Lakóotthon építése sérült emberek számára

Az első olyan intézményi épület lesz, amely passzívház technológiával épül

A Tondach Magyarország Zrt. és a ROCKWOOL Hungary Kft. annyira fontosnak látja az ilyen és ehhez hasonló civil kezdeményezések támogatását, hogy "Egymásra építve" névvel szövetséget hoztak létre, melynek célja, hogy más, ingatlanfejlesztéssel, építéssel együtt járó projektet is támogatni tudjanak közös akarattal a későbbiekben. A két gyártócég várja mindazon támogatók csatlakozását, akik szerepet tudnak vállalni nem csak e lakóotthon megépítésében, hanem kiemelten fontosnak érzik olyan civil kezdeményezések felkarolását, melyek a hosszú távú környezeti fenntarthatóságot helyezik középpontba és fontos társadalmi ügyet képviselnek.
A ROCKWOOL Hungary Kft. a Nem Adom Fel Alapítvánnyal 2011-ben került kapcsolatba a Budapest III. kerületében, sérült emberek számára épülő lakóotthon kapcsán. Az ez évben felépülő lakóotthon az első olyan intézményi épület hazánkban, mely a jövőbe mutató passzívház technológiával épül.
A Nem Adom Fel alapítvány célja, hogy a társadalom valamely okból hátrányos helyzetű tagjait segítse. Ennek a törekvésnek egyik kiemelt eleme egy sérült embereknek készülő lakóotthon létrehozása. Az alapítvány törekvése, hogy az építendő lakóotthon üzemeltetési költségei folyamatosan alacsonyak legyenek, annak érdekében, hogy az épület hosszú távon is működtethető maradjon. Ezért esett választásuk a passzívház technológiára, illetve olyan támogatók megkeresésére, akik amellett, hogy hajlandóak egy ilyen jellegű együttműködésre, rendelkeznek is passzívház technológia szigorú követelményeinek megfelelő termékekkel.
A ROCKWOOL Hungary Kft. a létesülő lakóotthon felépítéséhez nem éghető kőzetgyapot hőszigetelő-anyagokkal járul hozzá, mintegy 4 millió forint értékben.
Egy, sérült embertársaink számára készülő épületben a bent lakók biztonsága, tűz- és életvédelme még inkább előtérbe kerül, hiszen egy esetleges tűzesetkor menekülésük / menekítésük nehézkesebb, továbbá hosszabb időt vehet igénybe. Ezért a ROCKWOOL-nál fontosnak tartják, hogy a szigorú passzívház követelményeknek megfelelő, természetes alapanyagból készülő, és főként nem éghető hőszigetelő anyag kerüljön a felépíteni tervezett szociális lakóotthonra. Így a költségtakarékos működést lehetővé tévő alacsony energiafogyasztás mellett a bent lakók védelme is megoldódik.

A Tondach Magyarország Zrt. fennállása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítse a nehéz helyzetben élőket. A cég CSR aktivitásainak keretében külön célcsoportot képeznek az alapítványok.
A Nem Adom Fel Alapítvánnyal 2010 óta vannak kapcsolatban a III. kerületben sérült emberek számára épülő lakóotthon kapcsán. Választásuk azért esett az alapítványra, mert céljaik közösek: hosszú távú megoldást találni a lakhatási körülmények javítására, a nehéz helyzetbe került emberek társadalmi beilleszkedésében segítséget adni. A lakóotthon jövőbe mutató, passzívház technológiával épül, mely szintén kapcsolódik a cégük környezettudatos, fenntarthatósági elveket követő filozófiájához.
A Tondach Twist terrakotta típusú kerámia alapcserepét, kerámia és nem kerámia kiegészítőit ajánlotta fel a lakóotthon építéséhez, közel 3,5 millió Ft értékben. A 2012-ben induló beruházás után a tervek szerint újabb lakóotthonok építése várható: a XI. kerület önkormányzata és az alapítvány között már elkezdődtek a megbeszélések.
A Tondach Magyarország Zrt. szeretné támogatását azáltal is kiszélesíteni, hogy újabb anyaggyártókat von be a Nem Adom Fel Alapítvány támogatásába. A cég meggyőződése, hogy a gazdasági nehézségek közepette is lehet, sőt kell a jó ügyek mellé állni, a bajba jutottakon segíteni.
Ha az otthonépítéssel kapcsolatban további információt szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...