proidea.hu online termékinformációs katalógus

Estigia: új tartályszivattyú a KSB-től ipari, vegyipari, petrolkémiai alkalmazásokhoz


2018. július 12.

Merülő szivattyú a már sokat bizonyított vegyipari szivattyúk hidraulikájával tervezve

A KSB az ACHEMA kiállításon mutatta be új, függőleges tengelyű benyúló szivattyúját, az Estigiát, melyet vegyipari, petrolkémiai és más ipari területek alkalmazásaihoz fejlesztettek ki.

Az alacsony nyomású merülő szivattyúk zárt, légköri nyomás alatt álló tartályokba függőlegesen telepíthetők. A szivattyúk széles méretválasztéka igazodik a szükséges beépítési mélységhez, hosszúságot tekintve 852 mm-től 6402 mm-ig érhetőek el változatok. Minden mérethez három nyomócsonk méret választható, így a nyomásveszteség is minimalizálható. Függőleges kialakításuknak köszönhetően a szivattyúk helyigénye kicsi. Ha a bemerülési mélység meghaladja a 2400 mm-t a nyomócsonk és a közbülső csőszakaszok között egy speciális közdarab gondoskodik a rezgés csökkentéséről. A ház közeg által kent, kopásálló szilícium karbid tömítésekkel van felszerelve, így hosszú élettartam jellemzi és ritkábban igényel karbantartást.

A szivattyút és tartozékait a beépített szivattyú fedéllel egyszerű szét- illetve összeszerelni. A szivattyú fedél egyben a tartály fedeleként is szolgál.

Anyagválaszték: szürkeöntvény, rozsdamentes acél és duplex acél.

A cserélhető kopógyűrűk védik a házat és a járókereket az esetleges kopástól. Az Estigia sorozatot magas hatékonyság és alacsony üzemeltetési költségek jellemzik.
A szivattyú szállítható közeg-, vagy más kenőanyaggal kent tengelytömítéssel, illetve kenőanyag adagoló szivattyúval is. A későbbiekben száraz telepítésű kivitelben is elérhető lesz. Utóbbi egy ISO 5199 szabvány szerinti kivitel rugalmas kuplunggal és zsírkenésű görgős csapágyakkal, melyek a közegen kívül helyezkednek el.
Az Estigia szivattyúk -30 °C - +100 °C hőmérsékletű folyadékok szállítására alkalmasak, felszerelhetők fix vagy változtatható fordulatszámú motorral, ATEX védelemmel vagy anélkül.
Estigia függőleges tengelyű tartályszivattyú

Az Estigia szivattyúk letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképre. Ha további információt vagy árajánlatot szeretne kérni a KSB Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Budafoki út 60.
Telefon: +36 1 371 1736
Fax: +36 1 371 1770
E-mail:
Web: www.ksb.hu
Janik László
területi képviselő - Kelet- és Közép-Magyarország  
   
   
   
A KSB Hungary Kft. a világszerte vezető KSB Csoport tagja 1992 óta van jelen a magyar piacon. Szivattyúkat, szerelvényeket és komplett rendszermegoldásokat kínál vízi, szennyvízi, ipari és épületgépészeti felhasználásra gyors rendelésfelvétellel, rövid szállítási határidővel, kiváló ár/érték arányban. Mindent egy kézből: gyártói know-how, műszaki tanácsadás, szerviz szolgáltatások.
Referenciák: Paksi Atomerőmű Zrt., MOL Nyrt., Borsodchem Zrt., Budapesti Erőmű Zrt., AUDI Hungária Motor Kft., GEA Egi Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt. Minőségi tanúsítvány: MSZ EN ISO 9001:2015
További hírek az Ipari szivattyúk termékkategóriában
További hírek a Szivattyúk, keverők termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  KSB  tartályszivattyú  Estigia  vegyipari  szivattyú  függőleges  tengelyű  merülő  szivattyú