proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megjelent a Honeywell új szén-monoxid vészjelző családja


2014. szeptember 19.

Fürdőszobába is szerelhető X-Series szén-monoxid vészjelzők élettartam garanciával

Hazánkban milliónyi nyitott égésterű gázkészülék van, melyeknél a gondos üzemeltetés és karbantartás ellenére is juthat szén-monoxid a lakótérbe. Előfordult azonban már olyan eset is, hogy a gondatlan karbantartás miatt egy biztonságosnak hitt zárt égésterű gázkészülék okozott mérgezést. A Honeywell Kft. munkatársai vallják, hogy a szén-monoxid mérgezések megelőzhetők, elsősorban a tüzelőberendezések megfelelő légellátásának és égéstermék elvezetésének biztosításával, rendszeres karbantartásával, illetve korszerű tüzelőberendezések használatával. Mégis az a tapasztalat, hogy minden olyan háztartásban, ahol, vagy amelynek szomszédságában tüzelőberendezés van, érdemes a védelem utolsó bástyájaként szén-monoxid vészjelzőt elhelyezni.

A jól ismert H450EN szén-monoxid vészjelző továbbfejlesztésével a Honeywell új vészjelző platformot alkotott. Ez a modell a 2013-2014-es téli szezonban végzett tesztek során is bizonyította, hogy megbízható készülék, kiemelkedik a mezőnyből. A vonatkozó szabványnak több magyarországi vizsgálat és független tanúsító intézet által is igazoltan megfelel. A jó is lehet még jobb, így a Honeywell szakemberei a szén-monoxid vészjelzők fejlesztésében és gyártásában gyűjtött évtizedes tapasztalatuaiat felhasználva új, minden eddiginél nagyobb biztonságot és több szolgáltatást nyújtó vészjelző családot alkottak.

Az X-Series termékeknek a szabványos követelmények teljes kielégítése mellett, több új funkciója is van. A család minden tagja képes a szabványos riasztási szinteknél korábban, úgynevezett előriasztást adni. Akik az átlagosnál komolyabban aggódnak, a készülék aktiválásakor külön engedélyezhetik ezt a funkciót. A készülékek rendelkeznek egy alacsony gázkoncentráció mérési üzemmóddal, így könnyen tesztelhető működésük. Az X-Series vészjelzők fürdőszobában is használhatók. Az XC100 és XC100D típusok nagy méretű riasztási üzenettel jelzik a vészhelyzetet. A készülékek az események naplózására is alkalmasak.
 
  Megszűnő típus Új típusok
 
Név H450EN XC70-HU XC100-HU XC100D-HU
Élettartam 7 év 7 év 10 év 10 év
Garancia 6 év 7 év 10 év 10 év
Tanusítvány MSZ EN50291-1:2014 MSZ EN50291-1:2014 MSZ EN50291-1:2014 MSZ EN50291-1:2014
Felhasználói útmutató, csomagolás és termékfeliratok magyar magyar magyar magyar
Előriasztás funkció ×
CO szenzor tesztelés ×
Nagy méretű riasztási üzenet × ×
Informatív LCD kijelző × × ×
Fürdőszobába is telepíthető csak saját felelősségre

A Honeywell fontosnak tartja, hogy a felhasználók is minél többet tudjanak a szén-monoxid mérgezések elkerüléséről. Ezzel külön weboldalon foglalkoznak - www.honeywellcoriaszto.hu -, és a Facebookon is jelen vannak - www.facebook.com/HoneywellCOriaszto


Az új X-Series szénmonoxid vészjelző családdal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termék nevére vagy fotójára, ha árajánlatot, bővebb információt, katalógust szeretne kérni a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot!
 
 

Termék
Cég
Zöld szám: +36 80 021 331
Székhely: H-8800 Nagykanizsa, Dózsa György út 147.
Kereskedelmi iroda: H-1062 Budapest, Andrássy út 100
E-mail:
Web: https://homecomfort.resideo.com/sites/europe/
Márvány János
tervezői támogatás - Nyugat-Magyarország +36 30 279 1838
Vámos György
tervezői támogatás - Kelet-Magyarország +36 30 992 1884
   
A Resideo lakossági komfort és biztonsági megoldásokat nyújtó, valamint kisfeszültségű biztonságtechnikai termékeket forgalmazó cég. A szakmában szerzett 130 éves tapasztalatára alapozva a Resideo mára jelen van közel 150 millió otthonban, évente 15 millió rendszert telepítve. A vállalat 40 évre szóló kizárólagos licenc szerződéssel rendelkezik a Honeywell Home márkanév használatára. Az ADI Global Distribution elnevezésű vállalatán keresztül több mint 100.000 professzionális partnert szolgál ki a világ mintegy 100 országában, raktárainak száma pedig meghaladja a 200-at világszerte. A Resideo 4.8 milliárd amerikai dollár éves árbevételű vállalat, közel 14.500 dolgozóval.
Márkanevek: Honeywell Home (A Resideo Technologies Inc. a Honeywell Home védjegyet a Honeywell International Inc. engedélyével használja)
További hírek a Gázérzékelők, gázjelző rendszerek termékkategóriában
További hírek a Tűzjelző, füstjelző, gázjelző rendszerek termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  Honeywell  X-Series  XC70  XC100  XC100D  CO  vészjelzők  gázérzékelő