Energiahatékonyság a garázskapun át

ThermoFrame kaputok a Hörmann-tól

Az épületek energiahatékonysága a legaktuálisabb témák egyike, ökológiai és gazdasági okok indokolják, hogy a hőszigetelés a homlokzat mellett a nyílászárók, a kaputechnikai megoldások esetében is megvalósuljon. A Hörmann Kaputechnikánál erre a problémára is megszületett az ideális megoldás.

A lakások falainak negyedét nyílászárók borítják, és míg egy családi ház esetében a fűtési költségek harminc százalékáért, addig egy sorháznál közel ötven százalékáért az ajtók, ablakok elégtelen szigetelése a felelős, érthető hát, hogy egyre nagyobb a jelentősége az olyan megoldásoknak, melyekkel az épület hőszigetelése javítható, a fűtésszámla pedig csökkenthető.
Hörmann ThermoFrame kaputok
Hörmann ThermoFrame kaputok
Galéria
Hörmann ThermoFrame kaputok vspace=
Hörmann ThermoFrame kaputok vspace=
Galéria
Dupla tömítés
Erre a problémára kínál megoldást a Hörmann Kaputechnika, ahol megtervezték azt a speciális hőhídmentes tokot, amit szekcionált garázskapuknál lehet alkalmazni. A ThermoFrame tokcsatlakozással a kapu tokja hőhídmentes elválasztást kap a falazattól, ami a teljes kapuszerkezet hőszigetelését javítja. A gyártó adatai szerint a szekcionált garázskapuk hőszigetelési értékét a ThermoFrame 12,5 százalékkal csökkenti. Ezt a javulást a ThermoFrame azzal éri el, hogy a belső hő útját megszakítja. Míg a tömítés nélkül a kapuszerkezet a falazattal érintkezik és így kis hőhidak alakulnak ki, addig az új kiegészítő megállítja ezt a hőveszteséget. Ráadásul ez, a kiegészítőként rendelhető erős, műanyag keret, a kapu tömítettségét is növeli, ezzel ugyanis a kapun található alaptömítés egy második tömítési szinttel bővül.

Mindemellett fontos hangsúlyozni: ha a garázs közvetlenül a ház mellett található, és fűtött helyiséggel határos vagy egy átjáró vezet a garázsból a házba, a szakértők duplafalú garázskaput ajánlanak, ezek ugyanis segítenek abban, hogy a fűtési költségek csökkenjenek és a meleg levegő házban maradjon.

Az energiatakarékos ajtó
Szintén a Hörmann termékpalettáján található az a speciális ajtó, melynek segítségével a lakások energiafelhasználása csökkenthető. A dupla tömítés mellett saroktömítés és poliuretán keményhab gondoskodik arról, hogy az ajtó U-értéke a törvényben meghatározott követelményeknek megfeleljen.
Hörmann ThermoFrame kaputok
Hörmann ThermoFrame kaputok
Galéria
Hörmann ThermoFrame kaputok
Hörmann ThermoFrame kaputok
Galéria
A lakás zöldkártyája
Az energiahatékonyság kérdése azért is aktuális, mert a 2009-ben elfogadott 176/2008 (XII.31.) kormányrendelet életbelépése óta minden újonnan épülő épület esetében el kell készíttetni az épület energetikai tanúsítványát. 2012. január 1-től pedig az energiatanúsítvány megszerzése meglévő épület vagy lakás esetén is kötelező lesz, de ingatlan eladásakor az átíráshoz, az egy évnél hosszabb bérbeadáshoz és az ezer négyzetméternél nagyobb alapterületű hatósági-, állami tulajdonú épület esetén is előírás a zöldkártya.
(forrás: hg.hu)
Ha a ThermoFrame kaputokokkal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kapcsolódó hírek

Construma 2011 - konferencia program
Több mint 30 konferencia, nemzetközi találkozó, workshop és kerekasztal-beszélgetés
Construma 2011 - konferencia program

Kategóriák

Garázskapuk
Garázskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...