Átadták a Graboplast PVC-hulladék újrahasznosító üzemét

Környezetvédő innovációk a Graboplastnál

A Graboplast Padlógyártó Zrt. hosszú ideje nagy energiákat fordít a környezetvédelemre és a fenntartható fejlődés elősegítésére. Már régóta nem használja az oldószeres technológiát, és a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő alapanyagokra épülnek termékei.
A PVC padló gyártásánál a lágyító az egyik legfontosabb összetevő, amelyek közül a ma ismert legkorszerűbb, a környezetvédelmi szempontoknak elismerten legjobban megfelelő ftalátmentes típusát használja fel az idei év közepétől a győri székhelyű padlógyártó vállalat. Ezt a környezetbarát technológiát a teljes padlógyártásra kiterjesztette, ellentétben a versenytársakkal, akik a gyártástechnológiájukban a ftalátok mennyiségét ezidáig csupán csökkentették.
A Graboplast Zrt. az idei év elején elindította Tatabányán hulladékfeldolgozó üzemét, lehetővé téve ezzel a teljesen hulladékmentes gyártást. A mintegy 600 négyzetméteres recikláló üzem elsősorban a keletkezett gyártási hulladékot és a selejtes termékeket használja fel. Egy speciális őrlési eljárással a keletkező gyártási hulladékot és a selejtes PVC padlót felaprítják, folyékony nitrogénnel közel mínusz 100 fokra lehűtik, majd az üveg keménységű anyagot porrá őrlik, amely így visszadolgozhatóvá válik a késztermékben. Az eljárás előnye még, hogy a vállalat így csökkenteni tudja ökológiai lábnyomát, hiszen az újrahasznosítási folyamattal lényegesen lecsökken a környezet terhelése. Az őrlőüzem mindamellett, hogy környezetvédelmileg rendkívül előnyös, egyben gazdaságos és gyorsan megtérülő beruházás is. A "nehézfém mentes", az "oldószer mentes" és a "ftalát mentes" jelzők mellett, a Graboplast mára már joggal használja a "hulladékszegény technológiákat alkalmazó" vállalat megjelölést is. Az új padlótermékek piaci fogadtatása rendkívül pozitív szerte a világban. Ezeket a termékeket elsősorban a fejlettebb országok piacai igénylik, de már érkezett megrendelés Kínából és a világ más részéről is.
A Graboplast termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképekre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Graboplast Padlógyártó zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Grabo Domino SPC padlóburkolatok Grabo közületi kompakt padlóburkolatok Grabo akusztikus padlóburkolatok Grabo csúszásmentes padlóburkolatok
 
Grabo közületi padlók
7 termék

A Graboplast a terekercses vinyl padlók gyártása terén szerzett több mint 40 éves tapasztalatával innovatív megoldást kínál a közületi, intézményi szektorban jelentkező bármilyan nűszaki vagy design jellegű igényre. A heterogén padlóburkolók különböző rétegkeből épülnek fel. Ezen rétegek előnyös taljdonságokat kölcsönöznek a padlóburkolónak, amely ezáltal magasabb használati értéket tesz lehetővé. A koptatóréteg tiszta transzparens PVC-ből készül, töltőanyag alkalmazása nélkül, amely maximális kopásállóságot garantál. A rétegek közötti üvegvlies kiváló méretstabilitást eredményez. További előnyök a mintaszabadság és a könnyű fektetés.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Grabo versenysport padlóburkolatok Grabo sportpadlók multi sport célra Grabo fitness célú sportpadlók Grabo tollaslabda/asztalitenisz padlóburkolók
 
Grabo beltéri sportpadlók
5 termék

A Graboplast több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a sport célú vinil padlóburkolatok gyártása és értékesítése területén. Széles termékválasztékuk révén minden egyes igényre több alternatívát tudnak kínálni, legyen szó versenysportról, edzésről vagy kikapcsolódás céljából űzött sporttevékenységről.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Grabo sport parketta külön alátét rendszerrel
 
Grabo sport parketta külön alátét rendszerrel

A Grabo sportparketta rendszereket verseny és szabadidős sporttevékenységekhez egyaránt ajánlják. Alkalmasak labdás csapatsportok versenyeihez, edzéseihez, gimnasztikához, tánc- és fitness termek burkolataként. Minimalizálják a sérülésveszélyt, hatékonyan védik a sportoló ízületeit -a hosszú időn át rendszeresen végzett sporttevékenység esetén is, támogatják a kimagasló sportteljesítmény elérését, azonos feltételeket biztosítanak a pálya minden pontján.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Grabo Fortis homogén padlóburkolat Silver Knight padlóburkolat Grabo Conducto homogén padlóburkolat GraboSafe Silver Knight padlóburkolat
 
Grabo egészségügyi padlók
5 termék

Graboplast heterogén és homogén vinil burkolatok, melyeket elsősorban kórházak, klinikák, rendelők, ápolási otthonok számára ajánlanak.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Sportpálya burkolatok
Sportpálya burkolatok
Heterogén pvc burkolatok
Heterogén pvc burkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...