Hatékony és környezetbarát létesítményüzemeltetés gázüzemű hőszivattyúkkal

Az elektromos rendszerek áramfogyasztásának mindössze töredékével működik

Az elektromos rendszerek áramfogyasztásának mindössze töredékével működik az a gázüzemű hőszivattyú, amely 2012 májusától érhető el a Panasonic értékesítési hálózatában. Azoknak a felhasználóknak, akik meglévő, vízalapú hűtési rendszereikhez szeretnék csatlakoztatni a korszerű VRF rendszereket, a japán gyártó új, vizes hőcserélőt is kifejlesztett.
Hűtő üzemben a motor hulladék hője akár 75°C használati melegvíz előállítására fordítható egy lemezes hőcserélőn keresztül. A gázmotoros hőszivattyúk mind 2 és 3 csöves (hővisszanyerős) kivitelben megjelennek és a beltéri egységek, vezérlő rendszerek megegyeznek az ECO-i elektromos VRF rendszerével, amely teljes kombinálhatóságot biztosít.  
Hidraulikus modul VRF rendszerekhez

A VRF rendszerek elterjedésének okai a kiváló energiahatékonyság mellett, a széles körű alkalmazhatóság, könnyű tervezhetőség, kiegészító berendezések számának csökkenése, egyszerűbb beépíthetőség (kisebb csőátmérők) illetve a központi és távfelügyeletről történő vezérlési lehetőségek széles köre. Mindezek ellenére sok esetben szükség van a VRF és a víz közvetítő közeges rendszer közötti átjárhatóságra.
A Panasonic hidraulikus modulja csatlakoztatható a VRF hűtőközeg elosztó csővezetékére és kommunikációs rendszerére, és biztosítja a hűtőközeg-víz közötti hőcserét. Ennek köszönhetően hűtött-fűtött víz előállítható, hogy kiszolgálja a vizes hőleadókat. A hőcserélő 3 méretben lesz elérhető akár 71 kW hűtő (A35/W7) és 80 kW fűtő (A7/W45) teljesítménnyel.
 

A gázmotoros VRF hőszivattyúk és a hidraulikus modulok előreláthatólag 2012 májusától elérhetőek.

Ha a gázmotoros VRF hőszivattyúkról, illetve a hidraulikus modulokról bővebb információt szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...