OBO padló alatti rendszerek

Újdonság az OBO-nál az ISO A esztrichkötéses padló alatti szerelőrendszer, ami bármilyen esztrichtípushoz használható

Az OBO modern padló alatti rendszere teljesen az egyedi igényeknek megfelelően alakítható ki, a teljes installáció a padlóba rejthető. Az OBO gyakorlatorientált, jól átgondolt padlócsatornák teljes programját kínálja valamennyi padlótípushoz és felhasználási területhez.
Az OBO padló alatti rendszerek a különböző padlótípusokhoz alkalmazhatók, és ennek alapján a következő kategóriákba sorolhatók:
  • szőnyegpadló - száraztisztítás
  • parketta - száraztisztítás
  • kőpadló - nedvestisztítás
Az OBO padló alatti rendszer kialakítása az alábbi lehet:
  • UK esztrichfedéses padló alatti rendszer
  • ISO A esztrichkötéses padló alatti rendszer, nyitott
  • DB/HB üreges vagy álpadlórendszer
Az OBO UK esztrichfedéses padló alatti rendszernél a padlóalatti csatornák a padlóalatti csatlakozódobozokkal vannak összekötve. A padlóalatti csatornák anyaga horganyzott acéllemez, különböző magassági méretben és szélességben készülnek. Az OBO modern padló alatti csatlakozódobozoknál tetszőlegesen választható a beépítési magasság, flexibilisen csatlakoztatható bármely csatornaszélességhez a megfelelő pozicionáló fül felhajtásával és egyben biztosan rögzíthető is. A dobozokon található földelőfülek a padlóalatti csatornák automatikus kényszerföldelését is biztosítják.
OBO padló alatti rendszerek
OBO padló alatti rendszerek
Az OBO új padló alatti csatlakozódobozzal bármelyik készülékbeépítő egység kompatibilis, tökéletes megoldást kínál minden beépítési szituációban. A padlóalatti csatlakozódoboz huzalszövet-köténye ollóval vágható, így gyorsan és egyszerűen bármely csatornaszélességhez és csőmérethez igazítható. A csatlakozódoboz úszik az esztrichben, ezáltal nincs kapcsolatban a betonaljzattal, előnye, hogy nincs többé lépészaj-átvitel. Az esztrich megsüllyedésekor sem keletkeznek kiálló peremek (a doboz a süllyedő esztrichhel együtt mozog). Amennyiben a csatlakozódobozt csak behúzódobozként kívánjuk használni, úgy egy vakfedéllel kell ellátni ami megfelelően ellenáll a fellépő terhelésnek.

A készülékbeépítő egység rögzítésére felfogatólemezt vagy szintezőlécet használunk. Az új GE típusú szőnyegvédő kerettel és peremmel ellátott készülékbeépítő egységek kialakításánál az OBO nagy hangsúlyt fektetett a funkcionalitásra, a formatervezésre és különösen az egyszerű szerelhetőségre. A kerek GE típusokban is megtalálható a fedél újszerű és tetszetős elemeként a csapófedél gombnyomásra történő nyitása, valamint a gyors szerelést lehetővé tévő rögzítőkészlet. A szőnyeg belsőkeret megakadályozza a szélek kirojtosodását, és használatával a nem megfelelően levágott szőnyeg kasírozható. A készülékbe-építőegységbe kerül elhelyezésre a készüléktartó kehely, amelyben a szerelvények rögzíthetők. Napjainkban a Modul 45 típusú szerelvények az elterjedtebbek a kisebb helyigény miatt, de a normál szerelvények is beépíthetők a megfelelő készüléktartókehely segítségével. Mód van padlóra szerelhető energiaoszlopok csatlakoztatására is. Az energiaoszlopok és a padló alatti rendszer kombinációja nem csak dekoratív belsőépítészeti megoldásokra ad lehetőséget, de nagy szabadságot biztosít a felhasználóknak és építészeknek egyaránt.

Újdonság az OBO-nál az ISO A esztrichkötéses padló alatti szerelőrendszer, ami bármilyen esztrichtípushoz használható. Felülről nyitott rendszer, amit felületkezelt acéllemez zár le, így a csatorna nyomvonalát láthatjuk. A csatorna huzalszövet oldalfalai ollóval méretre vághatók. A csatornák összekötése egyszerűen elvégezhető ( a túlnyúló oldalfalakat egymásra kell hajtani). Az új OBO ISO A padló alatti csatornát 1800 mm hosszban, 60-150mm, illetve 60-240 mm magas huzalszövet oldalfallal szállítják. Ez a megoldás szabad térbeli mozgást tesz lehetővé és jó formai megoldásokat, valamint hatékony funkciót biztosít. A lemezeken kialakított különféle kivágások szolgálnak a készülékbeépítő egységek illetve energiaoszlopok elhelyezésére. Ezek teljesen megegyeznek az OBO UK esztrichfedéses padló alatti csatornarendszer elemeivel. A csatornarendszert a különböző idomok teljes választéka egészíti ki.

Az üreges vagy álpadlórendszernél nincs csatornarendszer, hanem az elkészített padlórendszert alakítják úgy ki, hogy csak a készülékbeépítő egységeket kell beépíteni. Ehhez előre meg kell tervezni az iroda belső terét, munkahelyeit. Az álpadló lényegében önálló álpadlólemezekből áll, amelyek könnyedén átcsoportosíthatók vagy kicserélhetők. Az üreges padló a hagyományos esztrichet helyettesíti, dupla padlólemezből és folyékony esztrichből készült fugamentes tartólemezből áll.
Ha a padló alatti rendszerekkel kapcsolatban információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni az OBO Bettermann Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
OBO UDHOME padlódobozok OBO EÜK esztrichbe ágyazott, zárt csatornák OBO OKA nyitható, esztrichbe süllyesztett csatornák OBO OKB nyitható, esztrichszintű csatornák
 
OBO UFS padló alatti rendszerek
17 termék

Az OBO UFS padló alatti szerelési rendszerek jól illeszkednek valamennyi padlótípushoz, és ezeknek megfelelően három kategóriába sorolhatók: szőnyegpadlók; száraz- és nedves technológiával; ápolt hideg-, és melegpadlók

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Elektromos padlócsatornák, padlódobozok
Elektromos padlócsatornák, padlódobozok
Szerelvények, kábelezés
Szerelvények, kábelezés
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...