Tavaszi újdonságok a MOFÉM kínálatában

Tavaszi újdonságok a MOFÉM kínálatában

A MOFÉM számos termékújdonságot mutatott be a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

A fürdőszobában eltöltött idő sokak számára többet jelent, mint a tisztálkodás helyszíne, manapság ez a helyiség egyben a relaxáció és az énidő színtere. A klímaváltozás, az energiaválság és a COVID-járvány árnyékában azonban joggal merül fel a kérdés, hogy mennyire környezettudatosak és energiahatékonyak a fürdőszoba berendezéseink. Az idei Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon mutatta be elsőként a nagyközönségnek tavasszal megjelenő új termékeit a MOFÉM. Innovatív termékfejlesztései új lehetőségeket teremtenek arra, hogy a tisztálkodásunk helyszíne egyben környezettudatos és energiahatékony is legyen.

2023 januárjában ismét megrendezésre került a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás, ahol a kiállító cégek évről-évre bemutatják termékeiket. A termék kihelyezések mellett különböző enteriőröket láthatunk ahogyan egyes cégek megjelenítenek egy-egy helyiséget, legyen az a mindennapi tisztálkodásra használt szoba, kerthelyiség vagy akár relaxációs tér. A MOFÉM legújabb fekete kollekciója mellett bemutatásra került azon fejlesztése, amely talán leginkább igazodik ahhoz az elváráshoz, hogy a termékek ne csupán víztakarékosak legyenek, de védjék egészségünket, környezetünket és lehetőleg energiát is spóroljanak.

Tavaszi újdonságok a MOFÉM kínálatában
Tavaszi újdonságok a MOFÉM kínálatában

A standon a jól ismert MOFÉM fürdőszobai és konyhai csaptelepek mellett többek között megtekinthető volt a gyártás folyamata, a magyar design tervező által megálmodott Flow termékcsalád. A tavalyi nagy sikerű bevezetést elért Infinite konyhai csaptelep család, mely rengeteg színben elérhető és flexibilis csövének köszönhetően kiváló választás a kényelmes mosogatáshoz. Valamint a 2023-ban bevezetésre kerülő fekete kollekció, amely a kiegészítők mellett a közkedvelt Zenit termékcsalád fekete változata. A felsoroltak mellett a legnagyobb sikert azonban a Pilar termékcsalád érte el.

Az idei Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás fókuszába az energiahatékonyság került, ami nem csupán egy divatos téma, hanem a háztartási cikkek egyik legfontosabb követelménye, különösen az elmúlt év történéseinek tükrében. 2023-ban az energiatakarékosság, a higiénia és a praktikum alapvető tulajdonságai egy fenntartható fürdőszoba berendezésnek. Az egyre emelkedő energiaárak arra késztetik az embereket, hogy mérsékeljék a háztartási eszközeik fogyasztását, így csökkentve a rezsiszámlákat. A vízfelhasználás első sorban a felhasználótól függ, de egy egyszerű beállítással vagy egy kis befektetéssel már nagy megtakarítás érhető el. Ezen az elven alapszik a piacvezető magyar csaptelepgyártó, a MOFÉM legújabb termékcsaládja is.

Pilar - a fenntarthatóság pillére

A MOFÉM az idei kiállításon mutatta be először a nagyközönségnek Pilar csaptelep családját, ami az energiahatékony működés mellett környezetbarát technológiával is készült és egészségünket is védi. A több, mint 120 éves tapasztalattal rendelkező magyar márka időről időre különböző változtatásokkal reagál a folyamatosan változó vásárlói igényekre, technológiai elvárásokra. Így született meg a Pilar termékcsalád, ahol a környezettudatosság és az energiahatékonyság a kezdetektől fogva meghatározta a tervezés folyamatát.

MOFÉM Pilar csaptelep család
MOFÉM Pilar csaptelep család

A termékcsalád ólommentes sárgarézből készül, így a csaptelepek gyártása jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után, mint a hagyományos ötvözetek esetében. A termék jobban ellenáll a korróziónak, és mivel gyakorlatilag nullára redukálódik az ivóvízbe történő ólomkioldódás, a felhasználók egészségét is védi. A csaptelepekre a hagyományos króm 6 bevonatokhoz képest úgynevezett króm 3 bevonat kerül, ahol a technológia magát a gyártási folyamatot is környezetbaráttá teszi. A bevonat jobb fedőképességű, kevesebb a selejtarány, és elegáns, lilás árnyalatú fémes színt eredményez. A MOFÉM Európában elsők között alkalmaz ólommentes sárgarezet és króm 3 bevonatot, így úttörővé téve hazánkat a környezetbarát csaptelepek gyártásában.

A környezetbarát gyártási technológia és egészségtudatosság mellett a víz- és energiatakarékosság is nagy hangsúlyt kapott a Pilar termékcsalád fejlesztése során. A mosdó csaptelepeket átfolyáskorlátozó elemmel látták el, melynek köszönhetően a vízátbocsátás nyomástól függetlenül 5 liter/perc.
Ez számokra lefordítva évi több mint 28 000 liter víz megtakarítását jelenti, vagyis egy Pilar mosdó csapteleppel egy év alatt annyi vizet tudunk megspórolni, ami elég lehet 280 kádban fürdéshez.*

MOFÉM Pilar csaptelep család
MOFÉM Pilar csaptelep család

"Az átfolyáskorlátozó csaptelepeknél nem lehet érezni, hogy kevesebb víz jön, mert a rendszer levegővel dúsítja a vizet. A mai energiaszegény időkben rendkívül fontos, hogy ha megnyitja az ember a csaptelepet, akkor hány liter víz folyik ki feleslegesen. Zuhanyzás, mosogatás vagy kézmosás esetén különösen szembetűnő, hogy hat literrel is ugyanazt a hatást lehet elérni, mint tizenkettővel" - mondta Fárbás Gábor, a MOFÉM egyik legrégibb partnere, a Fárszer tulajdonosa.

Az energiahatékonyság jegyében az átfolyáskorlátozó mellett a mosdó csaptelepek úgy lettek kialakítva, hogy középállásban csak hideg vizet engednek. Ezáltal a rövid kézmosások alkalmával nem kell feleslegesen energiát használnunk a víz felfűtéséhez.
Ez egy évben több mint 810 kWh energiamegtakarítást jelent, ami 165 gépi mosásnak felel meg.**

"Szinte minden termékcsaládunk rendelkezik olyan beépített megoldásokkal, melyek csökkentik a vízfelhasználást" - mondta Lorenzo Barrios, a márka nemzetközi értékesítési igazgatója. "A Pilar termékcsaládnál alkalmazott megoldás a vízfogyasztáson túl komolyan visszafogja az energiafelhasználást is, hiszen a keverőcsapok középállásban nem engedik, hogy a kazán bekapcsoljon egy rövid kézmosás alkalmával, amikor amúgy sem várnánk meg hogy felfűtsön a kazán."

MOFÉM Pilar csaptelep család
MOFÉM Pilar csaptelep család

A fentiek fényében kiváló lehetőségekkel találkozhatunk manapság, amelyekkel energiát és pénzt spórolhatunk meg, miközben környezetünket és egészségünket is védjük, így érdemes körültekintően választani.

* Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva. 150×70 cm-es fürdőkádat alapul véve.
** Egy 4 tagú család napi 20 perces mosdó csaptelep használatából kiindulva. A számítás 7 kg kapacitású, 1 órás program alatt 4,9 kWh fogyasztású mosógépet vesz alapul.

Kategóriák
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Fürdőszobai és konyhai csaptelepek
Fürdőszobai és konyhai csaptelepek
Önelzáró, infraérzékelős és orvosi csaptelepek
Önelzáró, infraérzékelős és orvosi csaptelepek
Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek
Csaptelepek, szaniterek, higiéniai rendszerek
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...