Új C sorozatú tolóoszlopos targonca a Jungheinrichtől

A kiváló energiahatékonyságú, könnyen kezelhető targonca kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmazható

A Jungheinrich 2015 nyarán új C sorozatú tolóoszlopos targoncát vezetett be a piacra. Az ETV C16 és ETV C20 típusú gépek akár 2 tonna tömegű rakomány mozgatására is képesek. A tolóoszlopos targoncák kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmasak.

A szuperelasztikus abroncsok és a nagy szabad hasmagasság megbízható árurakodást biztosítanak, mindegy, hogy a tehergépjárműről történő be- és kitárolás a raktár sima betonfelületén vagy egyenetlen aszfalton történik. "Az ETV C tolóoszlopos targonca ideálisan alkalmazható olyan helyeken, ahol pl. a kombinált beltéri és kültéri felhasználás miatt eltérő talajviszonyokon kell dolgozni" - nyilatkozta Joachim Schier, a Jungheinrich tolóoszlopos targoncákért felelős termékmenedzsere. "Mindemellett a kompakt felépítésnek és a tolóoszlopos technikának köszönhetően kiválóan alkalmasak a szűk helyeken történő munkavégzésre. Ezen tulajdonságok kombinációja teszi lehetővé, hogy partnereink egy targoncát használjanak a különféle alkalmazásokhoz."
 
 
Nagyobb energiahatékonyság jobb rakodási teljesítmény mellett
Tolóoszlopos targoncáink produktivitás tekintetében is korszerűek”, folytatta Schier. "Ezek a targoncák – az elődmodellekhez képest - nagyobb rakodási teljesítményt biztosítanak az energiafelhasználás egyidejű csökkentése mellett." A kiváló energiahatékonyság a szoftver, a vezérlés és motorok tökéletes összehangolásának köszönhető, amely saját Jungheinrich fejlesztés és gyártás.

Az ETV C háromszoros emelőoszlopával 7,40 m magasságig tud emelni. A kiváló minőségű és robusztus oszlopprofilok jobb maradvány teherbírást eredményeznek nagy magasságokban is. Mindezek mellett kiváló rálátást biztosítanak a kezelőnek a villára és a rakományra.

A kezelő munkájának megkönnyítése és a biztonságosabb alkalmazás érdekében a targoncát ergonomikus elrendezésű kezelőelemekkel szerelték fel. A Jungheinrich Curve Control funkció biztosítja a biztonságos ívben haladást, kanyarmenetben a kormányszögnek megfelelően a menetsebességet automatikusan csökkenti. Ezek a kompakt targoncák szerkezetüknek és a tolóoszlopos technikának köszönhetően 2.829 mm széles munkafolyosókban is alkalmazhatóak (VDI szerint, euro rakodólapok hosszirányú felvételekor). Az ETV C16/ETV C20 típusú gépek tökéletes feltételeket nyújtanak a nagy magasságokban, valamint a szűk helyeken történő gazdaságos ki- és betárolási műveletek elvégzésére.

Az ergonomikus kezelőfülke megkönnyíti a munkavégzést
Széles, csúszásmentes fellépő biztosítja a kezelő kényelmes le- és felszállását a targoncára. Az ergonomikus kialakítású kezelőfülkében még a termetesebb kezelőknek is kényelmes hely van a láb és fej számára. A komfortos ülés a kezelő méretei szerint egyénileg állítható. Az üléspozíció és háttámla a testsúlyhoz igazítható. A kezelőülésben számos tárolási lehetőség van a személyes használati tárgyaknak. Az összes fontos kezelőelem kis mozdulatokkal elérhető. A targonca pedáljai az autókban megszokott módon kerültek beépítésre.

A kezelő egy váltókapcsoló használatával választani tud a 180°-os és a 360°-os kormányzás közül. Az ETV C panoráma-védőtetővel is rendelhető, melyet a Jungheinrich más tolóoszlopos targoncáinál is már sikeresen alkalmaztak. A kezelő számára minden helyzetben a legjobb kilátást és optimális védelmet nyújtja - mindegy, hogy kis vagy nagyobb méretű rakományokról van szó.
 
A MultiPilot és SoloPilot kezelőelemekkel a targonca biztonságosan és intuitív módon kezelhető. Valamennyi hidraulika funkció, valamint a menetirányváltás és kürt egyaránt ezen keresztül aktiválható. Az összes kezelőelem a kezelő látóterén belül található, és egyértelmű funkcióval rendelkezik. A kezelőelemek segítségével a funkciók könnyű irányítása milliméterpontos munkavégzést eredményez. A kiegészítő adapterek - mint például egy villatávolság állító (opcionális) - is kényelmesen kezelhető a kezelőelemek segítségével.

A könnyen leolvasható műszerfal tájékoztatja a kezelőt a legfontosabb üzemi adatokról (mint például a menetirány és kerékállás). Emellett információt ad az akkumulátor állapotáról a következő töltésig hátralévő idő kijelzésével. Három állítható menetprogram biztosítja az ETV C egyedi beállítását a különböző üzemeltetési igényekhez. "Tolóoszlopos targoncáink kényelmes és felhasználóbarát kialakítása tehermentesíti a kezelőt a napi munka során, valamint az egészségét is kíméli." - hangsúlyozta Jochaim Schier. „Így a kezelő pozitívan tudja befolyásolni gépének rakodási teljesítményét."

Opcionális asszisztens rendszerek növelik a hatékonyságot és a biztonságot
A Jungheinrich asszisztens rendszerek nagy választékával egyrészről megkönnyítik a kezelő munkavégzését, másrészről hatékonyabb működést biztosít. A Position Control rendszer segítségével a kezelő gyorsan és egyszerűen tud rakodni egy előre meghatározott magasságban. Az új, beépített Snap funkció még tovább megy. „Amikor a kezelőkarral az emelési sebességet csökkentjük, a targonca automatikusan felismeri, hogy a következő beprogramozott állványszintet kell megközelítenie. Ebben az esetben nincs szükség a magasság manuális beállítására.” - folytatta Schier. Egy beépített mérleg segítségével a rendszer automatikusan megkülönbözteti a be- és kitárolási folyamatot.

Az Operation Control asszisztens rendszer szenzorok segítségével folyamatosan méri a teher tömegét, és szinkronizálja azt a targonca mindenkori emelési magasságával. A megfelelő maradvány teherbírás esetleges túllépésekor a kezelő látható és hallható figyelmeztető jelzést kap a géptől.

Minden alkalmazás más követelményeket támaszt a targoncával szemben. A tolóoszlopos targoncák számos olyan opcióval választhatóak, melyek a speciális alkalmazási területekhez illeszkednek. Ilyenek például az időjárás viszontagságaitól védő fülkék, melyekből három különböző kivitel választható, és a gyakori kültéri munkavégzés esetén kiváló védelmet nyújtanak.

"Mindegy, hogy állványrendszerek kiszolgálásáról, egy- vagy többműszakos üzemről, esetleg opcionálisan zárt vezetőfülkét igénylő gyakori kültéri használatról van-e szó, tolóoszlopos targoncáinkkal ügyfeleink számára megfelelő megoldásokat kínálunk a különböző alkalmazási területekhez.", foglalta össze Joachim Schier az új széria előnyeit.


Az új C sorozatú tolóoszlopos targoncával kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Jungheinrich Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

 
Jungheinrich tolóoszlopos targoncák

A Jungheinrich tolóoszlopos targoncái ideális megoldást nyújtanak, legyen szó bármilyen emelési magasságról. A választékban szerepelnek a rendkívül helytakarékos 1-es sorozat, a kiemelkedően dinamikus 2-es sorozat, az akár 13 000 mm magasságig emelő 3-as sorozat gépei, továbbá a C sorozat, melyek kombinált beltéri és kültéri alkalmazásra, hosszú, széles anyagok szállítására is alkalmasak, valamint a Q sorozat.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...