Helios légbevezetők a Kamleithnertől

Épületkárok, egészségügyi problémák és a kéményekkel összefüggésben álló balesetek elkerülhetők megfelelő légbevezetéssel.

Sajnos a túlzott energiatakarékosság miatt sokan nem helyeznek megfelelő hangsúlyt a szellőztetésre. Tömör nyílászárók mellett, és tervezett légbevezetés nélkül sem a gravitációs, sem a gépi szellőztetés nem működik kielégítően, sőt, ha nyílt égésterű gázkészülék (pl. kéményes kazán) van a térben az elégtelen légellátás miatt akár életveszély is kialakulhat. Mégis folynak az átszellőztetést figyelmen kívül hagyó hőszigetelések és nyílászáró beépítések, s így tömegesen keletkeznek épületkárok, egészségügyi problémák és a kéményekkel összefüggésben álló balesetek. Akiknek gyakran fáj a feje, gyakran old le a kazánjuk védelmi áramköre, vizsgálják meg, van-e minden esetben lehetősége valahonnan elégséges levegőt elvinnie a kazánnak, illetve a kéménynek!

A HELIOS egyes légbeeresztő elemei képesek szűrni a friss levegőt, korlátozzák annak mennyiségét és gondoskodnak a nyíláson át bejutó zaj csillapításáról. A termékek rendelkeznek a Műszaki Biztonsági Felügyelet engedélyével, így a nyílt égésterű gázkészülékek tervezett égési levegő pótlásának biztosítására is alkalmasak (a gázszolgáltatók elfogadják).

Helios légbevezetők a Kamleithnertől
Helios légbevezetők a Kamleithnertől

Fő típusok:

  • ablakba építhető (ALEF…)
  • fali mechanikus (ZLE…)
  • fali termosztátos (ZLA…)

 

A hírben szereplő termékek
Helios légbevezetők
 
Helios légbevezetők

Amennyiben nincs szükség különösebben igényes kialakításra (kiegyenlített szellőzés, előmelegítés), akkor a tervezett, szabályozott légutánpótlást a legkedvezőbb módon a frisslevegő elemek beépítésével lehet elérni. A Helios légbevezetők megszűrik és huzatmentesen juttatják be a levegőt, védenek a rovarok behatolása és az eső ellen, valamint önálló térfogatáram szabályozást végeznek. A termékválasztékban ablakkeretre szerelhető és fali (akár termosztátos) frisslevegő beeresztő elemek is szerepelnek.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Légbevezető, befúvó és légelvezető elemek
Légbevezető, befúvó és légelvezető elemek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...