P1 nyomásosztályú MULTI túlnyomásos gyűjtő kerámia kéményrendszer kondenzációs kazánokhoz a Schiedeltől

A MULTI P1 kémény lehetővé teszi a készülék túlnyomásos rendszerű égéstermék elvezető berendezésekhez történő csatlakoztatását is

A Schiedel Kéménygyár Kft. rendre új kéményrendszerekkel jelenik meg a kéménypalettán, európai piacvezető céghez méltóan irányt mutatva ezzel a kerámia, de egyre inkább a fém kéményrendszerek fejlesztésében is. Most egy, - a hazai piacon - hiánypótló termék került fel az ajánlott kéményeik közé: a MULTI P1, a túlnyomásos rendszerű gyűjtőkémény.

A kondenzációs gázkészülékeknél mind több készülékbe kerül bele, vagy megrendelés esetén utólagosan is gyárilag beleépíthető az a füstgázcsappantyú, amely lehetővé teszi a készülék túlnyomásos rendszerű égéstermék elvezető berendezésekhez történő csatlakoztatását. Természetesen léteznek már olyan, akár cső a csőben rendszerű összekötők is, amelyek a csőben ajánlják az előbb említett csappantyú kialakítását. Mindkét megoldás alkalmas a Schiedel MULTI P1 kéményrendszerhez való csatlakoztatásra.
A Schiedel MULTI P1-es nyomásosztályú gyűjtőkémény kiemelendő előnyei:
  • A helyigénye rendkívül csekély. A karcsú átmérőjű kéményekkel sok készülék kiszolgálható. (Pl.: egy hat készülékes csatlakozású kémény N1 nyomásosztály esetén általában 25-ös átmérőt igényelt, ez P1 nyomásosztály esetén - a készülékek égéstermék nyomásától függően - 16-os vagy 18-as átmérővel is megoldható.) A felszabaduló alapterület lakásterületként értékesíthető.
  • Sokkal kisebb az össztömege. Az azonos teljesítményhez tartozó, közel 40%-kal alacsonyabb súly nagyon nagy előny födémről indított kéményeknél.
  • Segítve az építész- és gépésztervezők munkáját a kéményrendszer méretezését a Schiedel Kft. átvállalja, és a legszélesebb körben elfogadott KESA Aladin méretező programmal elvégzik.
  • A kéményrendszer lelke a már bizonyított bordás kerámia* csőrendszer. A W3G jelzéssel rendelkező bordás ipari kerámia csőrendszerrel szerelt kéményrendszer egyszerre felel meg a
    • nedves üzem (W) követelményeinek,
    • bármilyen tüzelőanyagot (pl. szén) használhatunk és
    • ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak (G).
*A bordás kerámiacsövek 400 bar présnyomással, izosztatikus préseléssel készülnek. Ez azt jelenti, hogy a nedvességtartalom nélküli alapanyagból, szilikon sablonokban csupán a nagy préserő hatására veszi fel a samottcső vagy idom a megfelelő formát. Kiégetés után - mivel nincs elpárolgó nedvességtartalom - nincs porozitás, nincs nedvességfelszívás, az ipari kerámia cső érzéketlen a nedvességgel szemben. Szintén a préserőnek köszönhetően már 6,5 mm-es falvastagság mellet is igen magas nyomószilárdsággal bírnak és rendkívül tömörek. Ellenállók a szélsőséges hőmérsékletingadozás esetén is és az égés során keletkező agresszív anyagok hatásainak. A csövek tokos kapcsolata biztosítja a precíz, füsttömör összeragasztást, a rendszer rendkívül biztonságos.
MULTI N1 nyomáskiegyenlítés az alsó vizsgálónyílásban
MULTI P1 túlnyomásos zárás az alsó vizsgálónyílásban
A Schiedel MULTI kéménnyel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...