Az EP Equipment L1 széria a világ első Li-ionos targonca családja

Az EP Equipment L1 széria a világ első Li-Ionos targonca családja

A lítium-ion technológia számos kiemelkedő előnnyel rendelkezik

A technológia fejlődésének köszönhetően mára a Li-Ion akkumulátorral működő targoncák ára versenyképes lett a robbanómotoros és a hagyományos elektromos gépek árával. Ugyanakkor számos kiemelkedő előnnyel is rendelkezik a ólom-sav akkumulátoros rendszerrel szemben, amivel egyszerűbbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé teszi a munkánkat.

Az EP Equipment a Li-ion akkumulátorok innovatív és vezető anyagmozgatógép gyártója. Az EP L1 széria a világ első Li-ionos targonca családja, amelyet a lítium akkumulátor köré terveztek és építettek. Az eredmény: nagyobb lábtér, jobb kilátás, kisebb súly.

Az EP a biztonság és a gazdaságosság egyidejű figyelembevételével tervezi és gyártja a technológia legbiztonságosabb és legjobb minőségű LFP Li-ion celláit, ellenben más gyártók NMC celláival. Más gyártókkal szemben az EP vallja, hogy egy apró kis kapacitás növekedés eléréséért nem veszélyeztetheti a felhasználók, partnerek biztonságát.

Az EP targoncái nemcsak versenyképes kiindulási beruházást jelentenek, hanem az idő múlásával kevesebb költség merül fel egy lítium-ionos flotta karbantartásával kapcsolatban. Mára a legnagyobb gyártók is felvették kínálatukba az EP Equipment üzemeiben készült termékeket (pl: KION Group), így találkozhatnak a piacon Still, Linde, Clark, Silverstone, BigJoe, Climax (TVH) és egyéb márkanéven is forgalmazott EP anyagmozgató gépekkel.

Az EP Equipment L1 széria a világ első Li-Ionos targonca családja
Az EP Equipment L1 széria a világ első Li-Ionos targonca családja

A lítium akkumulátorok folyamatos, egyenletes energiát biztosítanak. A rendkívül rövid töltési időnek és karbantartásmentességnek köszönhetően szünet nélkül alkalmazhatóak. Hosszú élettartamúak és tartósak.

Az üzemanyag műszakonként átlagosan 25 EUR-ba, az  elektromos töltés pedig csupán 5 EUR-ba kerül.

A Li-ion akkumulátor rendkívül rövid töltési időt igényel. Már 10 perc töltési idő után az akkumulátor 7%-ban, 60 perc után pedig 50%-ban van feltöltve. A gyorsabb feltöltéssel a Li-ionos targoncák napközben könnyen tölthetők; szünetidőket vagy más raktári állásidőt kihasználva anélkül, hogy az akkumulátort ki kellene venni a targoncából.

A Li-ion akkumulátor hosszú élettartamának köszönhetően teljesen zárt (IP54) és karbantartásmentes.
Így megtakaríthatók az akkumulátorok karbantartási és üzembentartási költségei: nincs szükség külön töltőhelyiségre, külön szellőztetésre, vízutántöltésre. Nem keletkeznek kellemetlen szagok, gázok és savak; nincs szükség az akkumulátorcseréhez idő- és erőforrás igényes berendezésekre.
A Li-ion akkumulátor a hagyományos technológiához képest nagyobb hatásfokkal rendelkezik, ezért jelentősen csökkenthetőek az energiaköltségek.

Li-ion akkumulátor előnyei
Az EP Equipment L1 széria a világ első Li-Ionos targonca családja
Az EP Equipment L1 széria a világ első Li-Ionos targonca családja

A Li-ionos akkumulátoroknál a ciklusokat a töltés százaléka alapján számítják, nem pedig az akkumulátor minden egyes feltöltésekor. Ez azt jelenti, hogy a 10% -os töltés csak egy tizede a Li-Ion ciklusnak. Ólom-sav akkumulátornál ez a 10% egyenlő 1 teljes ciklussal.

A hírben szereplő termékek

EP Equipment Li-ionos targoncák
 
EP Equipment Li-ionos targoncák

A lítium-ion akkumulátorokat széles körben alkalmazzák az elektromos járművek gyártásában. Az anyagmozgató piacon a Li-Ion akkumulátorok elsősorban az alapszintű raklapmozgatókban váltak népszerűvé. Az EP összehangolt terméktámogatási rendszert hozott létre a munkatermelés és a teherautó hatékonyságának optimalizálása érdekében. 2019-ben bevezette a „LiST” jelölést, amely az EP új lítium-integrált intelligens teherautók sorozatát tartalmazza. A sorozat súly- és helymegtakarítást eredményez, kiemelkedő ciklusidőt biztosít, és sokkal gyorsabban tölthető fel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Targoncák, szállítókocsik
Targoncák, szállítókocsik
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...