Magyar Termék Nagydíjat nyert a HAJDU puffertároló termékcsalád

A HAJDU puffertárolókkal biztosítani lehet a hőtermelés és a hőigény időbeli eltérésének kiegyenlítését

2010-ben immár tizenharmadik alkalommal került meghirdetésre a Magyar Termék Nagydíj Pályázat, melynek középpontjában az aktív minőségpolitika (kutatás-fejlesztés, innováció, oktatás-képzés) alkalmazása áll, mint az egyik lehetséges kivezető út a globális gazdasági válságból.
Magyar Termék Nagydíj
Magyar Termék Nagydíj
A pályázat kiírói:
  • EXIMBANK Magyar Export-Import Bank ZRt.
  • INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft.
  • ITD Hungary Nonprofit. ZRt.
  • MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító ZRt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
  • TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • TÜV SÜD KERMI Kft.
A Magyar Termék Nagydíj elnyeréséhez szigorú követelményrendszernek kellet megfelelni, valamint egy több lépcsőből álló vizsgálati és tanúsítási eljáráson kellett átesni. A pályázatok értékelése több fordulóban történt. A benyújtott pályázatokat a kiírók által felkért szakmai zsűri bírálta el.
A több mint 50 éves ipari múlttal rendelkező HAJDU Zrt. újonnan kifejlesztett puffertároló termékcsaládjával nyerte el a kitüntető címet.
A társaság 2008-tól lépett piacra szolár melegvíz előállító egységekkel, valamint már ekkor tervbe vette az ezekhez szükséges indirekt tárolótartályok, puffertárolók, valamint hőszivattyúk gyártását is. A HAJDU Zrt. célja, hogy a megújuló energiát hasznosító rendszerek piaci fejlődését és bővülését kiaknázva ezeknek a rendszereknek stabil, megbízható tartály és hőszivattyú gyártójává váljon, vevőinek komplex rendszereket és mérnöki szolgáltatást kínáljon.
A célok megvalósításához a társaság Megújuló energia üzletág néven külön szervezeti egységet hozott létre, ezzel kialakította az üzletág eredményes működésének szervezeti és személyi feltételeit, megalapozta a tervbe vett új termékek kifejlesztésének műszaki szakmai hátterét. Kezdetben a hazai és külföldi piacokon napkollektoros (szolár) rendszerek, illetve azok elemeinek (kiemelten a már nagy gyártási tapasztalatokkal bíró zománcozott tartályoknak) a forgalmazására került sor, 2010. évben pedig kifejlesztette a HAJDU puffertároló gyártmánycsaládot, és megteremtette, a termékcsalád gyártási feltételeit.
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. puffertárolói zárt, meleg vizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően hőtermelőként rácsatlakoztathatók gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékek, szilárd tüzelőanyagú, biomassza kazánok, szolár rendszerek, valamint hőszivattyúk. Összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal, de egyes típusai közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni.
A társaság által (tervezés, fejlesztés, gyártás, forgalmazás, szerviz révén) kialakított rendszerek és azok fő elemeinek, köztük a fűtési rendszerek energiatárolójaként jellemezhető, többféle energiaforrásról üzemeltethető HAJDU puffertárolóknak a kifejlesztésével biztosítani lehet a hőtermelés és a hőigény időbeli eltérésének kiegyenlítését. A három alaptípussal és négyféle űrtartalommal rendelkezésre álló puffertárolók a konkrétan jelentkező vásárlói igények alapján, műszakilag azokkal összhangban lettek kifejlesztve.
A HAJDU puffertárolói a pályázati kiírás valamennyi formai és szakmai feltételének való megfelelés mellett magukénak tudhatják a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság alapvetően pozitív szakértői véleményét is.

A HAJDU puffertárolók gyártmánycsaládjának alapkivitelei:
PT… puffertárolók alapkivitelei
PT…C puffertárolók hőcserélővel szolár rendszerek vagy hőszivattyúk közvetlen csatlakoztatásához
PT…CF kombi puffertárolók szolár hőcserélővel, valamint egy flexibilis rozsdamentes csővel a használati meleg víz előállításhoz
PT… puffertárolók
PT… puffertárolók
PT…C puffertárolók
PT…C puffertárolók
PT…CF kombi puffertárolók
PT…CF kombi puffertárolók
Űrtartalom: 300, 500, 750, 1000 liter
 
Űrtartalom: 500, 750, 1000 liter
A puffertárolókkal kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha további információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a HAJDU Hajdusági Ipari Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
hajdu PT ErP puffertárolók
 
hajdu PT puffertárolók

A puffertároló fűtési rendszerek energiatárolója. Kiegyenlíti a hőtermelő berendezés által termelt energia és a hőigény időbeli eltéréseit, biztosítva ezáltal a hatékony fűtési energiafelhasználást. A hajdu puffertárolók üres, csőkígyós, és kombi kivitelben kerülnek forgalomba. A csőkígyós kivitelek (PT…C típusok) a szolár rendszerek közvetlen csatlakoztatásához tartalmaznak egy belső hőcserélőt. A kombi tárolók (PT…CF típusok) az előbbieken kívül kiegészülnek egy flexibilis rozsdamentes csővel is a használati melegvíz előállításhoz. A tárolók hőszigeteléssel vannak ellátva, amely 500 liter űrtartalomtól a helyszínen is szerelhető. Ez a megoldás egyszerűsíti a tartály szállítást és telepítést.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok
Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...