HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló

A speciális kerámia fűtőbetét biztosítja, hogy az egyedi igényeknek megfelelő mennyiségű melegvizet szolgáltassa

Új generációs, innovatív termékkel bővült a HAJDU elektromos forróvíztároló család, ami a SMILEY fantázianevet kapta. A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. zártrendszerű, kerámia fűtőbetétes rétegfűtésű forróvíztárolói alkalmasak egy vagy több vízelvételi hely energiagazdaságos melegvíz ellátására háztartásokban és intézményekben egyaránt.

A prémium terméksor legfontosabb és kiemelkedő tulajdonsága, a HAJDU találmányú rétegfűtésű technológia. Ez az egyedi fejlesztésű kialakítás lehetővé teszi azt, hogy az igényeknek megfelelően csak annyi melegvizet szolgáltasson, amennyire a felhasználónak szüksége van. Így magasfokú energiamegtakarítás érhető el.

A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre fűthető fel. A rétegfűtés tulajdonsága kihasználható olyan helyeken például, ahol némely napokon nagy vízelvételre lehet számítani, emiatt beépítendő a nagy űrtartalmú melegvíztároló, de egyéb napokon kevés melegvízre van szükség. Ha a felhasználónak úgy tetszik, a bojler alsó rétegét akár fűtetlenül is hagyhatja, így a fűtetlen rész palástján nem lesz hőveszteség a környezet felé.
Mivel a vízelvétel a forróvíztároló felső rétegéből történik, így a rétegfűtés elve szerint ebben a rétegben biztosítja mindig a beállított hőfokú melegvizet, az alsóbb rétegben pedig a felsőnél alacsonyabb hőmérsékleten tartja azt, ezáltal kisebb vízigények esetén mindig biztosítja az elegendő melegvizet a feleslegesen felfűtött teljes vízmennyiség helyett.

Amennyiben gazdaságos "ECO" üzemmódban üzemel a készülék és nagyobb vízelvétel történik, akkor a felső rétegből kerül sor vízelvételre, eközben az alsó rétegben a hidegvíz újbóli felfűtése gyorsan megvalósítható.
HAJDU SMILEY elektromos forróvíztároló
HAJDU SMILEY elektromos forróvíztároló
Galéria
Speciális kerámia fűtőbetét
Speciális kerámia fűtőbetét
Galéria
A termékekben egy speciális, tokcsőben elhelyezkedő kerámia fűtőbetét biztosítja ezt a folyamatot, aminek további nagy előnye a csekély vízkőképződés.

Élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve.
Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a készülék élettartama, valamint a szervizelési igény is csökken a kevesebb vízkőképződés miatt. A bojlerben, tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban. Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatóak.

A tartály belső felülete tűzzománc bevonattal rendelkezik, továbbá beépített aktív anód biztosítja a korrózióvédelmét.
A kapacitív, érintőgombos kezelőfelülettel rengeteg beállítási, paraméterezési lehetőség érhető el. A számos felhasználóbarát tulajdonsággal rendelkező vezérlő elektronika segíti a tulajdonost a hőmérséklet értékek, funkciók (ECO, Manuális, Fagyvédelem) beállításában. A felhasználó teljesen az igényeihez szabhatja a bojlert, az elektronikus hőfokszabályozó által egészen 80°C-ig, 1°C-onként állíthatja be a kívánt hőmérsékleteket.

Kapacitív, érintőgombos
kezelőfelület
Kapacitív, érintőgombos kezelőfelület
Galéria


A bojler intelligens vezérléssel rendelkezik, amelyben több funkció is helyet kapott. A bojlerek a LED kijelzőn kiírják a hátralévő felfűtési időt, a 40°C-ra átszámított betárolt vízmennyiséget. Energiahatékonyságát tovább növelhetjük azáltal, hogy a készülékünket a lakásriasztóra kötve üzemeltetjük. Ilyenkor, a készülék vezérlése figyelembe veszi, ha nem tartózkodik a lakásban vízfelhasználó, és ilyenkor nem fűti fel teljesen a készüléket, csak készenléti hőmérsékleten tartja a vizet. A víz megfelelő higiéniájának biztosítása érdekében a forróvíztárolónk, ha úgy kívánjuk, rendszeresen, automatikusan, legionella mentesítést végez.

A korábbi HAJDU forróvíztárolókhoz hasonlóan, az újak is működtethetők a kedvezményes, vezérelt áramról. Digitális kijelzőjén mind az alsó, mind a felső hőmérséklet, számos paraméter, dátum és idő is kiolvasható, valamint gyermekzárral védhető az esetleges kíváncsiskodó apróságok elől. Tovább könnyíti a felhasználó dolgát az, hogy automatikusan kijelzi, ha eljött a rendszeres karbantartás ideje, valamint akkor is jelez, ha bármilyen okból hibát észlel a készülék. „Stand by” üzemmódban a kijelző kialszik, csak az aktuális működésre vonatkozó visszajelzés látható (pl. fűt a készülék).

Védelmek, egyéb funkciók:
  • Fagyvédelem - 10°C beállított víz hőmérséklet
  • Szárazfűtés elleni védelem - figyeli és jelzi, ha a készülék nincs vízzel feltöltve és így lépne működésbe
  • Fűtőszakadás visszajelzés
  • Érzékelők állapotának visszajelzése
  • Antilegionella funkció - baktérium mentesítés
  • Egyéb adatok módosítása (fényerő beállítás, stb.)
A HAJDU SMILEY forróvíztárolók műszaki adatait, letölthető termékismertetőjét a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a HAJDU Zrt. megújuló energia üzletágának munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
HAJDU elektromos forróvíztárolók

A HAJDU elektromos, zártrendszerű forróvíztárolók háztartási, kommunális, ipari használati melegvíz igény kielégítésére szolgálnak, alacsony készenléti energia igénybevételével. Az igen széles választéknak köszönhetően szinte minden igényhez választható optimálisan megfelelő készülék. A zártrendszerű tárolós vízmelegítők tartálya acéllemezből készül, a korrózió elleni védelmet speciális titánium tartalmú tűzzománc bevonat és magnézium aktív anód biztosítja. Ezek a készülékek több vízvételi hely, illetve zuhanyzós csaptelepek ellátására alkalmasak. A készülékek hőszigetelése freonmentes, ciklopentán hajtóanyagú poliuretán szigetelő hab. A falra függőlegesen felszerelhető forróvíztárolók, ún. Z… típusok, lehetnek 10, 15 (alsó és felső elhelyezési lehetőséggel), 30, 50, 80, 120, 150 és 200 literes űrtartalmúak, a vízszintesen elhelyezhetőek 80, 120, 150, 200 literesek, az álló kivitel pedig 150, 200 és 300 literes. Az új generációs HAJDU SMART nevű, Z…SMART típusú sorozat készülékei már többfunkciós SMART vezérlésű öntanuló rendszerrel rendelkeznek, melyek segítségével még hatékonyabban és takarékosabban állíthatunk elő használati melegvizet. A szintén új generációs HAJDU SMILEY nevű, SY..R típusú forróvíztárolók, az innovatív rétegfűtésű technológiának köszönhetően, a felhasználók igénye szerint, a lehető leggazdaságosabban állítják elő a megfelelő mennyiségű melegvizet a kívánt hőmérsékleten. A termékekben egy speciális kerámia fűtőbetét biztosítja ezt a folyamatot, aminek további nagy előnye a csekély vízkőképződés, ami meghosszabbítja a készülék élettartamát és csökkenti a szervizelést.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Elektromos melegvíztárolók
Elektromos melegvíztárolók
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...