Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat

Maximum 1 m/s nyitási sebesség

Világújdonságként a 60-as gyártási sorozattal a Hörmann bemutatja az ipari szekcionált kapuk következő generációját, amely akár 1 m/s maximális nyitási sebességet is lehetővé tesz. Ezenkívül az új 60-as gyártási sorozat különösen egyszerűen szerelhető és karbantartható, valamint csendes, alacsony kopással járó kapufutást biztosít. Az innovációt kiegészíti a szintén újonnan kifejlesztett WA 500 FU iparikapu-meghajtás, valamint az 545-ös és 560-as vezérlések Bluetooth funkcióval és HCP busz interfésszel. Ezáltal az ipari szekcionált kapuk digitális szerviz- és távkarbantartási koncepciókba is integrálhatók. Ebből a célból a Hörmann kifejlesztette a SmartControl online portált a távkarbantartáshoz és a BlueControl alkalmazást az egyszerűsített, Bluetooth-on keresztül történő helyszíni szervizeléshez.

Elődeikhez képest a Hörmann új 60-as gyártási sorozatú ipari szekcionált kapui lényegesen gyorsabbak, kevesebb karbantartást igényelnek és csendesebben futnak. Emellett a kapuk digitális szerviz- és távkarbantartási koncepciókba is integrálhatók.

Nyitási sebességek összehasonlítása

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Az új 60-as gyártási sorozat (jobbra) 1 m/s sebességgel, 0,5 m/s sebességgel (középen) és a régi generáció, az 50-es sorozat (balra) 0,45 m/s sebességgel

Az újonnan kifejlesztett WA 500 FU iparikapu-meghajtással és az 560-as vezérléssel kombinálva a Hörmann 60-as gyártási sorozatú ipari szekcionált kapuival akár 1 m/s maximális nyitási sebesség is elérhető. A kapuk nagy futási sebességüknek köszönhetően lényegesen rövidebb ideig vannak nyitva, így az energiaveszteségek csökkennek. Ezzel egyidejűleg a WA 500 FU tengelyhajtás biztosítja a sima, alacsony kopású kapufutást, a lágy indítással és leállítással, valamint a kapu állandó futási sebességét. 

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
A Hörmann WA 500 FU iparikapu-meghajtása az 560-as vezérléssel kombinálva akár 1 m/s maximális nyitási sebességet is lehetővé tesz. A kapu nagy futási sebességének köszönhetően a kapuk lényegesen rövidebb ideig vannak nyitva, így csökken az energiaveszteség

A nagy nyitási sebesség mellett az 560-as vezérlés további előnyöket kínál: a szériafelszerelésként kapható opciós relé használható például garázsmegvilágítás, zárszerkezetek vagy a megközelítésre figyelmeztető jelzőlámpák vezérlésére vagy a kapu végállásának jelzésére. Az egysávos be- és kihajtással rendelkező többszintes parkolóházak esetében a vezérlőegység sávszabályozással is kibővíthető. Ezenkívül a két, szériafelszerelésként kapható időkapcsolóval különböző időszakokra szabott forgatókönyvek is programozhatók. Ezáltal például a nagy mélygarázsok szekcionált kapui úgy programozhatók, hogy nagy forgalmú időszakokban ne záródjanak be automatikusan minden egyes jármű áthaladása után. Ezenkívül a vezérléssel külön részleges nyitási pozíció is meghatározható – pl. személygépkocsik vagy tehergépkocsik számára. Így elkerülhető, hogy a kapuk szükségtelenül szélesre nyíljanak a kisebb járművek számára.
A kapu állandó, akár 0,5 m/s-os futási sebességéhez a Hörmann az 545-ös vezérlést kínálja, amely az idő kijelzéséhez és az egyes eseményekhez tartozó időbélyegek létrehozásához már eleve rendelkezik egy 4 számjegyű, 7 szegmenses kijelzővel. Emellett a kapu automatikus utánzárása is programozható ezzel a vezérléssel, így az adott igények és helyzet függvényében egyedi nyitási idő határozható meg. A vezérlés másik jellemzője az energiatakarékos funkció, amellyel a vezérlés a meghajtással együtt kevesebb mint 2 Wattot fogyaszt készenléti üzemmódban.

A kapuk intelligens vezérlése 

A Hörmann ipari szekcionált kapuinak új generációja most először integrálható digitális szerviz- és távkarbantartási koncepciókba is. Az új 545-ös és 560-as vezérlések alapfelszerelésként Bluetooth-vevővel rendelkeznek. A Hörmann BlueControl alkalmazásával együtt ez egyszerű és gyors üzembe helyezést tesz lehetővé. Emellett a Hörmann a SmartControl online portálon keresztül távkarbantartási lehetőséget is kínál a beépített HCP-busz interfész segítségével. 

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
A Hörmann SmartControl online portálján keresztül a kapukkal kapcsolatos minden fontos információ, például hibaüzenetek vagy terhelésváltozások, lehívható. A távkarbantartás révén megtakaríthatók vagy lerövidíthetők a helyszíni szervizkiszállások

SmartControl: online analízis és szerviz

A SmartControl lehetővé teszi a kapuk 24/7 felügyeletét és műszaki analízisét a távolból. A kapukkal kapcsolatos minden fontos információ, például hibaüzenetek vagy terhelésváltozások, online portálon keresztül hívható le. Az előre konfigurált események bekövetkezésekor a felhasználók automatikusan értesítést kapnak.
A távkarbantartás révén megtakaríthatók vagy lerövidíthetők a helyszíni szervizkiszállások. A műszaki meghibásodások elkerülhetők a megelőző karbantartással és az alkatrészek időben történő cseréjével. A hibák számos esetben a kapuvezérléshez való online hozzáféréssel elháríthatók. Ez a megoldás a 2015-ös gyártási évtől kezdve elérhető a Hörmann összes gyorskapujához, valamint az 545-ös és 560-as vezérléssel ellátott Hörmann ipari szekcionált kapukhoz is kapható.

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
A Hörmann által kifejlesztett BlueControl alkalmazással új telepítés esetén az egyes kapukhoz létrehozhatók az összes paramétert tartalmazó sablonok, amelyek „gombnyomással“ átmásolhatók azonos berendezésekre. Ezáltal lehetővé válik a gyors és egyszerű üzembe helyezés

BlueControl: A meghajtásvezérlés beállítása az alkalmazás segítségével

A BlueControl ingyenes alkalmazás a Hörmann 545-ös és 560-as vezérléssel ellátott ipari szekcionált kapuinak üzembe helyezéséhez, szervizeléséhez és karbantartásához. Az alkalmazás iOS, Android és Windows operációs rendszerekhez érhető el. Bluetooth-on keresztül csatlakozik a helyszínen lévő vezérléshez, és a technikusnak áttekinthetően, egyértelmű szöveg formájában mutatja meg annak beállításait. Az események és hibák a megfelelő időbélyegekkel együtt kerülnek kiolvasásra, és egy pillantás alatt láthatók az okostelefonon. Ezenkívül a karbantartás-számlálók egyszerűen visszaállíthatók. Új telepítés esetén az egyes kapukhoz létrehozhatók az összes paramétert tartalmazó sablonok, amelyek „gombnyomással” átmásolhatók azonos berendezésekre. Ezáltal lehetővé válik a gyors és egyszerű üzembe helyezés. Ugyanígy, a szervizelés szempontjából fontos vezérlési adatok a helyszínen könnyen kiolvashatók és értékelhetők. Emellett a vezérlési adatok időtakarékos módon e-mailben továbbíthatók – pl. a műszaki szerviz részére.

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
A Hörmann új generációs ipari szekcionált kapujának továbbfejlesztett tokkonstrukciója az optimalizált futósín-sugaraknak és a megnövelt méretű futógörgőknek köszönhetően csendesebb és alacsonyabb kopással járó kapufutást tesz lehetővé

Továbbfejlesztett szerkezet és egyszerű szerelés

Az ipari szekcionált kapuk új generációjának szerkezetét lényeges szempontok szerint optimalizálták. Ide tartoznak az optimalizált futósín-sugarak és a nagyobb méretű futógörgők, amelyek csendesebb és alacsonyabb kopású kapufutást biztosítanak. Ezenkívül az opcionális forgómechanizmussal ellátott alacsony belmagasságú szerelvény lehetővé teszi a magasított áthaladást. Választható tartozékként műanyag tokláb is rendelhető, amely tartós védelmet nyújt a kaputok részére a nedvesedés okozta rozsdásodás ellen. A kevesebb komponens és a besajtolt csavarok szintén egyszerűsítik az ipari szekcionált kapuk összeszerelését és karbantartását. 

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
A Hörmann opcionális forgómechanizmussal ellátott alacsony belmagasságú szerelvénye lehetővé teszi a magasított áthaladást

Szériafelszerelésként kapható feltolásvédelem

Az esetleges betörési kísérletek elleni még fokozottabb biztonság érdekében az új 60-as gyártási sorozat minden kapukivitele és -mérete a kapu mindkét oldalán szériafelszerelésként feltolásvédelemmel van ellátva. A Hörmann opcionális megoldásként további betörésvédelmet kínál, amely megfelel a DIN / TS 18194 szabvány szerinti RC 2 ellenállási osztály követelményeinek. 

Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
Hörmann ipari szekcionált kapuk - Új 60-as gyártási sorozat
A betörésgátló funkciók, mint például az alapfelszerelésként kapható feltolásvédelem, magas szintű biztonságot nyújtanak. A megfelelő tartozékokkal a Hörmann új 60-as gyártási sorozatába tartozó kapuk opcionálisan a DIN / TS 18194 szabvány szerinti RC 2 biztonsági tanúsítvánnyal is kaphatók

Az új generációs ipari szekcionált kapu valamennyi újítása 2021. június 1-jétől érhető el. 

A hírben szereplő termékek
Hörmann ipari szekcionált kapuk
 
Hörmann ipari szekcionált kapuk

A helytakarékos kapurendszerek a különböző sínvezetéseknek köszönhetően minden ipari létesítményhez illeszkednek. Ez szolgálja az új építések és a felújítások biztonságos tervezhetőségét. A Hörmann személyre szabott megoldásokat kínál Önnek minden alkalmazáshoz: a kényelmes átjárást nyújtó személybejáró-ajtóval ellátott, küszöb nélküli kapuktól a karcálló teljes Duratec üvegezésű kapukig.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kapumozgatók, kapuvezérlők
Kapumozgatók, kapuvezérlők
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...