Milliken szennyfogó szőnyegek

Már az épület tervezésekor gondolni kell a megfelelő szennyfogó rendszer alkalmazására

Egy nagy forgalmú épület üzemeltetésénél sok problémát okozhat a nem megfelelő méretű, minőségű vagy hiányos szennyfogó zóna. Ez az a terület amelynek bármilyen időjárási körülmények közepette fel kell fognia az épületbe betérők lábbelijéről a kültérről behordott piszkot, nedvességet. A szennyfogó zónák ideális esetben 3 részből állnak, ezek mindegyike más és más funkciót betöltő, különböző szerkezeti felépítésű, nagy terhelhetőségű szőnyegek. Már az épület tervezésekor gondolni kell a megfelelő szennyfogó rendszer alkalmazására.
A megválasztás főbb szempontjai:
  • A várható forgalomterhelés.
  • Az épület környezetének adottságai.
  • Az épület előterének adottságai, funkciója.
A rendkívül nagy forgalom- és szennyterhelésnek kitett épületek esetében, a szennyfogó zóna első részében elhelyezett szőnyegeknek teljesen átjárhatónak kell lennie fentről lefelé. Ezeknek a jellemzően 2-4 cm vastagságú, rendkívül nagy terhelhetőségű szőnyegeknek már az aljzat készítésekor ki kell hagyni helyet. Kültérben történő alkalmazáskor mindenképpen, bizonyos esetekben pedig beltéren is célszerű összefolyó elhelyezése a szőnyeg alatti területen.
Az első zóna feladata, a nagyobb szennyeződések eltávolítása és a darabos (pl. hó, sár) rárakódások eltávolítása a cipőkről.

A második, jellemzően a szélfogókban elhelyezett zóna feladata a behordott nedvesség és további szennyeződések felfogása. Mint minden zónánál, itt is a közlekedési csapásvonalon úgy érdemes elhelyezni szőnyeget, hogy a belépőknek minimum két lépést kelljen megtenniük rajta.

A harmadik, legbelső zóna, ideális esetben már nincs nagy koszterhelésnek kitéve, ennek feladata csupán a maradék nedvesség eltávolítása a cipőtalpakról. Ezek a szőnyegek jellemzően könnyebb felépítésű, nagy nedvszívó képességű, és alulról zárt típusúak.
A tisztítózóna színének megválasztásánál, a Milliken által kínált kosztűrő színekből az épülethez legmegfelelőbb választható ki.
A nem megfelelő tisztítózónával rendelkező épületek esetében a meglévő burkolatra ráhelyezhető megoldásokkal is rendelkeznek.
Az épületen belüli alkalmazásra egyedi lábtörlő szőnyegeket is kínálnak. Akár magán megrendelők részére is tud készíteni a Milliken egyedi mintázatú és színű lábtörlőket 85x120 cm-es mérettől egészen a 200x500 cm-es méretig.

A teljesen egyedi szőnyegek legyártásához csak a megfelelő formátumú képalapanyag kell. A legjobb minőséghez a vektoros képek a legjobbak (például: eps, ai, pdf és cdr fájlok), de a kisebb méretű lábtörlőkhöz bmp és jpg képfájlok is elegendőek.
A Milliken szennyfogó szőnyegekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Decor Floor Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Milliken OBEX™ szennyfogó szőnyegek Milliken D2 szőnyegek
 
Milliken szennyfogó szőnyegek
2 termék

Széles körben alkalmazott, a szennyfogó-tisztító zónákba gyártott és extrém igénybevételeknek is megfelelő szőnyegek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...