MULTICAL®21 a díjnyertes okos vízmérő

Idén már két rangos kitüntetést kapott az ultrahangos vízmérő

A Kamstrup MULTICAL®21 okos vízmérője nyerte a nemzetközileg elismert iF Product Design Award 2012 díjat. A vízmérő a Dán Formatervezési Tanács munkatársaival együttműködve készült. A tervezés filozófiája, hogy bemutassa a fejlett és innovatív funkciókat egy letisztult, egyszerű külsőben, ami leegyszerűsíti a mérő összetettségét és növeli a felhasználóbarátságot. A mérő tervezésekor szem előtt tartották mind a felhasználók, mind a szerelők igényeit. A speciális mérési módnak köszönhetően a mérő beépíthető bármilyen szögben és a kompakt kialakítású forma lehetővé teszi, hogy még a nehezen elérhető helyekre is beépíthető legyen. Ezzel egyidőben a felhasználó kap egy vízmérőt egy elegáns formával, ami tökéletesen illeszkedik a meglévő környezetbe, pl.: a fürdőszobába.
A MULTICAL®21 ultrahangos vízmérő München után Londonban megkapta idén már a második rangos kitüntetését, ezúttal az Smart Water Meter Innovation of the year Award 2012 díjat. Az elismerés nyomatékosan hangsúlyozza az előremutató megoldások szükségességét a vízfogyasztás-mérés területén. A bírák az ez évi, Londonban megtartott Intelligens mérés az Egyesült Királyságban és Európában Konferencián (Smart Metering UK & Europe Summit 2012) az innovációra szavaztak a díj vonatkozásában. A bírák egy olyan készüléknek, a MULTICAL®21 ultrahangos vízmérőnek ítélték a díjat, mely a vízméréshez kapcsolódó problémák mély és nagyfokú megértéséről tanúskodnak. A döntnökök olyan megoldást kerestek, amely tényleges áttörést mutatott a méréstechnikában.
Földünk egyes földrajzi körzeteiben bekövetkező vízválság egyre inkább akut és globális kérdéseket vet fel, maga után vonva a meredeken emelkedő árakat. Az okos vízmérő segít ráirányítani a figyelmet a friss víz termelésének és takarékos fogyasztásának követelményeire a közszolgáltatóknál és a fogyasztóknál egyaránt. Az okos vízmérés által a víztermelés integrálható a Smart Grid infrastruktúrákhoz és multi-utility rendszerekhez.
Mindent egybevéve, a MULTICAL®21-es mellett egy hagyományos vízmérő, egy nehéz és haszontalan eszköznek néz ki, kicsi nehezen olvasható számlappal és lecsapódott vízzel az üveg mögött, és ezek mellett még megőrizi a felismerhetőségét a kerek formájával is. A kék gyűrű a hidegvízmérőn és a piros gyűrű a melegvízmérőn egyértelműen jelöli a mérő funkcióját és a nagy digitális számok a kijelzőn egyszerűvé és lehetővé teszik a fogyasztás korrekt leolvasását. A tényt, hogy a tervezés önmagában formabontó Soren Lang termék menedzser fogalmazta meg a következő megfigyeléssel: "Amikor megmutatom a mérőt valakinek - beleértve olyanokat is, akiknek eddig nem volt dolguk vízmérőkkel, nem teszik le. A mérő kicsi, nem túl nehéz, letisztult és jó az érintése. Ezért az emberek újra és újra megforgatják a kezükben anélkül, hogy ezen gondolkodnának."
Az elektronikus mérő PPS kompozit anyagokból készül, amely könnyűvé és a vízzel szemben 100%-osan ellenállóvá teszi. Ezáltal beépíthető pl.: kültéren mérőaknába és vizes helyeken anélkül, hogy károsodna vagy veszítene a funkcióiból a mérő. A MULTICAL®21 elektronikus technológiája teljesen különbözik a hagyományos vízmérők mechanikus számlálójától. Az egyszerű külső egy fejlett mérési és adattovábbító technológiát takar. A MULTICAL®21-es ultrahangos mérési elv alapján számítja a fogyasztást, melynek köszönhetően védett a kopással, szennyeződéssel és az elhasználódással szemben. A mérő konfigurálható úgy, hogy értesítsen a szivárgásokról, össze tudja hasonlítani a fogyasztást idő szerint, és alapkiépítésben fel van szerelve rádiós adattovábbítással, amely a fogyasztási és esemény adatokat automatikusan továbbítja távkiolvasással és így megszabadítja a fogyasztókat és a vízműveket a problémás manuális vízmérő leolvasástól.

A MULTICAL®21 vízmérő letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Comptech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Vízmérők, hőmennyiségmérők
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...