proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent az Állnak a falak című könyv


2012. április 26.

Az Építem a házam hiánypótló könyvsorozat második kötete

Az átlag, nem építőiparban jártas emberek nagy része különös vágyat érez az építkezéshez, míg a másik része retteg tőle s megoldandó problémák halmazát látja benne. Végül mindkét csoport tagjai belevágnak a nagy munkába, ám ekkor jönnek a kellemetlenségek, folyamatos döntési helyzetek, majd azok a hibák, amiket kis utána járással és önképzéssel el lehetett volna kerülni. Ebben a folyamatban segít az Építem a házam könyvsorozat I., a tervezéssel és előkészületekkel, valamint a most megjelent II., az alapozással és a falazással foglalkozó része.

Használjunk egy nyelvet!
Ki merne szembe szállni előképzettség nélkül az építésszel, kivitelezővel vagy a maga igazát rettenetesen bizonygató mesteremberrel, amikor bizonytalankodva, de felfedez egy apró hibát a gépezetben? A cél pedig közös: konfliktusmentes, gyors és minőségi munka, hosszú távra szóló végeredmény, a megrendelőnek örömet okozó családi ház.
A könyvsorozat eddig megjelent első két kötete nélkülözhetetlen segítség minden építkezés előtt álló családnak és ugyanakkor hasznos és praktikus darabja a szakemberek könyvespolcának, hiszen segít az olykor döcögős és egymás mellett elbeszélő-kommunikáció áthidalásában megrendelő és szakember között. Az első rész az építkezés előkészítését tárgyalta hosszasan és körültekintően, míg a most megjelent második rész belevág az építkezés közepébe és egy teljes kötetet szentel a ház Achilles-sarkának az alapozásnak és a falak felhúzásának. Talán túlzásnak tűnik e két témának egy komplett könyvet szentelni, de az építőiparban jártas szerzők, Bodnár György, Tóth Balázs és Borzák B. Béla, véleménye szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy az alapozási és a falak felhúzásának szakaszában lehet a legnehezebben jóvátehető hibákat elkövetni, vagyis ez a fázis az építkezés legkényesebb időszaka. Ennek oka részben az építkező, megbízó tapasztalatlanságából adódik, hiszen még nincs tisztában azzal, hol érdemes spórolni és hol nem, s a korábbi kellemetlen tapasztalatok miatt óvakodva figyeli a szakemberek tanácsait is. Másrészt az alap és a falak olyan szerkezeti elemei egy háznak, melyeken elkövetett hibák később nem, vagy csak nagy nehézségek és komoly anyagi áldozatok árán javíthatók.

Álljanak a falak!
Az "Állnak a falak" alcímet viselő II. kötet az első kötethez hasonlóan közérthető, olvasmányos stílusban megírt, közel 450 fotóval, ábrával és táblázattal gazdagon illusztrált, exkluzív kiállítású könyv a kivitelezés első szakaszát hozza közel az építkezőkhöz. Megismertet az alapozás, a falazás rejtelmeivel, bemutatja az ezek során felhasznált anyagokat, rámutatva az ezek közötti különbségekre is, megismertet a vízszigetelés és hőszigetelés titkaival, rávilágít arra, mire is kell odafigyelni leginkább az építkezésnek ebben a fázisában. Végül arra is rácsodálkozhatunk, hányféle ruhába is öltöztethetjük házunkat a homlokzat révén.
A könyv online megrendelhető a http://www.epitemahazam.hu/epitem-hazam oldalon.

Ha az Állnak a falak című könyvvel kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Hír
Építem a házam – hiánypótló szakkönyv házépítőknek
2010.04.06    
További hírek a Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  építem  házam  szakkönyv  fal  épület