proidea.hu online termékinformációs katalógus

Honeywell termosztatikus szelepfejek energiahatékonysági minősítése


2011. december 07.

A Thera-3 és Thera-4 Classic "A" kategóriás lett a TELL minősítési rendszerbenA Honeywell Thera-3 és Thera-4 Classic termosztatikus radiátorszelep fejei a legmagasabb, „A” kategóriát érték el az Európai Szelepgyártók Szövetsége által kidolgozott új minősítési rendszerben.

Az Európai Szelepgyártók Szövetsége – válaszul a felhasználók által az energiahatékonysági besorolásra vonatkozó mind nagyobb igényre – létrehozta a TELL (Thermostatic Efficiency Label) minősítési rendszert, melyben a gyártók önkéntesen jelölhetik az EN215 szabvány minimális követelményeinek legalább megfelelő termékeiket a magasabb követelményeket támasztó rendszerben történő minősítésre.

Az új minősítési rendszer szigorú előírásokat tartalmaz a termosztatikus fejek alábbi tulajdonságaira:
  • Szabályozási hiszterézis
  • Vízhőmérséklet befolyása a szabályozási pontosságra
  • Nyomáskülönbség befolyása a szabályozási pontosságra
  • Reakcióidő
A termékek energiahatékonysági besorolása a fenti jellemző értékekből számított energiahatékonysági mutató (EEI – Energy Efficiency Indicator) alapján történik és az EEI alapján az adott termék F és A között kerül besorolásra a megfelelő energiahatékonysági osztályba.

A TELL minősítési rendszer követelményei igen szigorúak, hiszen az a termék, ami csak éppen hogy megfelel az EN215 szabvány előírásainak, csak F minősítést kaphat.

A Honeywell Thera-3 és Thera-4 Classic termosztatikus radiátorszelep fejek igazoltan a legkiválóbb műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, így alkalmazásukkal kiemelkedően magas energiahatékonyság érhető el.
 
 
         Thera-4 Classic (T3001)                   Thera-3 (T6001)

A Thera-3 és Thera-4 Classic termosztatikus radiátorszelepről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben pedig árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Zöld szám: +36 80 021 331
Székhely: H-8800 Nagykanizsa, Dózsa György út 147.
Kereskedelmi iroda: H-1062 Budapest, Andrássy út 100
E-mail:
Web: https://homecomfort.resideo.com/sites/europe/
Márvány János
tervezői támogatás - Nyugat-Magyarország +36 30 279 1838
Vámos György
tervezői támogatás - Kelet-Magyarország +36 30 992 1884
   
A Resideo lakossági komfort és biztonsági megoldásokat nyújtó, valamint kisfeszültségű biztonságtechnikai termékeket forgalmazó cég. A szakmában szerzett 130 éves tapasztalatára alapozva a Resideo mára jelen van közel 150 millió otthonban, évente 15 millió rendszert telepítve. A vállalat 40 évre szóló kizárólagos licenc szerződéssel rendelkezik a Honeywell Home márkanév használatára. Az ADI Global Distribution elnevezésű vállalatán keresztül több mint 100.000 professzionális partnert szolgál ki a világ mintegy 100 országában, raktárainak száma pedig meghaladja a 200-at világszerte. A Resideo 4.8 milliárd amerikai dollár éves árbevételű vállalat, közel 14.500 dolgozóval.
Márkanevek: Honeywell Home (A Resideo Technologies Inc. a Honeywell Home védjegyet a Honeywell International Inc. engedélyével használja)
További hírek a Fűtőtest szerelvények termékkategóriában
További hírek a Fűtéstechnika, vízellátás, vízkezelés termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Honeywell  Thera-3  Thera-4  Classic  radiátor  termosztatikus  szelepfej