proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új MULTICAL® 302 hőmennyiségmérő a Comptech-től


2014. április 23.

A társasházi lakások költségosztó mérője szűk helyen is egyszerűen telepíthető

Az új MULTICAL® 302 hőmennyiségmérő, melyet elsősorban társasházi lakások költségosztó mérőjének terveztek, elnyerte a rangos iF Product Design Award 2014 díjat. A neves tervezőkből és szakértőkből álló zsűrit lenyűgözte a termék. A hőmennyiségmérőt gondosan tervezték, hogy megfeleljen a vele foglalkozó, és a készüléket alkalmazó szakemberek legfontosabb igényeinek.


Előbbiek szellemében a MULTICAL® 302 költségosztó mérőt úgy optimalizálták, hogy szűk helyen is egyszerű legyen telepíteni.

Használhatóság
A hőmennyiségmérő-tervezés ismert és hírhedt kihívása a telepítés, beépítés, és leolvasás részére biztosított korlátozott hely. A tervezés során a hangsúly a telepítők és a mérőt olvasók legjobb munkakörülményeit biztosító megoldás felé tolódott. Az eredmény egy hőmennyiségmérő, melynek kör alakú profilja van.

Az ipari formatervező, Lars Kjarulff, aki megbízást kapott Kamstruptól, hogy tervezzen egy a gyakorlatban jól használható mérőt, szembe kellett nézzen azzal a kihívással, hogy a mérőnek illeszkednie kellet egy lapos, gyakorlatilag nem több mint 100 mm mély mérőszekrénybe.

„A tervezés a kör alakú profilra alapozva - melynek sugara mindössze 59 mm - lehetővé teszi nem csak azt, hogy illeszkedjen a készülék a mérőszekrényhez, de el is lehet forgatni az optimális látószög érdekében anélkül, hogy akadályozná szekrény ajtaját" mondja Lars Kjarulff.

A lapos alakú mérőknél nem lehetséges, hogy bezárjuk a mérőszekrény ajtaját ha a mérő egy kicsit ferdén van szerelve és ez egy a nagyon gyakran előforduló probléma. Hasonló a helyzet, ha mérőt a leolvashatóság biztosítása érdekében ferdén kell szerelni, mert a mérő közel a földhöz, vagy közvetlenül a mennyezet alatt került telepítésre. A kerek profil nem csak a hőmennyiségmérő telepítését segíti, hanem a fogyasztási adatok leolvasását.

Világújdonság a telepítés menete
A MULTICAL® 302 megold egy fontos logisztikai problémát. A hőmennyiségmérőket általában a gyárban beállítják, ha az előremenő vagy a visszatérő ágba kerülnek telepítésre. Az új MULTICAL® 302 viszont a telepítés helyszínén állítható be az igények szerint. Mint azt a Kamstrup termékmenedzsere Soren Lang mondja: ”A telepítő nem mindig tudja, hogy a mérőt az előremenő vagy a visszatérő ágba kell telepíteni ezért a Kamstrup bevezette ezen és más egyéb paraméterek helyszíni konfigurálását”. A telepítőnek nincs más dolga, mint hozni egy hőmennyiségmérőt és a nagykereskedőnek is csak egyféle mérőt kell raktáron tartania. Ez a logisztikai fejlődés megadja a nagykereskedő számára a rugalmasságot az árukészlet tervezésében. A helyszíni konfigurálhatóság szabadalmaztatott világújdonság.

Az egész design a komplexitás csökkentése érdekében
Arra a kérdésre fókuszálva, hogyan lehetne megkönnyíteni a tényleges hőmennyiségmérő telepítést, a telepítő szakembert úgy kell kezelni, mint a fogyasztót. "Ez az a pont, ahol a formatervező belép" mondja Lars Kjarulff: ”Egy elektronikus hőmennyiségmérő nagyon összetett termék. Több órányi tervezési munka és a sok tudás került a készülékbe, az én feladatom az volt, hogy konvertáljam ezt a komplexitást egy könnyen megismerhető és alkalmazható termékbe. A használhatóságot a felhasználói felületre tekintettel kell megtervezni”.

A MULTICAL® 302 hőmennyiségmérő letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Comptech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1221 Budapest, Jobbágy út 5.
Postacím: H-1775 Budapest, Pf.: 105
Telefon: +36 1 226 1585
Fax: +36 1 228 0544
E-mail:
Web: www.multical.hu
   
   
   
   
   
   
A Comptech Kft. több mint 25 éve áll a távhőszolgáltatásban és az energetikai épületgépészetben érdekelt vállalkozások rendelkezésére fejlett épületgépészeti kultúrával rendelkező skandináv gyártók termékeivel. Termékeik között, magas műszaki színvonalú ultrahangos hőmennyiségmérők, elzáró szerelvények, illetve szabályozástechnikai, és LON technológián alapuló épületinformatikai eszközök találhatók. A Comptech Kft. az Üzlet & Siker Minősített Vállalkozása 2005. pályázaton a termelő vállalkozások 100-300 millió Ft közötti árbevétel kategóriában különdíjat nyert.
Márkanevek: Kamstrup
További hírek a Vízmérők, hőmennyiségmérők termékkategóriában
További hírek a Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  MULTICAL  302  hőmennyiségmérő  Comptech  Kamstrup