proidea.hu online termékinformációs katalógus

BAKONYTHERM kéményrendszer a Pápateszéri Téglaipari Kft.-től


2013. december 06.

A jól bevált kéményrendszerekkel ellentétben a külső köpenyelemet is kerámiából készítik

A Pápateszéri Téglaipari Kft. gyára a téglagyártásban megszerzett több mint 70 éves tapasztalatát felhasználva kifejlesztette a BAKONYTHERM kerámia kéményrendszer-t.
A kéményrendszer kifejlesztésénél a hazai piacon innovatív megoldásként alkalmazta a kerámiát (téglát). A közismert és jól bevált kényrendszerekkel ellentétben a külső köpenyelemet is kerámiából készítik. Köpeny-téglákat gyártanak, amelyek a betonnal szemben kerámia külső burkolattal foglalják rendszerbe a kémény többi elemét.

A BAKONYTHERM kerámia kéményrendszerekben a gyár innovatív módon ötvözi a már meglévő tapasztalatokat a téglagyártás korszerű irányelveivel. A tégla köpenyelemet (kerámia köpenyelem) alkalmazását fontosnak tartják, mivel:
  • könnyebb kezelhetőséget és építést biztosít (14 kg/db egy köpenyelem súlya),
  • egyszerűbb alkalmazást biztosít,
  • jobb műszaki paraméterei vannak,
  • mind a BAKONYTHERM, de ugyanúgy valamennyi kerámia alapú építési rendszerrel kompatibilis és egységes rendszerszerű alkalmazást biztosít.
A BAKONYTHERM kerámia kéményrendszer több elemében is innovatív módon jelenik meg a kerámia, mint szerves rendszerelem. A kerámia külső köpenyelem alkalmazásán túl a külső torkolati kúpot is kerámiából készítették. Ezzel egyszerre javították a kéményrendszer időjárás állóságát és esztétikai megjelenését is.

Emellett a gyár kiforrott módon alkalmazza a korszerű kéményrendszerekre jellemző többi elemet és technológiai megoldást is. Ilyenek például:
  • magas hőállóságú kerámia-samott csövek,
  • ásványgyapot hőszigetelő rendszerek,
  • tűzálló kéményajtók.
A gyár, igazodva a piac elvárásaihoz a megszokott méretezéssel készíti mind a klasszikus levegő hőszigetelésű (BTK, BAKONYTHERM Klasszik), mind a magas hőszigetelő képességű (BTP, BAKONYTHERM Plusz) kéményrendszerét.
Mindezekkel együtt a BAKONYTHERM kerámia kéményrendszer egy újabb innovatív eleme a mai korszerű tégla (kerámia) alapú építési rendszereknek.

A kéményrendszerről bővebben olvashat, ha hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Pápateszéri Téglaipari Kft. munkatársától, használja az alábbi gombok valamelyikét.
 

Termék
Cég
Székhely: H-8556 Pápateszér, Téglagyári u. 1.
Telefon: +36 89 352 152
Fax: +36 89 352 152
E-mail:
Web: www.bakonytherm-tegla.hu
Horváth Dezső
   
Lipták Csaba
kereskedelmi és marketing igazgató  
   
A Pápateszéri téglagyárat családi vállalkozásként két testvér alapította 1936-ban. A gyárat fokozatosan fejlesztették egészen napjainkig. Jelenleg a gyár 100%-os magyar tulajdonban van. A fejlesztések lehetővé tették a termékszerkezet bővítését, új termékek kifejlesztését. A termékek között éppúgy megtalálhatóak a kisméretű téglák, blokk téglák, válaszfal téglák, egyéb falazó téglák, mint a korszerű és praktikus Bakony® feszített kerámia nyílásáthidalók. A cég rendelkezik az EN ISO 9001:2001 minősítéssel, ami garantálja az egyenletesen jó minőséget.
Márkanevek: Bakonytherm®
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  pápateszéri  bakonytherm  tégla  kémény  rendszer  kerámia