proidea.hu online termékinformációs katalógus

Innovatív HAJDU indirekt forróvíztároló


2019. augusztus 30.

A HAJDU IDE…F ErP termék új külső és belső tartalommal jelent meg

A HAJDU a magyar emberek otthonának megbízható tagja és hosszú évtizedeken keresztül szolgálta és szolgálja ma is a családok kényelmét.

A HAJDU azokra a vevőire is gondol, akik számára fontos, hogy a használati melegvíz előállítása alternatív megoldásokkal is biztosítható legyen.
Idén nyáron egy már közismert HAJDU termék, a HAJDU IDE…F indirekt forróvíztároló megjelenése és tudása újult meg.

Sokak számára fontos, hogy a használati melegvíz előállítása ne függjön a villamos szolgáltató éjszakai áramától, de ne jelentsen többletköltséget sem a normál tarifás villamosárammal történő melegvíz szolgáltatás. Erre kínálnak megfelelő megoldást az indirekt fűtésű forróvíztárolók, amelyek közvetlenül köthetők a már meglévő vagy új hőtermelő rendszerekre, de beépítésük nem igényel indokolatlanul nagy helyet és átalakítást, akár lakótérben is telepíthetők.

Sok-sok éve megtalálhatók a HAJDU termékei között az IND/IDE típusú indirekt fali termékek, így ideje volt, hogy ez a terméksor is új külső és belső tartalommal jelenjen meg a magyar piacon.
A HAJDU IDE…F ErP termékek megfelelnek a legszigorúbb európai energiahatékonysági elvárásoknak, C energiaosztályos, 32 mm vastag zárt cellás PUR hab szigeteléssel rendelkeznek. A termék új formatervezésű alsó műanyag burkolattal rendelkezik, amelyen a kivezetett kazánszabályzó forgatógombbal lehet beállítani a csőkígyó által átadott hővel szolgáltatott használati melegvizet. A tároló alsó részén a formatervezésnek köszönhetően rejtve marad a tartály hideg-, melegvizes bekötése és a cirkulációs csonk.

Innovatív HAJDU IDE…F ErP indirekt forróvíztároló


Alternatív fűtési megoldásként kerámia szárazfűtés is helyet kapott a termékben, amellyel villamosárammal történő fűtés esetén minimális a tartály belsejében a vízkő képződés. Ennek élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve.
Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a készülék élettartama, valamint a szervizelési igény is jelentősen csökken a kevesebb vízkőképződés miatt. A bojlerben tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban.
Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatóak. A tartály belső felülete nikkelmentes, titán tartalmú tűzzománc bevonattal rendelkezik, amely a legerősebb és leghigiénikusabb üvegzománc felület. A korrózióvédelmet a beépített aktív magnézium anód biztosítja. A másodlagos villamos kerámia fűtő számára 65°C-os fixen beállított termosztát került beépítésre.

A HAJDU által gyártott tároló 2 év teljes körű és 7 év tartálygaranciával, valamint országos alkatrész ellátással rendelkezik.

 

Termék
HAJDU kazánról és/vagy napkollektorról fűthető forróvíztárolók

A HAJDU indirekt fűtésű forróvíztárolók 75-200 liter űrtartalommal kerülnek forgalomba, amelyekben a tartály alsó harmadában található egy csőkígyó, ami indirekt módon felfűti a tartályban található használati melegvizet. Kétféle, falra szerelhető (IND...F) és álló (IND...S ErP) kivitelben készülnek. Az IND...F és IND...S ErP fűtőbetét nélküli, míg a IDE...F és IDE...S ErP fűtőbetéttel ellátott (2,4 kW) indirekt fűtésű forróvíztárolók. A fűtőbetéttel ellátott típusok előnye, hogy használati melegvizet biztosítanak kazán vagy napkollektor nélkül is. A kazán vagy napkollektor vezérlésére, illetve a tárolt víz hőmérsékletének beállítására egy szabályozó szolgál, ez forgatógombbal max. 65 °C-ig tetszés szerint állítható.

Cég
Székhely: H-4243 Téglás, külterület Hrsz: 0135/9
Telefon: +36 52 582 700
Fax: +36 52 384 126
E-mail:
Web: www.hajdurt.hu
Misinkó Sándor
megújuló energia üzletágvezető  
   
   
   
A Hajdúsági Iparművek 1952-ben alakult. Háztartási készülékeket 1957-től gyártanak, fokozatosan bővülő típusválaszték és növekvő export mellett. Saját fejlesztésű és licencvásárlással honosított gyártmányokkal, valamint az ehhez tartozó géppark kialakításával a 80-as évekre létrehoztak egy közepes méretű iparvállalatot. Cégük 1993-ban átalakult részvénytársasággá. Vállalatuk legfontosabb termékcsoportjai a hőtechnikai háztartási készülékek (forróvíztárolók, vízmelegítők), a szolár fűtési rendszerek és a motoros háztartási készülékek (mosógépek, centrifugák).
Márkanevek: HAJDU, Aquastic
További hírek a Közvetett fűtésű melegvíztárolók, puffertartályok termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  HAJDU  IDE…F  ErP  indirekt forróvíztároló  bojler