Hőszigetelő kerettel a plusz energia-megtakarításért

A BDX beépítő csomag 25 év alatt csak napi 1 Ft-ba kerül

A tetőtér valóban kellően hőszigetelt és hőhídmentes kialakítása a magyarországi gyakorlatban több évtized elteltével még mindig gyenge pont. A VELUX a tetőtéri ablakok gyártójaként saját megoldását, a hőszigetelő keretet és alátétfóliát tartalmazó beépítő csomagot ajánlja minden építkező és lakásfelújító figyelmébe.

Gyakran előforduló jelenség, hogy az új építésű házak, lakások esetében éppen a hőszigetelésen spórolnak, hogy így csökkentsék a költségeket, ill. próbálják meg kompenzálni az építkezés első szakaszaiban felmerült költségtöbbletet. Sokan elfeledkeznek azonban arról, hogy a megspórolt költségek többszörösét kell a tulajdonosoknak majd megfizetni a havonta érkező energiaszámlában. Sok esetben azonban nem a megbízó takarékoskodása, hanem éppen a kivitelezés tökéletlensége a későbbi panasz- és költségáradat fő okozója. A VELUX ablak beépítése szakszerűen történt, mégis beázásra panaszkodik a lakás tulajdonosa, holott már hetek óta nem esett az eső. A jelenség hőszigetelési hiányosságokra utal az ablak környezetében.

Velux hőszigetelő keret beépítése
Velux hőszigetelő keret beépítése
Galéria
Velux alátétfólia beépítése
Velux alátétfólia beépítése
Galéria


A kivitelezésnél nagyon körültekintően kell rögzíteni a hőszigetelő anyagot az ablak körül. A nem jól beépített (vagy hiányzó!) hőszigetelés miatt hőhidak keletkeznek és a lehűlt belső burkolaton megjelenik a páralecsapódás, amely a penészgomba megjelenését okozza. Az ilyen kivitelezési hibák sajnos elég gyakoriak. A legtöbb probléma tehát abból eredeztethető, hogy a tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti kapcsolódási pontot nem szigetelik ki megfelelően.
A ház legérzékenyebb pontja a hőszigetelés tekintetében a tetőtér. Hiába a legjobb minőségű tetőtéri ablak, ha körülötte a szigetelés nem megfelelő vagy épp hiányzik. Ilyenkor nemcsak a meleg szökik kifelé, de az átnedvesedő szigetelőanyag mind a tetőszerkezet, mind a tetőtéri ablakot tönkreteheti. Gyártóként erre a problémára egy kiegészítő termék kifejlesztésével és forgalmazásával reagált a VELUX. A hőszigetelő keret megakadályozza a hőhidak képződését az ablak és a tető csatlakozásánál, lényegében a kritikus rést tölti ki. Használata esetén a belső felület hőmérséklete az ablaktok körül kb. 5 fokkal lesz melegebb, ami jobb lakókomfortot és kb. 12%-kal kisebb hőveszteséget jelent. Alkalmazása csak azokon a tetőkön lehetséges, ahol a szarufa és a tetőtéri ablak tokja közötti távolság mindkét oldalon min. 2 cm. A csomag részét képező alátétfólia kifelé páraáteresztő képességgel rendelkezik, ám a tetőtér irányába nem engedi be a nedvességet. Így megakadályozza, hogy kívülről nedvesség jusson az ablak és az azt körülvevő hőszigetelő anyag közelébe.

A VELUX tetőtéri ablakok min. 25 éves élettartamát figyelembe véve a BDX beépítő csomag csak napi 1 Ft-ba kerül. Ennek ellentételezéseként hőhídmentes és energiatakarékos otthonban lelhet nyugalmat minden tetőtér lakó.
Galéria

Galéria

Galéria


Ha a BDX hőszigetelő keretekkel kapcsolatban további információra van szüksége, kattintson a hír alatt megjelenő terméksorra, vagy használja az oldal alján lévő Információkérés gombot, ha egyéb információt vagy árajánlatot szeretne kérni a VELUX Magyarország munkatársától.

 

Kategóriák

Tetőtéri ablakok
Tetőtéri ablakok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...