Az ELCO TRIGON® XXL kondenzációs gázkazán egyedülálló teljesítményt kínál 2 MW-os hőtermelésig

Rendkívül rugalmas telepíthetőség, intelligens tervezés és sokoldalú felhasználhatóság jellemzi

Az ELCO magyarországi képviselete (Ariston Thermo Hungária Kft.) büszkén jelenti be, hogy 2019 januárjától már Magyarországon is elérhetők a TRIGON® XXL kondenzációs álló gázkazánok továbbfejlesztett sorozatai. Ezek között találunk 10 különböző méretben, 650 és 1.900 kW közötti egység teljesítményű, alacsonyan kondenzáló TRIGON® XXL SE típusú, 9 különböző méretben, 650 és 1.600 kW közötti egység teljesítménnyel, közepesen kondenzáló TRIGON® XXL ECO típusú és 10 különböző méretben, 700 és 2.000 kW közötti egység teljesítményű, teljes kondenzációjú TRIGON XXL EVO típusú berendezést.
Külön kiemelendő az ipari kuriózumnak számító TRIGON XXL EVO 2.000 kW-os berendezés, amely egyedülálló az ipari kazánok piacán, hiszen szőnyegégős változatban ilyen kis befoglaló méretekkel, egyetlen gyártónak sem áll rendelkezésre hasonló berendezése.

Az ELCO berendezései egységesen nemesacél hőcserélő felülettel rendelkeznek, tehát úgy víz, mint égéstermék oldalon ezzel találkozik a közeg. Mivel egyetlen fémből vannak kialakítva, nincs olyan kockázatuk, hogy az eltérő hőtágulásnak köszönhetően belső termodinamikai feszültségek (stressz) keletkezzenek benne és ezáltal az anyag belső szerkezetét megrongálja. Ráadásul a kazánok szerkezete lehetővé teszi, hogy a hőtágulás hatására, akár el is mozdulhassanak a felületek, mert kizárólag gumi tömítőgyűrűkön történik a csatlakozás. Nincsenek hegesztett kötések, nincsenek feszültségkritikus gócpontok. A fűtővíz a csőköteges hőcserélő csövek belsejében folyik, ezáltal készüléktípustól függően, akár 8 bar üzemi nyomást is elviselnek. Egy előírt határok között mozgó sebeséggel áramlik bennük a víz, ezáltal hőtermelés közben állandó mozgásban van és nincsenek hőnek kitett át nem áramoltatott részei a hőcserélőnek, így a szennyeződések lerakodásának vagy egyenetlen túlhevülésének nem áll fenn a kockázata. Amennyiben netalán bármilyen oknál fogva mégis valamilyen elzáródás keletkezne bennük, a sima csőfalnak és az egyenes kivitelnek köszönhetően egyszerűen tisztítható. A hőcserélő felület növelésére lézeresen hegesztett nemesacél bordákat alkalmaz a gyártó égéstermék oldalon, amely megoldás tökéletes hőátadást biztosít a két azonos anyagú fém között. Ez a szerkezet kis vízterű, gyors reagálású, könnyű telítési tömegű és nagyon kisméretű berendezéseket eredményez, akár nagyon nagy teljesítmények esetén is.

Az égők minden berendezésnél szőnyegégésű lapos felületek, ami ideális a vele szemben elhelyezett hőcserélő felületek által, teljes felületükben egyenletes hőfok kialakítására és ezáltal nagyon pontos és precíz kibocsátási paraméterek szabályozására. A megannyi apró fúvóka ideálisan rövid lángot és szinte tökéletes égést valósítanak meg. A megfelelő távolságban elhelyezett első hőcserélő felület nagyon hamar 1000 °C alá hűti az égésterméket, így kizárva az NOx képződés lehetőségét, míg a második hőcserélő sor megfelelő távolságban történő elhelyezésével kellő ideig tartja 600-800 °C-on az égésterméket, ahhoz, hogy a CO → CO2 oxidáció megtörténjen. Ezáltal a piacon egyedüli gyártóként az ELCO büszkélkedhet 40 mg/kWh alatti (esetenként igazából 20 mg/kWh környékén) NOx kibocsátással, akár 2 MW teljesítmény esetében is és 30 mg/kWh CO kibocsátással. Az álló kazánok égőcsövein ráadásul átáramlik a fűtővíz, ezáltal közvetett módon a képződés pontjában már visszahűtve a lángot és fokozva az alacsony NOx képződést.

Lehet, hogy kezdeti fázisban a berendezések hatásfoka akár alacsonyabb is lehet, egyes csodaötvözetű öntvény anyagok hatásfokánál, de ezek esetében az idő előrehaladtával a porózus anyagfelületek eltömődnek, elkoszolódnak, korrodálnak és jelentősen lerontják a berendezések hatásfokát. Ugyanakkor az ELCO berendezései az alkalmazott sajátos megoldásoknak köszönhetően a teljes élettartamuk idején szinte a kezdetivel azonos szinten biztosítják a magas hatásfokot.

A fent említett folyamatok alátámasztására egyszerű szemléltető videókat talál itt.

Mindezen megoldások az ELCO berendezéseit kiváló minőségű, nagyon hosszú élettartamú, egyszerűen karbantartható, alacsony környezetterhelésű, jó hatásfokú, kis fogyasztású berendezésekké teszik, amik tökéletesen illeszthetők a legváltozatosabb igények szolgálatába.Az ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok letölthető termékismertető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképekre. Ha árajánlatot vagy részletes felvilágosítást szeretne kérni az Ariston Thermo Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok
 
ELCO TRIGON® XXL álló kondenzációs gázkazánok

A TRIGON® XXL az egyedi kazán konstrukciónak köszönhetően egyedülálló teljesítményt kínál 2 MW-os hőtermelésig.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Az ELCO Magyarországon az elsők között tudja a termékeit GAR minősítéssel szállítani
Az ELCO Magyarországon az elsők között tudja a termékeit GAR minősítéssel szállítani
2018. 04. 21-ével lépett életbe a korábbi GAD (Gas Appliances Directive) minősítést felváltó GAR (Gas Appliances Regulation) minősítés
Az ELCO Magyarországon az elsők között tudja a termékeit GAR minősítéssel szállítani

Kategóriák

Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok
Gáztüzelésű és olajtüzelésű álló kazánok
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...