezetők termékkategóriában
További hírek a Mélyépítés termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  pureco  vízelvezetés  folyóka  betonfolyóka