Geberit Volex - új, univerzális, többrétegű csővezetéki rendszer

Alkalmas ivóvízhez, radiátoros fűtéshez és padlófűtéshez

Az új Geberit Volex csővezetéki rendszer két jól megalapozott és már bizonyított technológiát egyesít: a többrétegű csőrendszert és a csőidomokat. Ez a kombináció évtizedek óta a hatékony, biztonságos és gazdaságos vízvezeték-szerelést jelenti. A Geberit Volex számos remek fejlesztést kínál, amely amellett, hogy megkönnyíti a szerelési munkálatokat, széles alkalmazási területet tud kiszolgálni.

A Geberit Volex ötrétegű cső, melyre egy alumínium réteg került és végül a PE-RT alapanyagú külső védőréteg. A rétegek egymáshoz való kötődését további két réteg ragasztóanyag biztosítja. A belső cső tökéletesen korrózióálló és élelmiszer-barát. A középen elhelyezkedő alumínium rétegeknek köszönhetően válik a cső szilárddá, ugyanakkor hajlíthatóvá, és ez biztosítja az oxigéndiffúzió-mentességet is. A külső, fehér színű réteg védi az alumínium "magot" a korrózió és a mechanikai behatások ellen.

Az ötrétegű csövek kiemelten strapabíróak, a nyomásállóságuk meghaladja a 15 bar-os szabvány vizsgálati értékét is. Felhasználhatóságukat tekintve az összes ivóvizes hálózatba beépíthetők épületen belül, továbbá padlófűtési és radiátoros fűtési rendszerek kiépítéséhez is alkalmasak. A csövek fehér színű megjelenése és az idomok diszkrét kivitele alkalmassá teszi a Geberit Volex csőrendszert felújításokhoz történő felhasználásra is, amikor a vezetékeket falon kívül kell elhelyezni.
A sárgaréz idom beillesztése az ötrétegű csőbe nem kíván különösebb erőkifejtést
A Geberit présgép tökéletesen illeszkedik az idom kontúrjához, ami biztosítja a hibátlan préskötést

Egyrétegű csövek változatos felhasználási területekre

A többrétegű csőrendszeren kívül a Geberit fehér egyrétegű csöveket is kínál PE-RT anyagból. Rugalmasságuknak köszönhetően ezek a csövek alkalmasak a padlófűtési rendszerek kialakítására, de ugyanakkor ivóvíz hálózatok kiépítésére is, ahol az üzemi nyomás nem haladja meg a 6 bar-t. Az egyrétegű csövek 16 mm-es és 20 mm-es átmérőben állnak rendelkezésre.

Sárgaréz idomok számos tulajdonsággal

A Geberit Volex csövekhez tartozó présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test, ahol mindegyik, a belső csővel érintkező csatlakozást két O-gyűrűvel láttak el. A csöveket a rozsdamentes acélból készült hüvely tartja a helyén a préselést követően. Az átlátszó és törhetetlen Grilamid gyűrű egyszerű ellenőrzést biztosít a csőnek az idomba történő helyes beillesztésére vonatkozólag.

A Geberit Volex présidomok préselése gyakorlatilag a piacon található présgépek többségével megoldható.

Azonban a Geberit kínálatában ugyancsak megtalálható lesz a testre szabott présgép, préspofa és présgyűrű, amely tökéletesen illeszkedik a présidomok profiljához, így biztosítva a hibátlan kötések létrehozását. A Geberit préspofa és présgyűrű nem igényel karbantartási munkálatot az életciklusa alatt.
A présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test. Egy átlátszó gyűrű teszi igazán könnyűvé annak vizsgálatát, hogy az idom helyesen lett-e a csőhöz csatlakoztatva.

Széleskörű lehetőségek a fűtési rendszerekhez

A Geberit Volex termékpalettája kielégít minden igényt, amely egy padlófűtési rendszer telepítésekor felmerül, beleértve az osztó-gyűjtőt, a rendszerlemezt, a csőrögzítőket, a rögzítősínt, az osztó-gyűjtő szekrényt és további kiegészítőket. A Geberit ajánlatában megtalálható a hőmérséklet-szabályozó egység is, ami lehetővé teszi a felhasználónak a kényelmes szobahőmérséklet beállítást.

A Geberit Volex rendszer kompatibilitása kiemelkedő, ugyanis a Mepla és a Mapress csőrendszerekre történő zökkenőmentes átmenetet az adapterek biztosítják.

Teljes körű ellenőrzés

A Geberit Volex megkapta a szükséges engedélyeket mind higiéniai, mind ivóvíz, mind fűtési rendszerekhez való alkalmazásra. Mint minden Geberit termék, a Volex rendszer is alapos vizsgálaton esett át., amely a valós és legkedvezőtlenebb körülményeket vette figyelembe.
Nagy hangsúlyt fektettek a szerelés közbeni gyakorlatias és egyszerű használatra.

A Geberit Volex csövek és idomok széles termékpalettája 2017. áprilisától elérhető.

A Geberit Volex többrétegű csővezetéki rendszer letöltő katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha ajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Geberit Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Geberit Volex csővezetéki rendszer
 
Geberit Volex csővezetéki rendszer

A Geberit Volex csővezetéki rendszer ivóvízhez, radiátoros fűtéshez és padlófűtéshez. Alkalmas a mindennapos csővezetéki munkákhoz új építéseknél és felújítási projektekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Vízvezetéki és egyéb csővezetéki szerelvények
Padlófűtési szerelvények, osztó-gyűjtők
Padlófűtési szerelvények, osztó-gyűjtők
Többrétegű csövek, csőrendszerek
Többrétegű csövek, csőrendszerek
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...