Új Liebherr LH 26 M Timber Litronic faátrakó gép

Új Liebherr LH 26 M Timber Litronic faátrakó gép

A Liebherr bemutatta az új LH 26 M Timber Litronic-ot a hatékony faanyagkezeléshez a Ligna 2023 kiállításon Hannoverben

A rendkívül kompakt kialakításnak és a kiváló manőverezhetőségnek köszönhetően a speciális gép fűrészüzemekben és szűkös helyű faipari vállalatokban való munkára lett kialakítva. A kezelőgép nagyon alacsony üzemanyag-fogyasztással és egyszerre maximális teljesítménnyel nyűgöz le. A Liebherr először mutatja be az új, integrált gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszert a faátrakógépen.

Hannover (Németország), 2023. május 15. – Az LH 26 M Timber Litronic-al a Liebherr egy új faátrakó gépet mutatott be a nagyközönségnek Lignában, amely 23 500 és 26 000 kg közötti üzemi tömeggel bővíti a meglévő portfóliót. A vásáron a Liebherr az új, integrált gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszert is bemutatja a látogatóknak. Ezzel a kívánt célabroncsnyomás beállítható és nyomon követhető a vezetőfülkében lévő kijelzőn. A rendszer opcionálisan a Liebherr faátrakó gépekhez is elérhető októbertől.

A vásári kiállítás felszerelései között szerepel még egy egyenes, 6,60 m hosszú gém és egy 5 m hosszú, hajlított végű kanálszár, valamint egy Liebherr GM 10B farönkmarkoló, melynek kapacitása 1,30 m². A gépkonfiguráció másik összetevője az 1200 mm magas, merev LFC 120-as fülkemagasság az optimális láthatóság érdekében, valamint egy 3 mm széles támasztó tolólap hátul. A tűzihorganyzott sárvédők maximális fröccsenés elleni védelmet nyújtanak, amelyek egyben platformként is szolgálnak a vezetőfülkébe való könnyű és biztonságos hozzáféréshez.

A Liebherr bemutatja az új LH 26 M Timber Litronic faátrakó gépet a Ligna 2023 kiállításon Hannoverben
Új Liebherr LH 26 M Timber Litronic faátrakó gép

A gép ötvözi a nagy menetteljesítményt és a kompakt méreteket

A 125 kW / 170 LE motorteljesítménynek köszönhetően a rendszer nagy nyomatékkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a gép gyorsan felgyorsítható. A nagy szivattyúáramlási sebességgel kombinálva gyors és dinamikus munkamozgások és ezáltal a legjobb kezelhetőség garantált.

Kompakt kialakításának köszönhetően a gép ideális szűk helyeken való használatra. A rendkívül kicsi első és hátsó elfordulási sugárnak köszönhetően a gép szűk helyeken is teljesen elfordítható. Különösen a jobb első oldal minimális kontúrja miatt a válogatósorhoz vagy rönkökhöz nagyon közel lehet dolgozni, mivel ez mindig a futómű szélességén belül van. Ez kiváló rálátást biztosít a munkaterületre, további biztonságot nyújt és megakadályozza az ütközéseket.

Összkerékkormányzás a jobb manőverezhetőségért és integrált abroncsnyomás-ellenőrző rendszer.

Az LH 26 M Timber alapfelszereltségként összkerékkormányzást biztosít a nagy mozgékonyság és manőverezhetőség érdekében. Az összkerékkormányzás növeli a menetstabilitást, és ezáltal javítja az iránystabilitást. A szintén alapfelszereltséghez tartozó automatikus kormányváltás mindenkor garantálja a helyes kormányzási irányt előre- vagy hátramenetben.

A gép új, integrált abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel rendelkezik, így mindig szemmel tarthatja a gumiabroncsok nyomását. A kívánt célabroncsnyomás a vezetőfülkében található kijelzőn állítható be. Figyelmeztetés jelenik meg a kijelzőn, ha az aktuális gumiabroncsnyomás eltér a beállított célnyomástól. Az integrált ellenőrző rendszer nemcsak a biztonságot növeli, hanem a vezetési kényelem növekedését és az abroncskopás csökkenését is eredményezi.

A Liebherr bemutatja az új LH 26 M Timber Litronic faátrakó gépet a Ligna 2023 kiállításon Hannoverben
Új Liebherr LH 26 M Timber Litronic faátrakó gép

Optimalizált futómű koncepció és hatékony vezetési művelet az utánfutó üzemeltetéséhez

A menetelőmotor elektromos elfordulási szögének beállítása nagyobb nyomatékot, maximális gyorsulást és nagyobb tapadást biztosít. Ennek eredményeként folyamatosan magas menetteljesítmény érhető el még emelkedőn is. A fordulatszám és az áramlási sebesség optimális beállítása még maximális sebességnél is meggyőző üzemanyag-hatékonyságot biztosít.

Hosszabb távra a faátrakó gép és a pótkocsi kombinációja a legjobb választás. Az erőteljes menethajtásnak és a robusztus tengelyeknek köszönhetően akár 60 tonna tömegű pótkocsik is vontathatók.

A 3 m széles alváz és a hátul található kitámasztó tolólap magas szintű stabilitást ad a gépnek a kezelési műveletek során, ami azt jelenti, hogy a teherbírás még tovább növelhető, például az utánfutó be- és kirakodásakor. Ennek eredményeként több fa kezelhető rakodási ciklusonként, így nő a termelékenység. A támasztó tolólap takarítási munkákhoz is használható, így növeli a biztonságot a fás udvarban.

A hírben szereplő termékek
Liebherr LH 26 M Timber Litronic faátrakó gép
 
Liebherr LH 26 M Timber Litronic faátrakó gép

Az LH 26 M Timber a tökéletes gép a hatékony faanyagkezeléshez. Rendkívül kompakt kialakítása és rendkívüli manőverezhetősége lehetővé teszi az LH 26 M Timber számára, hogy kiváló teljesítményt produkáljon fűrésztelepeken és fatelepeken, ahol nincs elég hely. Az anyagmozgató gép emellett lenyűgözően alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosít, miközben maximális kapacitással dolgozik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...