proidea.hu online termékinformációs katalógus

Geberit Volex - új, univerzális, többrétegű csővezetéki rendszer


2017. április 03.

Alkalmas ivóvízhez, radiátoros fűtéshez és padlófűtéshez

Az új Geberit Volex csővezetéki rendszer két jól megalapozott és már bizonyított technológiát egyesít: a többrétegű csőrendszert és a csőidomokat. Ez a kombináció évtizedek óta a hatékony, biztonságos és gazdaságos vízvezeték-szerelést jelenti. A Geberit Volex számos remek fejlesztést kínál, amely amellett, hogy megkönnyíti a szerelési munkálatokat, széles alkalmazási területet tud kiszolgálni.

A Geberit Volex ötrétegű cső, melyre egy alumínium réteg került és végül a PE-RT alapanyagú külső védőréteg. A rétegek egymáshoz való kötődését további két réteg ragasztóanyag biztosítja. A belső cső tökéletesen korrózióálló és élelmiszer-barát. A középen elhelyezkedő alumínium rétegeknek köszönhetően válik a cső szilárddá, ugyanakkor hajlíthatóvá, és ez biztosítja az oxigéndiffúzió-mentességet is. A külső, fehér színű réteg védi az alumínium "magot" a korrózió és a mechanikai behatások ellen.

Az ötrétegű csövek kiemelten strapabíróak, a nyomásállóságuk meghaladja a 15 bar-os szabvány vizsgálati értékét is. Felhasználhatóságukat tekintve az összes ivóvizes hálózatba beépíthetők épületen belül, továbbá padlófűtési és radiátoros fűtési rendszerek kiépítéséhez is alkalmasak. A csövek fehér színű megjelenése és az idomok diszkrét kivitele alkalmassá teszi a Geberit Volex csőrendszert felújításokhoz történő felhasználásra is, amikor a vezetékeket falon kívül kell elhelyezni.
A sárgaréz idom beillesztése az ötrétegű csőbe nem kíván különösebb erőkifejtést
A Geberit présgép tökéletesen illeszkedik az idom kontúrjához, ami biztosítja a hibátlan préskötést

Egyrétegű csövek változatos felhasználási területekre

A többrétegű csőrendszeren kívül a Geberit fehér egyrétegű csöveket is kínál PE-RT anyagból. Rugalmasságuknak köszönhetően ezek a csövek alkalmasak a padlófűtési rendszerek kialakítására, de ugyanakkor ivóvíz hálózatok kiépítésére is, ahol az üzemi nyomás nem haladja meg a 6 bar-t. Az egyrétegű csövek 16 mm-es és 20 mm-es átmérőben állnak rendelkezésre.

Sárgaréz idomok számos tulajdonsággal

A Geberit Volex csövekhez tartozó présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test, ahol mindegyik, a belső csővel érintkező csatlakozást két O-gyűrűvel láttak el. A csöveket a rozsdamentes acélból készült hüvely tartja a helyén a préselést követően. Az átlátszó és törhetetlen Grilamid gyűrű egyszerű ellenőrzést biztosít a csőnek az idomba történő helyes beillesztésére vonatkozólag.

A Geberit Volex présidomok préselése gyakorlatilag a piacon található présgépek többségével megoldható.

Azonban a Geberit kínálatában ugyancsak megtalálható lesz a testre szabott présgép, préspofa és présgyűrű, amely tökéletesen illeszkedik a présidomok profiljához, így biztosítva a hibátlan kötések létrehozását. A Geberit préspofa és présgyűrű nem igényel karbantartási munkálatot az életciklusa alatt.
A présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test. Egy átlátszó gyűrű teszi igazán könnyűvé annak vizsgálatát, hogy az idom helyesen lett-e a csőhöz csatlakoztatva.

Széleskörű lehetőségek a fűtési rendszerekhez

A Geberit Volex termékpalettája kielégít minden igényt, amely egy padlófűtési rendszer telepítésekor felmerül, beleértve az osztó-gyűjtőt, a rendszerlemezt, a csőrögzítőket, a rögzítősínt, az osztó-gyűjtő szekrényt és további kiegészítőket. A Geberit ajánlatában megtalálható a hőmérséklet-szabályozó egység is, ami lehetővé teszi a felhasználónak a kényelmes szobahőmérséklet beállítást.

A Geberit Volex rendszer kompatibilitása kiemelkedő, ugyanis a Mepla és a Mapress csőrendszerekre történő zökkenőmentes átmenetet az adapterek biztosítják.

Teljes körű ellenőrzés

A Geberit Volex megkapta a szükséges engedélyeket mind higiéniai, mind ivóvíz, mind fűtési rendszerekhez való alkalmazásra. Mint minden Geberit termék, a Volex rendszer is alapos vizsgálaton esett át., amely a valós és legkedvezőtlenebb körülményeket vette figyelembe.
Nagy hangsúlyt fektettek a szerelés közbeni gyakorlatias és egyszerű használatra.

A Geberit Volex csövek és idomok széles termékpalettája 2017. áprilisától elérhető.

A Geberit Volex többrétegű csővezetéki rendszer letöltő katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha ajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Geberit Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz u. 2.
Telefon: +36 1 204 4187
Fax: +36 1 204 4190
E-mail:
Web: www.geberit.hu
Web: www.kolo-geberit.hu
Bánfi Zsolt
értékesítési és műszaki munkatárs  
   
   
   
   
A Geberit csoport a szanitertechnika területén Európa piacvezetője és világméretű szolgáltatója. A termékskála nyolc termékcsoportot foglal magába: vízellátó és fűtési rendszer, lefolyórendszer, speciális szaniterek, falsík előtti szerelési rendszer, falon kívüli öblítő rendszer, közösségi helyiségek szerelvényei, szaniterek kiegészítő szerelvényei, megmunkáló szerszámok.
Márkanevek: Geberit, KOLO
Kulcsszavak:  Geberit  Volex  univerzális  többrétegű  csővezetéki  rendszer  csőrendszer  ötrétegű  cső  ivóvíz  radiátoros  fűtés  padlófűtés  pe-rt  sárgaréz  présidom  préskötés