proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hőszigetelő kerettel a plusz energia-megtakarításért


2009. április 27.

A BDX beépítő csomag 25 év alatt csak napi 1 Ft-ba kerül

A tetőtér valóban kellően hőszigetelt és hőhídmentes kialakítása a magyarországi gyakorlatban több évtized elteltével még mindig gyenge pont. A VELUX a tetőtéri ablakok gyártójaként saját megoldását, a hőszigetelő keretet és alátétfóliát tartalmazó beépítő csomagot ajánlja minden építkező és lakásfelújító figyelmébe.

Gyakran előforduló jelenség, hogy az új építésű házak, lakások esetében éppen a hőszigetelésen spórolnak, hogy így csökkentsék a költségeket, ill. próbálják meg kompenzálni az építkezés első szakaszaiban felmerült költségtöbbletet. Sokan elfeledkeznek azonban arról, hogy a megspórolt költségek többszörösét kell a tulajdonosoknak majd megfizetni a havonta érkező energiaszámlában. Sok esetben azonban nem a megbízó takarékoskodása, hanem éppen a kivitelezés tökéletlensége a későbbi panasz- és költségáradat fő okozója. A VELUX ablak beépítése szakszerűen történt, mégis beázásra panaszkodik a lakás tulajdonosa, holott már hetek óta nem esett az eső. A jelenség hőszigetelési hiányosságokra utal az ablak környezetében.

Velux hőszigetelő keret beépítése Velux alátétfólia beépítése

A kivitelezésnél nagyon körültekintően kell rögzíteni a hőszigetelő anyagot az ablak körül. A nem jól beépített (vagy hiányzó!) hőszigetelés miatt hőhidak keletkeznek és a lehűlt belső burkolaton megjelenik a páralecsapódás, amely a penészgomba megjelenését okozza. Az ilyen kivitelezési hibák sajnos elég gyakoriak. A legtöbb probléma tehát abból eredeztethető, hogy a tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti kapcsolódási pontot nem szigetelik ki megfelelően.
A ház legérzékenyebb pontja a hőszigetelés tekintetében a tetőtér. Hiába a legjobb minőségű tetőtéri ablak, ha körülötte a szigetelés nem megfelelő vagy épp hiányzik. Ilyenkor nemcsak a meleg szökik kifelé, de az átnedvesedő szigetelőanyag mind a tetőszerkezet, mind a tetőtéri ablakot tönkreteheti. Gyártóként erre a problémára egy kiegészítő termék kifejlesztésével és forgalmazásával reagált a VELUX. A hőszigetelő keret megakadályozza a hőhidak képződését az ablak és a tető csatlakozásánál, lényegében a kritikus rést tölti ki. Használata esetén a belső felület hőmérséklete az ablaktok körül kb. 5 fokkal lesz melegebb, ami jobb lakókomfortot és kb. 12%-kal kisebb hőveszteséget jelent. Alkalmazása csak azokon a tetőkön lehetséges, ahol a szarufa és a tetőtéri ablak tokja közötti távolság mindkét oldalon min. 2 cm. A csomag részét képező alátétfólia kifelé páraáteresztő képességgel rendelkezik, ám a tetőtér irányába nem engedi be a nedvességet. Így megakadályozza, hogy kívülről nedvesség jusson az ablak és az azt körülvevő hőszigetelő anyag közelébe.

A VELUX tetőtéri ablakok min. 25 éves élettartamát figyelembe véve a BDX beépítő csomag csak napi 1 Ft-ba kerül. Ennek ellentételezéseként hőhídmentes és energiatakarékos otthonban lelhet nyugalmat minden tetőtér lakó.
 
Ha a BDX hőszigetelő keretekkel kapcsolatban további információra van szüksége, kattintson a hír alatt megjelenő terméksorra, vagy használja az oldal alján lévő Információkérés gombot, ha egyéb információt vagy árajánlatot szeretne kérni a VELUX Magyarország munkatársától.

 
 

Cég
Székhely: H-1031 Budapest, Zsófia utca 1-3.
Telefon: +36 1 436 0601
Fax: +36 1 436 0605
E-mail:
Web: www.velux.hu
Kárpáti Marianna
marketing vezető +36 30 397 4055
VELUX vevőszolgálat
  +36 1 436 0601
   
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen járnak az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. Cégük célja, hogy termékeikkel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításaikon keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. Vállalatukat 2016 januárjában CSR Hungary Díjjal ismerték el, Biztonsági Kiválóság cselekvési programjáért.
Kulcsszavak:  VELUX  BDX  beépítő  termék  hőszigetelt  hőhídmentes  hőszigetelő  keret  termékhír  tetőtéri  ablak  ablakok