proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hatékony és környezetbarát létesítményüzemeltetés gázüzemű hőszivattyúkkal


2011. november 16.

Az elektromos rendszerek áramfogyasztásának mindössze töredékével működik

Az elektromos rendszerek áramfogyasztásának mindössze töredékével működik az a gázüzemű hőszivattyú, amely 2012 májusától érhető el a Panasonic értékesítési hálózatában. Azoknak a felhasználóknak, akik meglévő, vízalapú hűtési rendszereikhez szeretnék csatlakoztatni a korszerű VRF rendszereket, a japán gyártó új, vizes hőcserélőt is kifejlesztett.

Gázmotoros VRF hőszivattyú

Az elektromos meghajtású VRF (változó hűtőközeg térfogatáramú hűtő, fűtő rendszer) bemutatása után tovább bővíti kínálatát a Panasonic. Felhasználói igények a VRF rendszerek esetén is szerteágazóak, és a központi hűtő, fűtő rendszer kiválasztását a helyszíni adottságok mindig befolyásolják. Amennyiben a rendelkezésre álló elektromos energia korlátozott vagy üzemeltetési szempontokból előnyösebb egy földgázzal üzemelő rendszer telepítése, a Panasonic gázmotoros VRF hőszivattyú rendszere lehet a legoptimálisabb választás.
A 2,1 liter lökettérfogatú gázmotor főtengelye által meghajtott kompresszorok fordulatszáma, a kívánt helyiséghőmérséklet függvényében, egy mikroprocesszor által vezérelt motor fordulatszámának változásával együttesen szabályozott, így a VRF rendszereknél az inverteres meghajtásnak jellemző magas részterheléses hatékonyság a GHP típusoknál is jelentkezik.

A gázmotor alkalmazásának további előnyei:
  • Hőszivattyú üzemben nincs leolvasztási ciklus, a gázmotor hűtővizének hője hasznosul az elpárologtató jégtelenítésére továbbá a névleges fűtőteljesítmény még -20°C külső hőmérséklet esetén sem csökken ennek köszönhetően.
  • Hűtő üzemben a motor hulladék hője akár 75°C használati melegvíz előállítására fordítható egy lemezes hőcserélőn keresztül.
A gázmotoros hőszivattyúk mind 2 és 3 csöves (hővisszanyerős) kivitelben megjelennek és a beltéri egységek, vezérlő rendszerek megegyeznek az ECO-i elektromos VRF rendszerével, amely teljes kombinálhatóságot biztosít.
 

Hidraulikus modul VRF rendszerekhez

A VRF rendszerek elterjedésének okai a kiváló energiahatékonyság mellett, a széles körű alkalmazhatóság, könnyű tervezhetőség, kiegészító berendezések számának csökkenése, egyszerűbb beépíthetőség (kisebb csőátmérők) illetve a központi és távfelügyeletről történő vezérlési lehetőségek széles köre. Mindezek ellenére sok esetben szükség van a VRF és a víz közvetítő közeges rendszer közötti átjárhatóságra.
A Panasonic hidraulikus modulja csatlakoztatható a VRF hűtőközeg elosztó csővezetékére és kommunikációs rendszerére, és biztosítja a hűtőközeg-víz közötti hőcserét. Ennek köszönhetően hűtött-fűtött víz előállítható, hogy kiszolgálja a vizes hőleadókat. A hőcserélő 3 méretben lesz elérhető akár 71 kW hűtő (A35/W7) és 80 kW fűtő (A7/W45) teljesítménnyel.
 

A gázmotoros VRF hőszivattyúk és a hidraulikus modulok előreláthatólag 2012 májusától elérhetőek.

Ha a gázmotoros VRF hőszivattyúkról, illetve a hidraulikus modulokról bővebb információt szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Panasonic  gázüzemű  hőszivattyú  VRF  hidraulikus  modul