proidea.hu online termékinformációs katalógus

P1 nyomásosztályú MULTI túlnyomásos gyűjtő kerámia kéményrendszer kondenzációs kazánokhoz a Schiedeltől


2014. augusztus 07.

A MULTI P1 kémény lehetővé teszi a készülék túlnyomásos rendszerű égéstermék elvezető berendezésekhez történő csatlakoztatását is

A Schiedel Kéménygyár Kft. rendre új kéményrendszerekkel jelenik meg a kéménypalettán, európai piacvezető céghez méltóan irányt mutatva ezzel a kerámia, de egyre inkább a fém kéményrendszerek fejlesztésében is. Most egy, - a hazai piacon - hiánypótló termék került fel az ajánlott kéményeik közé: a MULTI P1, a túlnyomásos rendszerű gyűjtőkémény.

A kondenzációs gázkészülékeknél mind több készülékbe kerül bele, vagy megrendelés esetén utólagosan is gyárilag beleépíthető az a füstgázcsappantyú, amely lehetővé teszi a készülék túlnyomásos rendszerű égéstermék elvezető berendezésekhez történő csatlakoztatását. Természetesen léteznek már olyan, akár cső a csőben rendszerű összekötők is, amelyek a csőben ajánlják az előbb említett csappantyú kialakítását. Mindkét megoldás alkalmas a Schiedel MULTI P1 kéményrendszerhez való csatlakoztatásra.

A Schiedel MULTI P1-es nyomásosztályú gyűjtőkémény kiemelendő előnyei:
  • A helyigénye rendkívül csekély. A karcsú átmérőjű kéményekkel sok készülék kiszolgálható. (Pl.: egy hat készülékes csatlakozású kémény N1 nyomásosztály esetén általában 25-ös átmérőt igényelt, ez P1 nyomásosztály esetén - a készülékek égéstermék nyomásától függően - 16-os vagy 18-as átmérővel is megoldható.) A felszabaduló alapterület lakásterületként értékesíthető.
  • Sokkal kisebb az össztömege. Az azonos teljesítményhez tartozó, közel 40%-kal alacsonyabb súly nagyon nagy előny födémről indított kéményeknél.
  • Segítve az építész- és gépésztervezők munkáját a kéményrendszer méretezését a Schiedel Kft. átvállalja, és a legszélesebb körben elfogadott KESA Aladin méretező programmal elvégzik.
  • A kéményrendszer lelke a már bizonyított bordás kerámia* csőrendszer. A W3G jelzéssel rendelkező bordás ipari kerámia csőrendszerrel szerelt kéményrendszer egyszerre felel meg a
    • nedves üzem (W) követelményeinek,
    • bármilyen tüzelőanyagot (pl. szén) használhatunk és
    • ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak (G).
 
*A bordás kerámiacsövek 400 bar présnyomással, izosztatikus préseléssel készülnek. Ez azt jelenti, hogy a nedvességtartalom nélküli alapanyagból, szilikon sablonokban csupán a nagy préserő hatására veszi fel a samottcső vagy idom a megfelelő formát. Kiégetés után - mivel nincs elpárolgó nedvességtartalom - nincs porozitás, nincs nedvességfelszívás, az ipari kerámia cső érzéketlen a nedvességgel szemben. Szintén a préserőnek köszönhetően már 6,5 mm-es falvastagság mellet is igen magas nyomószilárdsággal bírnak és rendkívül tömörek. Ellenállók a szélsőséges hőmérsékletingadozás esetén is és az égés során keletkező agresszív anyagok hatásainak. A csövek tokos kapcsolata biztosítja a precíz, füsttömör összeragasztást, a rendszer rendkívül biztonságos.


MULTI N1 nyomáskiegyenlítés az alsó vizsgálónyílásban
 
MULTI P1 túlnyomásos zárás az alsó vizsgálónyílásban

A Schiedel MULTI kéménnyel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Postacím: H-8200 Veszprém, Kistó u. 12.
Telefon: +36 88 576 700
Fax: +36 88 576 704
E-mail:
Web: www.schiedel.hu
Győrfi Miklós
műszaki szaktanácsadó +36 30 956 0863
Vámosi Zita
marketing munkatárs +36 30 956 0865
   
A Schiedel Kéménygyár Kft. termékei CE minősítéssel, a cég ISO9001-es minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik. A magyarországi képviseletet a veszprémi székhelyű Schiedel Kéménygyár Kft. látja el. A gazdasági társaság 1992.02.28-án alakult, fő tevékenysége a samott béléscsöves, szigetelt kéményrendszerek gyártása és értékesítése.
További hírek a Kémények termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  schiedel  multi  kerámia  kéményrendszer  kondenzációs  kazán