Csarnokfűtés újraértelmezve - megújultak a VTS VOLCANO termoventilátorok

Új burkolat, hatékonyabb és csendesebb működésű AC és EC motorok, gazdaságosság jellemzi az új VOLCANO portfóliót

A VTS méltán híres a nagy területű helyszínekhez nyújtott fűtési megoldásairól, 2016 őszén pedig ehhez méltó újdonságokkal jelentkezik. Korábban a légfüggönyöket értelmezte újra, és a WING légfüggöny-családdal megalapította a megfizethető prémium kategóriát. Ennek nyomán készült az új VOLCANO is. Formatervezett új burkolat, hatékonyabb, csendesebb működésű motorok és előremutató gazdaságosság jellemzi az új VOLCANO portfóliót. Ennek fényében készült az idei év szenzációja is, hogy immár minden VOLCANO elérhető EC motoros kivitelben is! Magas hatásfokú, minimális energiafelhasználású és egyben a leghalkabb termoventilátorok kerültek így a piacra, melyek a jövő évek energiagazdálkodási elvárásait is teljes körűen teljesítik.

A VOLCANO fűtők megjelenése mindig a legújabb trendet követte. Az mai vevői igényeknek megfelelően, az új burkolat a letisztult dizájnt és a könnyed vonalakat helyezi előtérbe. A burkolat kialakítása optikailag csökkenti a készülék méretét, színei pedig könnyűséget sugároznak. Mindezek mellett a burkolat a csöndes és erős légáram létrehozásának egyik legfontosabb alkotóeleme is. A diffúzor teszi lehetővé, hogy a hőcserélő teljes felülete ki legyen használva, erős legyen a légáram a készülék sarkainál is csakúgy, mint a ventilátor közepénél, és minimalizált zajszint mellett adhassa le teljesítményét. Csökkent a készülékek mérete is, azonban az új hőcserélőknek és burkolatoknak köszönhetően maradt, vagy nőtt a fűtőkapacitásuk.

Ám belül a lényeg, ugyanis 1, 2 és 3 soros hőcserélővel is elérhetőek a készülékek, AC és EC motoros kivitelben is, valamint megújult a tartókonzol és a hatásfok is jelentősen növekedett. Az új AC motorok jelentősen halkabbak, szélesebb tartományban vezérelhetőek és alacsonyabb energiafogyasztás mellett is nagyobb légszállítást tesznek lehetővé. Az EC motorok hatékonyságát külön nem szükséges kiemelni, ez jelenleg a leghatékonyabb motorkialakítás. Elektromosan, lépésmentesen állítható fordulatszám, hosszútávon megbízható működés és minimális zajterhelés jellemzi. Jelenleg a legkifinomultabb megoldás a piacon. A VOLCANO, az új hőcserélőknek köszönhetően egy új piacra is belép, hiszen a VR3-as készülék immár 75 kW fűtőteljesítményt, és 5700 m³/h légszállítást is lehetővé tesz.

Mindenki ismerheti a VOLCANO készülékek fordulatszám-szabályzóit, melyekkel praktikusan és egyszerűen szabályozható a ventilátorok fordulatszáma. Ezeket most már el is lehet hagyni, hiszen az új fali vezérlő lehetővé teszi a készülékek ki/be kapcsolását, 3 állású fordulatszám szabályzását és a termosztát beállítását. Egy ilyen vezérlő egyidejűleg 4 db Minit; vagy 2 db VR1/VR2-t, vagy 1 db VR3/VR-D készüléket tud vezérelni. Természetesen a fordulatszám szabályzó továbbra is elérhető, ha 5 fokozatú szabályzás, vagy több készülék kellene a fűtési körre. Az automatikus vezérlés innentől az EC motoros gépek privilégiuma, melyhez megújul a HMI vezérlő is és szintén szükségtelen hozzá a automatikus fordulatszám szabályzó.

Ahogy eddig is, az új készülékház is lehetővé teszi a készülékben hűtővíz használatát. Kondenzvíz-elvezetés (csepptálca) továbbra is szükséges, de a hűtési mechanizmus (a fűtéshez hasonlóan) az új készüléknél is garanciavesztés nélkül működik. Az új készülékek mindegyike dobozában tartalmazza a tartókonzolt is, valamint egy szerelési segédletet, melynek segítségével a készülék könnyen falra szerelhető.


A megújult VTS VOLCANO megjelenését követően megszúnik:
 
Fűtőteljesítmény: 3-20 kW
Légszállítás: 2000 m³/h
Motorteljesítmény: 124 W
Nettó súly: 9,8 kg
Méret: 51x57x31 cm
Fűtőteljesítmény: 5-25/15-45 kW
Légszállítás: 4800/4400 m³/h
Motorteljesítmény: 325 W
Nettó súly: 17,5/19,5 kg
Méret: 64x71x33 cm
VOLCANO VR1/VR2/VR-D(rétegződésgátló) Fűtőteljesítmény: 10-30/30-60 kW
Légszállítás: 5500/5200/6500 m³/h
Motorteljesítmény: 485 W
Nettó súly: 29/32/22 kg
Méret: 79x79x38 cm

A VTS VOLCANO termoventilátorok katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a VTS GROUP munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

VOLCANO termoventilátorok
 
VOLCANO termoventilátorok

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi, kiküszöbölve az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét. A VOLCANO termoventilátor ötvözi a legújabb technológiai megoldásokat és dizájnt a hatékonysággal. Az egyedi technológiai megoldások, mint a legújabb fejlesztésű ventilátor és megnövelt légszállítási tartomány, lehetővé teszik a VOLCANO VR számára, hogy a helység karakterének és légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt alkalmazza. Tanusítványok a gyártói honlapon a "Vállalati tanusítványok" menüpont alatt érhetők el.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Csarnokfűtés a profiknak! - változások a VTS termoventilátorok 2016-os új generációjában
Csarnokfűtés a profiknak! - változások a VTS termoventilátorok 2016-os új generációjában
Jelentősen szélesebb fűtőteljesítmény-tartomány a fejlesztett hőcserélőnek és az áttervezett diffúzornak köszönhetően
Csarnokfűtés a profiknak! - változások a VTS termoventilátorok 2016-os új generációjában

Kategóriák

Termoventilátorok
Termoventilátorok
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...