Megújultak a BAKONYTHERM kerámia nyílásáthidalók

Megújultak a BAKONYTHERM kerámia nyílásáthidalók

A termékek méretpontosabbak és könnyebbek is lettek

2017 májusától a Pápateszéri Téglagyár teljesen új gyártócsarnokban és automata gépsoron kezdte el gyártani a BAKONYTHERM márkanéven forgalmazott kerámia nyílásáthidalóit. A háromféle nyílásáthidaló típust (10-es válaszfal, 12-es főfal és elemmagas áthidalók) az elmúlt évek során, egymást követően megújította a gyártó és ez év tavaszán az új 10-es válaszfal nyílásáthidaló gyártásának beindításával teljesen megújultak a BAKONYTHERM nyílásáthidalók.

Az új gyártástechnológia alkalmazásával a BAKONYTHERM nyílásáthidalók méretpontosabbak és a megváltozott kerámia "papucsok" miatt könnyebbek is lettek. A BAKONYTHERM nyílásáthidalók jelenleg a piacon kapható legkisebb tömegű (kg/m) kerámia nyílásáthidalók és a korábban használt betonacélt egy 4-szer erősebb feszítő huzalra kiváltva, a BAKONYTHERM nyílásáthidalók egyben jobban terhelhetővé is váltak.

Az új kerámia "papucsok" több légrést tartalmaznak az előzőekhez képest, ezért a nyílásáthidalók hőszigetelő képessége is javult. A BAKONYTHERM elemmagas nyílásáthidaló fölé ráfalazás nem szükséges, mert a magassága megegyezik a blokktégláéval.

Az új BAKONYTHERM nyílásáthidalók fejlesztését a Pápateszéri Téglagyár K+F projekt eredményeként egy mérnökirodával közösen valósította meg.

A felhasznált alapanyagok közül a betonacél olasz gyártótól érkezik, átmérője 2 x 2,25 mm, szakítószilárdsága 1880 N/mm², amely a normál B500-as betonacélhoz képest 3,7-szer erősebb. A cement import 42,5 Rapid cement, 2 napos szabványos nyomószilárdsága 30 MPa, amely a legjobb érték a régióban. A kavics a Dunántúl egyik legjobb bányájából származik, amelyet a gyártó kever kétféle szemcsenagyságból. A betongyártást automata betonkeverő végzi, amely minden alkotóelemet kimér és automatán adagol, ezért a kiváló C30/37 minőség folyamatosan egyenletes.

A hírben szereplő termékek

BAKONYTHERM 10-es válaszfal nyílásáthidaló BAKONYTHERM főfalazati 12-es nyílásáthidaló BAKONYTHERM elemmagas kerámia nyílásáthidaló
 
BAKONYTHERM kerámia nyílásáthidaló rendszerek
3 termék

Belső térben alkalmazható, előfeszített acélhuzallal készült nyílásáthidalók 3,25 m széles nyílások áthidalásához.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...