OBO tűzálló vezetékcsatornák új kivitelben

A funkció és az esztétikai elvárások ötvözése

OBO tűzálló vezetékcsatornák új kivitelben
OBO tűzálló vezetékcsatornák új kivitelben

A korszerű épületek tűzbiztonságáról egyre inkább aktív tűzvédelmi rendszerek – a tűzjelző rendszerektől a gépi hő- és füstelvezetésen át a menekülési felvonókig – gondoskodnak, melyek működésükhöz energiát igényelnek. Ez az energia többnyire villamos energia, amelynek továbbítását a tűzeseti fogyasztók tápellátásához és működtetéséhez értelemszerűen tűz esetén is fenn kell tartani, ezért az ezt lehetővé tevő tűzálló kábelrendszerek létesítése mára a gyakorlat természetes része lett.

A tűzálló kábelrendszerek kivitelezése több szempontból is érzékeny téma. Egyrészt rajtuk áll a tűzvédelmi rendszerek működtetésének lehetősége, ezért a biztonság fontos elemét képezik. Másrészt – a szerkezeti kialakítás sajátossága miatt – szabályosan csak olyan műszaki megoldásokat lehet alkalmazni, amelyek tűzterheléses vizsgálaton átestek. Harmadrészt – az előző okkal összefüggésben – a szabályosan alkalmazható műszaki megoldások köre szűkös, ezért a tervezés és a kivitelezés nagy körültekintést igényel.

A tűzálló kábelrendszerek szabályos kivitelezésére rendelkezésre álló lehetőségek (pl. kábeltálcás és kábelbilincses rögzítési módok) sajnos gyakran nem felelnek meg a beruházók esztétikai igényeinek. Annak érdekében, hogy ez az ellentmondás ne csak a biztonság rovására legyen feloldható, az OBO bevizsgáltatta egyes fém vezetékcsatornáit is, lehetővé téve ezzel a tűzálló kábelrendszerek esztétikusabb formában történő kivitelezését. Az acéllemezből készült vezetékcsatornák fehérre festett és horganyzott kivitelben kaphatóak, 20 x 30 mm és 60 x 100 mm méretben. A kisebb méretű vezetékcsatornák kiválóan alkalmazhatóak a tűzjelző rendszer és a vészhelyzeti hangrendszerek tűzálló kábelezéséhez.

Az új műszaki megoldások TMT-vel rendelkeznek, és az OBOTS anyagkiíró szoftverben is megtalálhatóak.

A hírben szereplő termékek
OBO tűzálló szabványos kábeltartó szerkezetek OBO tűzálló kábelspecifikus kábeltartó szerkezetek OBO tűzálló kábelhágcsók OBO tűzálló bilincsek, csövek
 
OBO BSS tűzálló kábeltartó szerkezetek
7 termék

Tűzálló kábeltartó-szerkezetek a biztonsági szempontból fontos berendezések, például vészvilágítások és füstelszívó berendezések tűz esetén történő áramellátásának fenntartásához.

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kábellétrák, kábeltálcák, kábeltartó szerkezetek
Kábellétrák, kábeltálcák, kábeltartó szerkezetek
Szerelvények, kábelezés
Szerelvények, kábelezés
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...