HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló

A speciális kerámia fűtőbetét biztosítja, hogy az egyedi igényeknek megfelelő mennyiségű melegvizet szolgáltassa

Újgenerációs, innovatív termékkel bővült a HAJDU elektromos forróvíztároló család, ami a SMILEY fantázianevet kapta. A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. zártrendszerű, kerámia fűtőbetétes rétegfűtésű forróvíztárolói alkalmasak egy vagy több vízelvételi hely energiagazdaságos melegvíz ellátására háztartásokban és intézményekben egyaránt.

HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló
HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló
A prémium terméksor legfontosabb és kiemelkedő tulajdonsága, a HAJDU találmánya, a rétegfűtésű technológia. Ez az egyedi fejlesztésű kialakítás lehetővé teszi, hogy az igényeknek megfelelően csak annyi melegvizet szolgáltasson, amennyire a felhasználónak szüksége van. Így magasfokú energiamegtakarítás érhető el.

A rétegfűtés lényege, hogy a tároló alsó és felső rétege tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre fűthető fel. A rétegfűtés tulajdonsága kihasználható olyan helyeken például, ahol némely napokon nagy vízelvételre lehet számítani, emiatt beépítendő a nagy űrtartalmú melegvíztároló, de egyéb napokon kevés melegvízre van szükség. Ha a felhasználónak úgy tetszik, a bojler alsó rétegét akár fűtetlenül is hagyhatja, így a fűtetlen rész palástján nem lesz hőveszteség a környezet felé.
Mivel a vízelvétel a forróvíztároló felső rétegéből történik, így a rétegfűtés elve szerint ebben a rétegben biztosítja mindig a beállított hőfokú melegvizet, az alsóbb rétegben pedig a felsőnél alacsonyabb hőmérsékleten tartja azt, ezáltal kisebb vízigények esetén mindig biztosítja az elegendő melegvizet a feleslegesen felfűtött teljes vízmennyiség helyett.

A termékekben egy speciális, tokcsőben elhelyezkedő kerámia fűtőbetét biztosítja ezt a folyamatot, aminek további nagy előnye a csekély vízkőképződés.

Élettartama a hagyományos csőfűtőtestnek a többszöröse, mivel a fűtőtest közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így lényegesen kisebb felületi terhelésnek van kitéve.
Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik a készülék élettartama, valamint a szervizelési igény is csökken a kevesebb vízkőképződés miatt. A bojlerben, tizedannyi vízkő válik ki, mint a hagyományos csőfűtőtestes kialakításúban. Ezek a fűtőtestek kifejezetten keményvizes területeken is nyugodtan alkalmazhatóak.

A tartály belső felülete tűzzománc bevonattal rendelkezik, továbbá beépített aktív anód biztosítja a korrózióvédelmét.
A kapacitív, érintőgombos kezelőfelülettel rengeteg beállítási, paraméterezési lehetőség érhető el. A számos felhasználóbarát tulajdonsággal rendelkező vezérlő elektronika segíti a tulajdonost a hőmérséklet értékek, funkciók (ECO, Manuális, Fagyvédelem) beállításában. A felhasználó teljesen az igényeihez szabhatja a bojlert, az elektronikus hőfokszabályozó által egészen 80 °C-ig, 1 °C-onként állíthatja be a kívánt hőmérsékleteket.


Amennyiben gazdaságos "ECO" üzemmódban üzemel a készülék és nagyobb vízelvétel történik, akkor a felső rétegből kerül sor vízelvételre, eközben az alsó rétegben a hidegvíz újbóli felfűtése gyorsan megvalósítható.

HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló
HAJDU SMILEY rétegfűtésű forróvíztároló

A bojler intelligens vezérléssel rendelkezik, amelyben több funkció is helyet kapott. A bojlerek a LED kijelzőn kiírják a hátralévő felfűtési időt, a 40 °C-ra átszámított betárolt vízmennyiséget. Energiahatékonyságát tovább növelhetjük azáltal, hogy a készülékünket a lakásriasztóra kötve üzemeltetjük. Ilyenkor, a készülék vezérlése figyelembe veszi, ha nem tartózkodik a lakásban vízfelhasználó, és ilyenkor nem fűti fel teljesen a készüléket, csak készenléti hőmérsékleten tartja a vizet. A víz megfelelő higiéniájának biztosítása érdekében a forróvíztárolónk, ha úgy kívánjuk, rendszeresen, automatikusan, legionella mentesítést végez.

A korábbi HAJDU forróvíztárolókhoz hasonlóan, az újak is működtethetők a kedvezményes, vezérelt áramról. Digitális kijelzőjén mind az alsó, mind a felső hőmérséklet, számos paraméter, dátum és idő is kiolvasható, valamint gyermekzárral védhető az esetleges kíváncsiskodó apróságok elől. Tovább könnyíti a felhasználó dolgát az, hogy automatikusan kijelzi, ha eljött a rendszeres karbantartás ideje, valamint akkor is jelez, ha bármilyen okból hibát észlel a készülék. „Stand by” üzemmódban a kijelző kialszik, csak az aktuális működésre vonatkozó visszajelzés látható (pl. fűt a készülék).

Védelmek, egyéb funkciók:

  • Fagyvédelem: 10 °C beállított víz hőmérséklet
  • Szárazfűtés elleni védelem: figyeli és jelzi, ha a készülék nincs vízzel feltöltve és így lépne működésbe
  • Fűtőszakadás visszajelzés
  • Érzékelők állapotának visszajelzése
  • Antilegionella funkció: baktérium mentesítés
  • Egyéb adatok módosítása (fényerő beállítás, stb.)
A hírben szereplő termékek
hajdu SMILEY elektromos forróvíztárolók
 
hajdu SMILEY elektromos forróvíztárolók

A SMILEY típus speciális osztott kerámia fűtőtesttel rendelkezik. Ez az egyedi HAJDU fejlesztés jelentős energiamegtakarítást eredményez a tároló alsó és felső részének tetszőlegesen, eltérő hőmérsékletre való felfűtési lehetőségével.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Elektromos melegvíztárolók
Elektromos melegvíztárolók
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...