Megjelent a MULTICAL® 61 ultrahangos melegvízmérő

Ipari, kereskedelmi és háztartási alkalmazásokhoz

A piaci igényekhez maximálisan alkalmazkodva már kapható a MULTICAL® 61 ultrahangos melegvízmérő 0,1-90 °C hőmérséklet és 1,6-40 m³/h méréstartományban ipari-, kereskedelmi- és háztartási alkalmazásokhoz. A MULTICAL® 61 melegvízmérő az OMIL R49-2006 és a MID teszteken megfelelt, így rendelkezik ezen minősítésekkel. A MULTICAL® 61 melegvízmérő továbbá már megkapta a megfelelő minősítést a dán, angol, francia, német higiéniai standardok alapján végzett teszteken. A MULTICAL® 61 melegvízmérő ugyanolyan típusszámmal rendelhető, mint a hidegvizes változata; ami megkülönbözteti őket, - és megmutatja, hogy hideg vagy melegvízmérő - az az országkód. A mérő ára hasonló a hidegvízmérő árához. Az UN (GB) országkóddal ellátott mérők a melegvízmérők.

MULTICAL® 61 ultrahangos melegvízmérő
MULTICAL® 61 ultrahangos melegvízmérő
                              A víz stratégiai kincs
             MULTICAL® 61 család

A mérő telepítése, leolvasása és ellenőrzése kifejezetten egyszerű. Továbbá, a MULTICAL® 61 egyedi módon ötvözi a kivételes pontosságú mérést a hosszú élettartammal, amiből egyenesen következik, hogy az eszköz éves működési költsége a lehető legalacsonyabb. A MULTICAL® 61 átfolyásmérése ultrahang technikán, un. utazási idő elven alapszik, és a méréseket, viszonyításokat, leolvasásokat, illetve számításokat egy mikroprocesszor végzi, amely a beépített számítóegység felső részében helyezkedik el a számítóegység szerves részeként. Az átfolyásmérőt (vízmérő részt) így nem befolyásolja a környezet magas páratartalma.

A MULTICAL® 61-hez egyszerre két független modul (plug&play) illeszthető: egy felső modul (top modul) órával, és háttér elemmel (backup elem), impulzus kimenettel, vagy M-Busszal, valamint egy alapmodul (base modul) M-Busszal, rádióval, LonWorks-szel vagy egy 0/4–20 mA kimenettel.

Az alapmodul ezen felül rendelkezik még két extra impulzusos bemenettel az áram- és vízmérők számára. Ez azt jelenti, hogy az energia szolgáltató egyetlen automatikus adatleolvasással képes leolvasni a fogyasztásokat.
A MULTICAL® 61 a szivárgások kiszűrését is lehetővé teszi. A vízfogyasztás non-stop ellenőrzésének köszönhetően a kijelzőn megjelenik egy hibakód, ami jelzi, hogy szivárog egy WC-tartály, vagy egy vízmelegítő-tartály, stb. Az átfolyásmérőt egy két és fél méteres árnyékolt kábel köti össze a számítóegység alaplapjával. Amennyiben szükséges, a számítóegység és az átfolyásmérő közötti távolság egy un. Impulzus Transmitter (pulse transmitter) eszköz segítségével tíz méterre is meghosszabbítható.

A MULTICAL® 61 ultrahangos melegvízmérő letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Comptech Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Vízmérők, hőmennyiségmérők
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...