Megújul a Grundfos Hydro Multi-E kompakt nyomásfokozó sorozat

Ivóvíz nyomásfokozására alkalmas több emeletes irodaépületekben, lakóházakban

A Grundfos Hydro Multi-E nyomásfokozók ez év végén megújulnak. Ezt az innovatív nyomásfokozó rendszert kifejezetten épületgépészeti célokra fejlesztették ki, legjellemzőbb alkalmazási területe az ivóvíz nyomásfokozás a több emeletes irodaépületekben, lakóházakban. A változtatható fordulatszámú szivattyúkkal szerelt nyomásfokozó telep képes biztosítani a szükséges nyomást, a rendszer teljesítményét a fogyasztói igényekhez igazítva, biztosítva ezzel a maximális komfortot a nap bármely szakában. A szivattyúk továbbfejlesztett kaszkád vezérlése és az új "Pipe-filling" vagyis csőhálózat feltöltő funkció biztosítja a csőhálózat maximális védelmét, a nemkívánatos nyomáslengésekkel szemben. A Grundfos, a Hydro Multi-E rendszereket minőségi alapanyagokból készíti, összeszerelés után teszteli, majd használatra készen, kompletten szállítja vásárlóinak, így garantálva az elérhető legmagasabb minőséget. Az új SAVER motorokkal szerelt szivattyúk biztosítják a rendkívül felhasználóbarát működtetést, a rendszer munkapontja könnyedén beállítható az egyes szivattyúk kezelőfelületéről, vagy akár a Grundfos GO mobil alkalmazáson keresztül is. A rendszer elérhető 2-4 CR(I)E szivattyúval, vagy 2-3 CME szivattyúval szerelt változatban.
0,3-2,2 kW -ig terjedő motorteljesítmény tartományban, az új állandó mágneses motortechnológiával készült SAVER motorral szerelt szivattyúink garantálják az alacsony energiafogyasztást.

A Hydro Multi-E nyomásfokozók a Grundfos termékpalettáján az állandó fordulatszámú szivattyúkkal szerelt Hydro Multi-S és a termékkategória csúcsát képező Hydro MPC család között található. Funkcionalitásban megközelítik a Hydro MPC sorozatot, de kedvezőbb az árfekvésük.
Új funkciók:
 • Multi-Master kialakítás
 • Redundáns távadó
 • Terepi BUSZ kommunikáció opcionális CIM modulokon keresztül
 • Csőhálózat feltöltő funkció
 • Továbbfejlesztett kaszkád vezérlés
 • 2 digitális kimenet, 2 digitális bemenet, 2 analóg bemenet - programozható funkciókkal
 • Tartalékszivattyú beállítási lehetőség
Főbb előnyök:
 • "Plug and pump" megoldás - A nyomásfokozó telepeket kompletten, alaplapra szerelve szállítjuk. A rendszert összeszerelés után teljes körűen tesztelik, Önnek csak csatlakoztatnia kell a berendezést a csőhálózatba és az elektromos hálózatba. A rendszer az alábbi elemeket tartalmazza:
       - alaplap
       - csövezés
       - szelepek
       - távadók
       - vezérlés
 • Felhasználóbarát - Intelligens berendezés, mely 2-4 fordulatszám szabályozott szivattyú kaszkád vezérlését automatikusan elvégzi. Egyszerű beüzemelés és működtetés,a teljes rendszer irányítása két gombbal elvégezhető. A rendszer gombokkal, bármely szivattyúról az egész rendszer teljesítménye befolyásolható, vagy akár le is állítható. A szivattyú gombokkal az egyes szivattyúk kapcsolhatóak ki/be, illetve a Grundfos GO csatlakoztatása végezhető el velük. A rendszer teljes funkcionalitása a Grundfos GO mobil alkalmazáson keresztül válik elérhetővé.
 • Megbízhatóság - A Grundfos CRE/CRIE és CME szivattyúk közismertek megbízhatóságukról és hosszú élettartamukról.
 • Multi-master funkció (0,3-2,2 kW) - Minden nyomásoldali távadóval szerelt szivattyú alkalmas a master funkció betöltésére a rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a rendszer tovább működhet, akkor is ha egy, vagy több szivattyú, vagy távadó meghibásodik. A rendszerben egyidejűleg mindig csak egy szivattyú lehet master, ennek meghibásodása esetén, automatikusan a következő távadóval szerelt szivattyú tölti be a master szerepkört. Összehasonlítva más rendszerekkel, ahol csak egy távadó van beszerelve, az új Hydro Multi-E kimagaslóan megbízható megoldást képvisel.
 • Redundáns távadó (0,3-2,2 kW) - Egy telep megbízhatósága jelentősen növelhető redundáns távadó beépítésével. A Grundfos Hydro Multi-E nyomásfokozó telepek gyárilag 2 távadóval szereltek.
 • Kommunikációs képesség - A berendezés a beépíthető CIM kommunikációs modulok segítségével, a leg elterjedtebb épületfelügyeleti rendszerhez illeszthető. A beépített szivattyúk számától függetlenül elegendő egy CIM modult beépíteni.
 • Csőhálózat feltöltő funkció - Lehetővé teszi a rendszer "lágy indítását", kíméli a csőhálózatot és az elektromos hálózatot egyaránt. Bekapcsolás után a rendszer csak egy szivattyúval indul el, amíg a meghatározott nyomást el nem érjük. Ezután fog a teljes rendszer üzembe állni a kívánt üzemi nyomás folyamatos biztosítására. Ez a funkció használható továbbá a csőhálózat szivárgásának jelzésére is, mivel ha a feltöltés ideje az az elvártnál hosszabb, az csőtörésre utalhat.
  A funkció a Grundfos GO felületén keresztül állítható be.
  Ha a megújult Hydro Multi-E nyomásfokozóval kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Grundfos Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 • Kategóriák

  Nyomásfokozó szivattyúk
  Nyomásfokozó szivattyúk
  Szivattyúk, keverők
  Szivattyúk, keverők
  Épületgépészet
  Épületgépészet

  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...