proidea.hu online termékinformációs katalógus

Energiahatékonyság a garázskapun át


2011. március 23.

ThermoFrame kaputok a Hörmann-tól

Az épületek energiahatékonysága a legaktuálisabb témák egyike, ökológiai és gazdasági okok indokolják, hogy a hőszigetelés a homlokzat mellett a nyílászárók, a kaputechnikai megoldások esetében is megvalósuljon. A Hörmann Kaputechnikánál erre a problémára is megszületett az ideális megoldás.

A lakások falainak negyedét nyílászárók borítják, és míg egy családi ház esetében a fűtési költségek harminc százalékáért, addig egy sorháznál közel ötven százalékáért az ajtók, ablakok elégtelen szigetelése a felelős, érthető hát, hogy egyre nagyobb a jelentősége az olyan megoldásoknak, melyekkel az épület hőszigetelése javítható, a fűtésszámla pedig csökkenthető.
Hörmann ThermoFrame kaputok Hörmann ThermoFrame kaputok vspace=
Dupla tömítés
Erre a problémára kínál megoldást a Hörmann Kaputechnika, ahol megtervezték azt a speciális hőhídmentes tokot, amit szekcionált garázskapuknál lehet alkalmazni. A ThermoFrame tokcsatlakozással a kapu tokja hőhídmentes elválasztást kap a falazattól, ami a teljes kapuszerkezet hőszigetelését javítja. A gyártó adatai szerint a szekcionált garázskapuk hőszigetelési értékét a ThermoFrame 12,5 százalékkal csökkenti. Ezt a javulást a ThermoFrame azzal éri el, hogy a belső hő útját megszakítja. Míg a tömítés nélkül a kapuszerkezet a falazattal érintkezik és így kis hőhidak alakulnak ki, addig az új kiegészítő megállítja ezt a hőveszteséget. Ráadásul ez, a kiegészítőként rendelhető erős, műanyag keret, a kapu tömítettségét is növeli, ezzel ugyanis a kapun található alaptömítés egy második tömítési szinttel bővül.

Mindemellett fontos hangsúlyozni: ha a garázs közvetlenül a ház mellett található, és fűtött helyiséggel határos vagy egy átjáró vezet a garázsból a házba, a szakértők duplafalú garázskaput ajánlanak, ezek ugyanis segítenek abban, hogy a fűtési költségek csökkenjenek és a meleg levegő házban maradjon.

Az energiatakarékos ajtó
Szintén a Hörmann termékpalettáján található az a speciális ajtó, melynek segítségével a lakások energiafelhasználása csökkenthető. A dupla tömítés mellett saroktömítés és poliuretán keményhab gondoskodik arról, hogy az ajtó U-értéke a törvényben meghatározott követelményeknek megfeleljen.
Hörmann ThermoFrame kaputok Hörmann ThermoFrame kaputok
A lakás zöldkártyája
Az energiahatékonyság kérdése azért is aktuális, mert a 2009-ben elfogadott 176/2008 (XII.31.) kormányrendelet életbelépése óta minden újonnan épülő épület esetében el kell készíttetni az épület energetikai tanúsítványát. 2012. január 1-től pedig az energiatanúsítvány megszerzése meglévő épület vagy lakás esetén is kötelező lesz, de ingatlan eladásakor az átíráshoz, az egy évnél hosszabb bérbeadáshoz és az ezer négyzetméternél nagyobb alapterületű hatósági-, állami tulajdonú épület esetén is előírás a zöldkártya.
(forrás: hg.hu)

Ha a ThermoFrame kaputokokkal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 15.
Telefon: +36 80 887 575
Fax: +36 24 525 110
E-mail:
Web: www.hormann.hu
Szujó László
ügyvezető igazgató  
   
   
   
Az építőipari piacon a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érték el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát.
További hírek a Garázskapuk termékkategóriában
További hírek az Ipari kapuk, kapuk, kerítések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Hörmann  garázskapu  enargiahatékonyság  ThermoFrame  kaputok