proidea.hu online termékinformációs katalógus

Lakóotthon építése sérült emberek számára


2012. január 06.

Az első olyan intézményi épület lesz, amely passzívház technológiával épül

A Tondach Magyarország Zrt. és a ROCKWOOL Hungary Kft. annyira fontosnak látja az ilyen és ehhez hasonló civil kezdeményezések támogatását, hogy "Egymásra építve" névvel szövetséget hoztak létre, melynek célja, hogy más, ingatlanfejlesztéssel, építéssel együtt járó projektet is támogatni tudjanak közös akarattal a későbbiekben. A két gyártócég várja mindazon támogatók csatlakozását, akik szerepet tudnak vállalni nem csak e lakóotthon megépítésében, hanem kiemelten fontosnak érzik olyan civil kezdeményezések felkarolását, melyek a hosszú távú környezeti fenntarthatóságot helyezik középpontba és fontos társadalmi ügyet képviselnek.
A ROCKWOOL Hungary Kft. a Nem Adom Fel Alapítvánnyal 2011-ben került kapcsolatba a Budapest III. kerületében, sérült emberek számára épülő lakóotthon kapcsán. Az ez évben felépülő lakóotthon az első olyan intézményi épület hazánkban, mely a jövőbe mutató passzívház technológiával épül.
A Nem Adom Fel alapítvány célja, hogy a társadalom valamely okból hátrányos helyzetű tagjait segítse. Ennek a törekvésnek egyik kiemelt eleme egy sérült embereknek készülő lakóotthon létrehozása. Az alapítvány törekvése, hogy az építendő lakóotthon üzemeltetési költségei folyamatosan alacsonyak legyenek, annak érdekében, hogy az épület hosszú távon is működtethető maradjon. Ezért esett választásuk a passzívház technológiára, illetve olyan támogatók megkeresésére, akik amellett, hogy hajlandóak egy ilyen jellegű együttműködésre, rendelkeznek is passzívház technológia szigorú követelményeinek megfelelő termékekkel.
A ROCKWOOL Hungary Kft. a létesülő lakóotthon felépítéséhez nem éghető kőzetgyapot hőszigetelő-anyagokkal járul hozzá, mintegy 4 millió forint értékben.
Egy, sérült embertársaink számára készülő épületben a bent lakók biztonsága, tűz- és életvédelme még inkább előtérbe kerül, hiszen egy esetleges tűzesetkor menekülésük / menekítésük nehézkesebb, továbbá hosszabb időt vehet igénybe. Ezért a ROCKWOOL-nál fontosnak tartják, hogy a szigorú passzívház követelményeknek megfelelő, természetes alapanyagból készülő, és főként nem éghető hőszigetelő anyag kerüljön a felépíteni tervezett szociális lakóotthonra. Így a költségtakarékos működést lehetővé tévő alacsony energiafogyasztás mellett a bent lakók védelme is megoldódik.

A Tondach Magyarország Zrt. fennállása óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítse a nehéz helyzetben élőket. A cég CSR aktivitásainak keretében külön célcsoportot képeznek az alapítványok.
A Nem Adom Fel Alapítvánnyal 2010 óta vannak kapcsolatban a III. kerületben sérült emberek számára épülő lakóotthon kapcsán. Választásuk azért esett az alapítványra, mert céljaik közösek: hosszú távú megoldást találni a lakhatási körülmények javítására, a nehéz helyzetbe került emberek társadalmi beilleszkedésében segítséget adni. A lakóotthon jövőbe mutató, passzívház technológiával épül, mely szintén kapcsolódik a cégük környezettudatos, fenntarthatósági elveket követő filozófiájához.
A Tondach Twist terrakotta típusú kerámia alapcserepét, kerámia és nem kerámia kiegészítőit ajánlotta fel a lakóotthon építéséhez, közel 3,5 millió Ft értékben. A 2012-ben induló beruházás után a tervek szerint újabb lakóotthonok építése várható: a XI. kerület önkormányzata és az alapítvány között már elkezdődtek a megbeszélések.
A Tondach Magyarország Zrt. szeretné támogatását azáltal is kiszélesíteni, hogy újabb anyaggyártókat von be a Nem Adom Fel Alapítvány támogatásába. A cég meggyőződése, hogy a gazdasági nehézségek közepette is lehet, sőt kell a jó ügyek mellé állni, a bajba jutottakon segíteni.
Ha az otthonépítéssel kapcsolatban további információt szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. és a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-8300 Tapolca, Keszthelyi út 53.
Telefon: +36 1 225 2405
Fax: +36 1 225 2401
E-mail:
Web: www.rockwool.hu
Somlósi Károly
marketing vezető  
   
   
   
A ROCKWOOL vállalatcsoport a világ vezető szállítója a kőzetgyapot termékek terén. Küldetésük, hogy vevőik számára preferált szállítókká váljanak versenyképes márkatermékeikkel, beleértve a szaktanácsadást is, és eközben hozzááruljanak az energiahatékonyság, a tűzbiztonság, a jobb akusztika és a beltéri klíma megvalósulásához.
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Kulcsszavak:  lakóotthon  sérült  emberek  Tondach  Rockwool