A Panasonic bemutatja továbbfejlesztett PACi NX klímaberendezését

A Panasonic bemutatja továbbfejlesztett PACi NX klímaberendezését

A Panasonic Heating & Cooling Solutions megkezdte a kereskedelmi alkalmazásokhoz is jól használható, új és kiemelkedően hatékony PACi NX klímaberendezés sorozat európai forgalmazását. A berendezéscsalád két termékvonalra épül: az egyik vonal a Standard egységekből áll, amelyek optimális megoldást jelentenek olyan projektek esetében, ahol fontos a minőség, ám korlátozott a költségkeret. A másik vonal az Elite berendezések, amelyek csúcskategóriás kereskedelmi légkondicionálást kínálnak. Az NX egységek 2,5 kW-tól 14 kW-ig terjedő teljesítménnyel, kiváló SEER/SCOP[1] hatásfokkal, és akár A+++ osztályú energiahatékonysággal rendelkeznek, így a lehető legjobb hűtő- és fűtő megoldást biztosítják. A beltéri egység kínálat oldalfali és mennyezeti, 90x90-es 4-utas kazettás és adaptív légcsatornás egységekből áll össze.

A PACi NX Elite sorozat berendezései extrém hőmérséklet mellett is képesek hatékonyan működni. A hűtésre akár -20°C-os, vagy +48°C-os kültéri hőmérséklet esetén is alkalmasak, fűtésre pedig akár -20°C-os kültéri hőmérséklet mellett is képesek.

Panasonic PACi NX kazettás beltéri egység
Panasonic PACi NX kazettás beltéri egység

Beltéri egységek nanoe™ X technológiával 

A beltéri egységek mostantól alapfelszerelésként tartalmazzák a nanoe™ X-et. Ez a továbbfejlesztett technológia hidroxilgyököket (OH) alkalmaz, amelyek gátolják bizonyos szennyező anyagok, például allergének, baktériumok, vírusok, penészgombák, kellemetlen szagok és bizonyos veszélyes anyagok terjedését. Ez a természetesen végbemenő folyamat számos előnnyel szolgál a kereskedelmi célú belterek számára, például segít csökkenteni az irodákban és az éttermekben a bútorokból, szőnyegekből és függönyökből származó kellemetlen szagokat, illetve gátolja a vírusok és a penész szaporodását.

Ideális a felújításokhoz

Az új sorozatban az áramellátás és a kommunikáció egyszerűbb lett. Az energia betáplálás a kültéri egységen keresztül történik, a kábelezési munkák pedig a kültéri és beltéri egység között kevesebb érrel megoldhatóak. Ezen kívül a PACi NX kültéri egységeknek kompakt méretük miatt kicsi a helyigényük. Kiválóan használhatóak olyan telepítések esetében, ahol gondot okoz a kültéri elhelyezés a rendelkezésre álló hely szűkösségé miatt. A készülék keskeny, mindössze 99 kg súlyú, így gyors és problémamentes telepítést tesz lehetővé.

Adaptív légcsatornás egységek rugalmas telepítéshez

A Panasonic újratervezte innovatív adaptív légcsatornás egységét, így lehetővé vált a vízszintes és a függőleges telepítés is. Kompaktabb elhelyezést igénylő telepítések esetén is könnyen alkalmazható a továbbfejlesztett, közös csepptálcájú, csúcstechnológiás modell, csökkentett méretének és súlyának köszönhetően. A beltéri egység mindössze 25 cm-es magasságának és 150 Pa-ig terjedő statikus nyomásának köszönhetően lehetővé teszi, hogy akár a hűtendő/fűtendő helyiségtől távolabb helyezzék el vagy hosszabb légtechnikai hálózatot építsenek ki.

Panasonic PACi NX kültéri egység
Panasonic PACi NX kültéri egység

Alacsony GWP-vel (globális felmelegedési potenciállal) rendelkező R32 hűtőközeg

A Panasonic az R32 hűtőközegre való átállás éllovasa, az R22 és R410A ideális alternatívája, ugyanis alacsony globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkezik, ezáltal csökkenthető a környezetre gyakorolt hatása.

Fejlett csatlakozási lehetőségek

A PACi NX teljes mértékben kompatibilis a Panasonic új innovatív IoT távirányítójával, a Bluetooth® kapcsolattal rendelkező CONEX-szel, ami rengeteg előnyt kínál a felhasználók számára okostelefonon vagy táblagépen keresztül:

  • ellenőrzéshez és hibaelhárításhoz tervezett Panasonic H&C Diagnosis app
  • részletes vezérlést, fejlett telepítési beállításokat és Bluetooth-os működést biztosító Panasonic H&C Control app
  • Comfort Cloud App, amely lehetővé teszi, hogy az egységeket Wi-Fi-n keresztül, távolról is irányítani lehessen

A több helyiséget érintő telepítés esetén a termékcsalád a Panasonic AC Smart Cloud technológiájával is kompatibilis, amely segítségével a felhasználó az összes telepítést könnyedén felügyelheti. Mindössze egyetlen kattintással valós idejű állapotfrissítések állnak rendelkezésre valamennyi egységet érintően, így megelőzhetőek a potenciális üzemzavarok, a költségek pedig optimalizálhatóak.

[1] - a PACi NX Elite kínálatában

Bővebben itt olvashat az új PACi NX szériáról.

A hírben szereplő termékek
Panasonic YKEA sorozatú fali professzionális inverteres klíma -25°C-ig (R32) Panasonic PACi NX Elite fali inverter+ klíma (R32) Panasonic PACi NX Standard fali inverter+ klíma (R32) Panasonic PACi NX sorozatú Elite és Standard 4 utas 60x60 kazettás, inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi kereskedelmi légkondicionáló berendezések
14 termék

A minőségi formatervezést és műszaki kivitelezést képviselő PACi Standard tökéletes megoldás olyan esetekben, amikor szűkös költségvetésből kell minőséget megvalósítani. Ezen túlmenően kompakt mérete és kis tömege révén ideális választás szűk terekben kialakított rendszerekhez, például kisebb méretű kereskedelmi egységekben vagy otthonokban.
A PACi Elite, az új tervezésű, új generációs VRF! Energiatakarékos koncepció. A ventilátorok, ventilátormotorok, kompresszorok és hőcserélők energiatakarékos kialakítása magas COP értéket eredményez, amelynek révén az iparág egyik csúcsmodelljéről beszélhetünk. A kiemelkedően hatékony R410A hűtőközeg pedig csökkenti a CO2-kibocsátást és az üzemeltetési költségeket.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Split klímák
Split klímák
Klíma- és hűtéstechnika
Klíma- és hűtéstechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...