OBO-ba integrált Ackermann padló alatti szerelési rendszerek

2007. januárjától a korábbi UFS padló alatti rendszer kiegészül az Ackermann termékek kifinomult műszaki megoldásaival.

Az OBO-BETTERMANN cég 2007. januárjától egy kombinált padlóalatti rendszerrel jelenik meg a hazai piacon. A korábbi UFS padló alatti rendszer kiegészül az Ackermann termékek kifinomult műszaki megoldásaival. A két termékprogram egyesítésével és harmonizációjával egyedülállóan teljes termékválaszték jött létre, amelyben bármilyen padló alatti installációs feladatra megtalálható a leginkább megfelelő egyedi megoldás.

Az irodaház-építés világméretű felfutása napjainkra hazánkat is elérte. A modern padló alatti rendszerek az egyedi igényeknek megfelelően alakíthatók ki, a teljes installáció a padlóba rejthető. A használatnak megfelelő csatlakozódobozok segítségével kényelmesen és biztonságosan hozzáférhetők az erősáramú és az adatátviteli csatlakozások.


A padló alatti rendszer kialakításának típusai:

 • esztrichfedéses padló alatti rendszer EÜK
 • esztrichkötéses padló alatti rendszer, nyitott OKA
 • üreges vagy álpadló-rendszer DB/HB
 • betonos rendszer IBK
 • speciális EBK, AIK

 • Az EÜK esztrichfedéses padló alatti rendszernél a padlóalatti csatornával kötjük össze a padlóalatti csatlakozódobozokat. A padlóalatti csatornák anyaga horganyzott acéllemez, különböző magasságban (28mm, 38mm, 48mm) és szélességben (190mm, 250mm, 350 mm) készülnek. A csatornák esztrich fedésének minimum vastagsága 35 mm, így 60 és 130 mm közötti szintkülönbség lefedése egyetlen csatlakozódobozzal lehetséges.

  A nyitott OKA esztrichkötéses padló alatti rendszer bármilyen esztrichtípushoz használható. A rendszer felülről nyitott, amit felületkezelt acéllemez zár le, így a csatorna nyomvonalát láthatjuk. A padlószintű rendszer betonvastagsága 40-140 mm, szélessége 200-600mm. Ez a megoldás szabad térbeli mozgást tesz lehetővé és jó formai megoldásokat, valamint hatékony funkciót biztosít. A lemezeken kialakított különféle kivágások szolgálnak a készülékbeépítő-egységek elhelyezésére. Ezek teljesen megegyeznek az OBO esztrichfedéses padló alatti csatornarendszernél alkalmazott szögletes vagy kerek csapófedelekkel.

  A DB/HB üreges vagy álpadló-rendszernél nincs csatornarendszer, hanem az elkészített padlórendszer úgy lett kialakítva, hogy a készülékbeépítő-egységeket (GES) kell csak beépíteni. Ehhez előre meg kell tervezni az iroda belsőterét, munkahelyeit. Az álpadló lényegében önálló álpadló-lemezekből áll, amelyek könnyedén átcsoportosíthatók vagy kicserélhetők. Az üreges padló a hagyományos esztrichet helyettesíti, dupla padlólemezből és folyékony esztrichből készült fugamentes tartólemezből áll.

  Az IBK betonos rendszer (mely lehet normál beton, aszfalt beton vagy esztrich) szárazon és nedvesen kezelt felületekhez, nyitható és zárt profilú padló alatti csatornákhoz alkalmazható, teljes tartozékkínálattal és kiegészítőkkel kapható.

  A 15, ill. 20 kN maximális teherbírású padlódobozok sem hiányoznak az OBO-Ackermann választékából, amelyeken akár járművel is át lehet hajtani, így például autószalonokban kiválóan alkalmazhatóak.
  A hírben szereplő termékek
  OBO UDHOME padlódobozok OBO EÜK esztrichbe ágyazott, zárt csatornák OBO OKA nyitható, esztrichbe süllyesztett csatornák OBO OKB nyitható, esztrichszintű csatornák
   
  OBO UFS padló alatti rendszerek
  17 termék

  Az OBO UFS padló alatti szerelési rendszerek jól illeszkednek valamennyi padlótípushoz, és ezeknek megfelelően három kategóriába sorolhatók: szőnyegpadlók; száraz- és nedves technológiával; ápolt hideg-, és melegpadlók

  17 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  CAD
  Tovább
  Termék kártya
  Kategóriák
  Elektromos padlócsatornák, padlódobozok
  Elektromos padlócsatornák, padlódobozok
  Szerelvények, kábelezés
  Szerelvények, kábelezés
  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...