Grace vízszigetelő rendszerek az Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft.-nél

Tartós víz elleni védelem

Az építmény teljes élettartamára biztos megoldást kínáló vízszigetelés megvalósítása nem is olyan megoldhatatlan feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Sőt, a beépítés a közel sem ideális munkahelyi, építési körülmények közepette is megoldható. Egy megbízható vízszigetelés pozitív tulajdonságai pedig közvetlenül fordíthatóak le a költségmegtakarítás nyelvére. A teljes építési költség csupán néhány százalékát kitevő vízszigetelés minimalizálása szinte elkerülhetetlenül vezet a megbízható rendszer árának akár a többszörösébe is belekerülő garanciális javítási munkákhoz. Ez pedig sok mindennek nevezhető, de gazdaságosnak aligha. Ha valamin, akkor a korszerű és megbízható vízszigetelésen biztosan nem érdemes spórolni, hiszen a későbbiekben felmerülő beázási problémák nehezen kezelhetőek, utólagos javításuk pedig nem, vagy csak nagy anyagi áldozatok árán lehetséges. Az egyre újabb és hatékonyabb vízszigetelő anyagcsaládokat kifejlesztő Grace Construction Products sok évtizedes tapasztalattal a háta mögött az alábbi három, egymással teljes mértékben kompatibilis termékcsaládot fejlesztette ki.

Bituthene termékcsalád
Az alépítmények külső szigetelésének megbízható megoldása a hazánkban is már jól bevált, az agresszív talajvíznek és gázoknak szintén ellenálló Bituthene öntapadó szigetelőlemez. Bizonyos típusai már -10°C hőmérséklettől alkalmazhatók, szintén alkalmasak a 70 méter vízoszlopnyomás elviselésére egy rétegben. Használatukkal elkerülhető a fokozottan balesetveszélyes és körültekintő szakmunkát igénylő „perzselés”. A rendszer kellősítőjének (Primer B2) is köszönhetően a szigetelőlemezek akár nedves felületre – úgynevezett „zöldbetonra” – is kiválóan felhelyezhetők, lerövidítve ezzel a beépítési időt. S mint tudjuk: az idő pénz. A keresztlaminált HDPE-fólia hordozórétegnek köszönhetően a lemezek erősek, ugyanakkor nagyon rugalmasak (szakadási nyúlásuk 200% feletti), bitumenes rétegük ütésekkel szemben is ellenálló, átszúródás esetén „öngyógyuló”.

Procor kenhető vízszigetelés
A Procor 10, illetve a Procor 20 a belső felújítások, vizes helyiségek, teraszok, zöldtetők és más komplikált felületek kétkomponensű, kenhető, illetve szórható szigetelése. Az 500 %-os nyúlási képességgel rendelkező műgumi alapú anyagok erősítőszalagok nélkül felhordhatók, majd közvetlenül burkolhatók. Vízbázisúak, így igen alacsony károsanyag-kipárolgással rendelkeznek, ezért belső terekben is biztonságosan beépíthetők. Az adott építményhez leginkább megfelelő termék kiválasztásában, valamint a leggazdaságosabb megoldás kidolgozásában – a kimerítően részletes forgalmazói honlapon kívül – teljes körű szakértői háttér segíti a tervezőket és az építtetőket.

Preprufe vízszigetelő membrán
A teherhordó vasbeton szerkezethez teljes felületen tapadó Preprufe 300R, illetve Preprufe 160R vízszigetelő lemezeket az alépítményt körülvevő talaj esetleges mozgása sem képes károsítani, mivel a vasbeton szerkezetre adhéziósan kötődő szigetelőlemezek később is együtt mozognak az épülettel. A szigetelőanyag robusztusságára jellemző, hogy a kivitelezés folyamán közvetlenül szerelhető rajta a betonacél. A védőbeton mindig, az aljzatbeton esetenként teljesen elhagyható. Függőleges felületeken, a résfalra vagy az egyoldalú zsaluzatra (szigeteléstartó fal nélkül) rögzítendő tekercseken található speciális réteg az egész felületen hozzáköt a friss betonhoz, teljes mértékben kiküszöbölve ezzel a vízvándorlást. Az elkészült szigetelés nem csupán relatív vízzáró, hanem teljesen vízhatlan, azaz a talajvízszint alatt is porszáraz, így értékes terek nyerhetők a használatával. A Preprufe lemez 70 méteres víznyomásig alkalmazható, az agresszív talajvíznek és a gázoknak is ellenáll.

Vasbeton szerkezethez kötő szigetelőlemez
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Foghíjtelkek beépítése
Liftakna szigetelése
Liftakna szigetelése
Cölöpalap áttörése
Cölöpalap áttörése
A Grace vízszigetelő rendszerekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti terméksorra, ha katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni az Isoprof Szigetelésforgalmazó Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
A hírben szereplő termékek
Preprufe® Plus előre felhelyezhető vízszigetelő membránok Preprufe® 300R & 160R vízszigetelő membránok Preprufe® 250 előre felhelyezhető vízszigetelő membrán Preprufe® Tape szalag a szabott szélekhez
 
Preprufe® vízszigetelések
7 termék

Porszárazságot garantáló vízszigetelő membránok. Közvetlen adhéziós kötést hoznak létre a betonnal, kizárva a vízvándorlást.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Grace Ice & Water Shield tetőszigetelő alátétlemez
 
Grace Ice & Water Shield tetőszigetelő alátétlemez

A Grace Ice & Water Shield olyan öntapadó tetőfedő alátétlemez, amely két vízszigetelő anyagból áll: a nagysűrűségű keresztlaminált polietilén hordozófólián egy extra erős gumi-bitumen ragasztóanyag van. A gumi-bitumenes felület hátoldalán egy tapadásgátló papír van, mely a tapadási képesség védelmét biztosítja. A felhelyezés során, a tapadásgátló papír könnyedén eltávolítható és így lehetővé válik, hogy a gumi-bitumen szorosan a tetődeszkázathoz tapadjon. Ezen kívül, beágyazva a membránba található a Ripcord oldózsinór, mely sajátos igényt elégít ki: segítségével a tapadásgátló védőpapír a lemez teljes hosszában kettészakítható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Bituthene 8000/8000S vízszigetelő membrán Bituthene 4000/4000S vízszigetelő membrán Bituthene GP vízszigetelő membrán Bituthene Primer B2 kellősítőanyag
 
Bituthene vízszigetelések
5 termék

Utólag hidegen felhelyezhető, öntapadó víz-, gáz- és páraszigetelő membránok mélyépítési és egyéb szerkezetekhez.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Bitustik BT kétoldalt öntapadó vízszigetelő szalag
 
Bitustik BT kétoldalt öntapadó vízszigetelő szalag

A Bitustik BT egy rugalmas öntapadó szalag, amely mindkét oldalán nagy tapadású butilkaucsuk keverékkel van bevonva és poliészter hálóval megerősítve, hogy kiváló tapadást biztosítson a legtöbb épületfelülethez. Teljes mértékben kompatibilis a GCP által gyártott vízszigetelő membránokkal.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...