proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megújult FluctuVent hővisszanyerős szellőző berendezés


2018. április 03.

A kürtőelemeket hangcsillapító betétekkel, a vezérlőt wifi modullal látták el

A FluctuVent szellőző tégla folyamatos fejlesztése során úgy a falazatba, mint a hőszigetelésbe épített szellőző tégla kürtőelemeit hangcsillapító betétekkel látták el. Ezek fő szerepe a külső zajok csökkentése, a ventilátorok keltette zajszint növekedés ugyanis mindössze 1 dB(A), szinte elhanyagolható.

A szellőző tégla kürtőelemeit hangcsillapító betétekkel látták el

A szellőző tégla kürtőelemeit hangcsillapító betétekkel látták el

A vezérlő wifi modullal egészült ki, ami az USB kapcsolaton túl már vezeték nélküli összeköttetést is biztosít számítógéppel, épületfelügyeleti rendszerrel. A számítógépen futó alkalmazással a működés minden paraméterét egyszerűen be lehet állítani. A vezérlőből 30 másodpercenként kinyert adatokkal folyamatos és részletes információt kapunk a rendszer működéséről helyiségenként (légszállítás, hőmérséklet, páratartalom), amit jól áttekinthető diagram formában mutat be.

A szellőzés gyűjtött üzemi adatai diagramban (USB, wifi)

FluctuVent diagram

A vezérlő monitorképe is megváltozott. Az eddigi, részletes működési információkat mutató kép kiegészült egy tömör áttekintő képpel. Itt a szellőző rendszer által aktuálisan visszanyert hőenergiát és villamos energiafogyasztását követhetjük nyomon, valamint e kettő hányadosát (SEER). Ez átlagos téli üzemben 10 fölötti érték is lehet, vagyis a szellőzés működtetése természetesen fogyaszt villamos energiát, de ennek sokszorosát nyerjük vissza hőenergiában – ezt a legjobb hőszivattyúk még csak megközelíteni sem tudják.

A z ETÜD+ Bt. idén is be fogja mutatni a FluctuVent MULTI hővisszanyerő szellőzést a Construma kiállításon május 13-15. között (péntek-vasárnap), a D102a standon, a VGF Szaklap kiállítási területén várják az érdeklődőket.

A FluctuVent hővisszanyerős szellőző berendezés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni az ETÜD+ Bt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-4033 Debrecen, Mátyás király u. 39.
Telefon: +36 52 873 383
Mobil: +36 30 649 1215
E-mail:
Web: www.etudbt.hu
Csiha András
ügyvezető igazgató +36 30 649 1215, +36 52 873 383
   
   
   
Az ETÜD+ Bt 1994 óta végez épületgépész mérnökirodai és fűtési költségmegosztási munkákat. Új tevékenysége a saját fejlesztésű, szabadalmazott FluctuVent hővisszanyerős lakásszellőző rendszer gyártása, forgalmazása és telepítése.
Kulcsszavak:  hővisszanyerős  szellőző  szellőző  tégla  FluctuVent  MULTI  Etüd+  hő  visszanyerés  szellőztetés  hőenergia  szellőző  rendszer