proidea.hu online termékinformációs katalógus

Magyar Termék Nagydíjat nyert a HAJDU puffertároló termékcsalád


2010. szeptember 06.

A HAJDU puffertárolókkal biztosítani lehet a hőtermelés és a hőigény időbeli eltérésének kiegyenlítését

2010-ben immár tizenharmadik alkalommal került meghirdetésre a Magyar Termék Nagydíj Pályázat, melynek középpontjában az aktív minőségpolitika (kutatás-fejlesztés, innováció, oktatás-képzés) alkalmazása áll, mint az egyik lehetséges kivezető út a globális gazdasági válságból.
Magyar Termék Nagydíj
A pályázat kiírói:
  • EXIMBANK Magyar Export-Import Bank ZRt.
  • INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft.
  • ITD Hungary Nonprofit. ZRt.
  • MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító ZRt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
  • TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • TÜV SÜD KERMI Kft.
A Magyar Termék Nagydíj elnyeréséhez szigorú követelményrendszernek kellet megfelelni, valamint egy több lépcsőből álló vizsgálati és tanúsítási eljáráson kellett átesni. A pályázatok értékelése több fordulóban történt. A benyújtott pályázatokat a kiírók által felkért szakmai zsűri bírálta el.
A több mint 50 éves ipari múlttal rendelkező HAJDU Zrt. újonnan kifejlesztett puffertároló termékcsaládjával nyerte el a kitüntető címet.
A társaság 2008-tól lépett piacra szolár melegvíz előállító egységekkel, valamint már ekkor tervbe vette az ezekhez szükséges indirekt tárolótartályok, puffertárolók, valamint hőszivattyúk gyártását is. A HAJDU Zrt. célja, hogy a megújuló energiát hasznosító rendszerek piaci fejlődését és bővülését kiaknázva ezeknek a rendszereknek stabil, megbízható tartály és hőszivattyú gyártójává váljon, vevőinek komplex rendszereket és mérnöki szolgáltatást kínáljon.
A célok megvalósításához a társaság Megújuló energia üzletág néven külön szervezeti egységet hozott létre, ezzel kialakította az üzletág eredményes működésének szervezeti és személyi feltételeit, megalapozta a tervbe vett új termékek kifejlesztésének műszaki szakmai hátterét. Kezdetben a hazai és külföldi piacokon napkollektoros (szolár) rendszerek, illetve azok elemeinek (kiemelten a már nagy gyártási tapasztalatokkal bíró zománcozott tartályoknak) a forgalmazására került sor, 2010. évben pedig kifejlesztette a HAJDU puffertároló gyártmánycsaládot, és megteremtette, a termékcsalád gyártási feltételeit.
A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. puffertárolói zárt, meleg vizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően hőtermelőként rácsatlakoztathatók gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékek, szilárd tüzelőanyagú, biomassza kazánok, szolár rendszerek, valamint hőszivattyúk. Összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal, de egyes típusai közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni.
A társaság által (tervezés, fejlesztés, gyártás, forgalmazás, szerviz révén) kialakított rendszerek és azok fő elemeinek, köztük a fűtési rendszerek energiatárolójaként jellemezhető, többféle energiaforrásról üzemeltethető HAJDU puffertárolóknak a kifejlesztésével biztosítani lehet a hőtermelés és a hőigény időbeli eltérésének kiegyenlítését. A három alaptípussal és négyféle űrtartalommal rendelkezésre álló puffertárolók a konkrétan jelentkező vásárlói igények alapján, műszakilag azokkal összhangban lettek kifejlesztve.
A HAJDU puffertárolói a pályázati kiírás valamennyi formai és szakmai feltételének való megfelelés mellett magukénak tudhatják a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság alapvetően pozitív szakértői véleményét is.

A HAJDU puffertárolók gyártmánycsaládjának alapkivitelei:

PT… puffertárolók alapkivitelei

PT…C puffertárolók hőcserélővel szolár rendszerek vagy hőszivattyúk közvetlen csatlakoztatásához

PT…CF kombi puffertárolók szolár hőcserélővel, valamint egy flexibilis rozsdamentes csővel a használati meleg víz előállításhoz
PT… puffertárolók PT…C puffertárolók PT…CF kombi puffertárolók
Űrtartalom: 300, 500, 750, 1000 liter
 
Űrtartalom: 500, 750, 1000 liter

A puffertárolókkal kapcsolatban részletes termékismertetőért kattintson a hír alatti termékképre, ha további információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a HAJDU Hajdusági Ipari Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
HAJDU puffertárolók

A puffertároló fűtési rendszerek energiatárolója. Kiegyenlíti a hőtermelő berendezés által termelt energia és a hőigény időbeli eltéréseit, biztosítva ezáltal a hatékony fűtési energiafelhasználást. A HAJDU puffertárolók üres, csőkígyós, és kombi kivitelben kerülnek forgalomba. A csőkígyós kivitelek (PT…C típusok) a szolár rendszerek közvetlen csatlakoztatásához tartalmaznak egy belső hőcserélőt. A kombi tárolók (PT…CF típusok) az előbbieken kívül kiegészülnek egy flexibilis rozsdamentes csővel is a használati melegvíz előállításhoz. A tárolók hőszigeteléssel vannak ellátva, amely 500 liter űrtartalomtól a helyszínen is szerelhető. Ez a megoldás egyszerűsíti a tartály szállítást és telepítést.

Cég
Székhely: H-4243 Téglás, külterület Hrsz: 0135/9
Telefon: +36 52 582 700
Fax: +36 52 384 126
E-mail:
Web: www.hajdurt.hu
Misinkó Sándor
megújuló energia üzletágvezető  
   
   
   
A Hajdúsági Iparművek 1952-ben alakult. Háztartási készülékeket 1957-től gyártanak, fokozatosan bővülő típusválaszték és növekvő export mellett. Saját fejlesztésű és licencvásárlással honosított gyártmányokkal, valamint az ehhez tartozó géppark kialakításával a 80-as évekre létrehoztak egy közepes méretű iparvállalatot. Cégük 1993-ban átalakult részvénytársasággá. Vállalatuk legfontosabb termékcsoportjai a hőtechnikai háztartási készülékek (forróvíztárolók, vízmelegítők), a szolár fűtési rendszerek és a motoros háztartási készülékek (mosógépek, centrifugák).
Márkanevek: HAJDU, Aquastic
További hírek a Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Magyar  Termék  Nagydíj  HAJDU  puffertároló