proidea.hu online termékinformációs katalógus

DEHNclip® - Egyszerűen és szerszám nélkül szerelhető kapocs a földelővezető és betonvasalás összekötésére


2016. október 05.

A rugósacélból készült DEHNclip® alkalmazásával biztos csatlakoztatás valósul meg

Gyors, egyszerű, villámáramra bevizsgált - ez a DEHNclip®: egy új típusú kapocs a betonalap-földelővezetők és/vagy az üzemi célú potenciálkiegyenlítő vezetők összekötésére. A DEHN+SÖHNE lehetőséget nyújt a szakiparnak a DEHNclip® kapocs segítségével egyszerű és gyors kapcsolat kialakítására a betonacél és a földelővezető között a lehető legrövidebb idő alatt.
A Németországban hatályos DIN 18014 betonalap-földelések kialakítására vonatkozó szabvány előírása szerint 2 m-enként szükséges csatlakoztatni a földelővezetőt a betonvasaláshoz. AZ MSZ EN 62305 villámvédelmi szabvány szerint javasolt a 3-5 m-enkénti csatlakoztatás. Az egyszerű, erős, rugós csatlakozókapcsot alkalmazó DEHNclip használatával két vezetékanyag csatlakoztatása a lehető legrövidebb idő alatt válik lehetővé, ami szerelési idő megtakarítást jelent. A rugósacélból készült DEHNclip® alkalmazásával biztos csatlakoztatás valósul meg. Csavarok és csavaranyák nem vesznek el többé és a meghúzási nyomaték betartása nem okoz többé problémát. A DEHNclip® ezáltal szerelés szempontjából nehéz körülmények között is jól alkalmazható.

Ehhez jön még a kapcsok tömegének csökkentése és így a szerelőknek kisebb súlyokat kell a szerelés helyszínén mozgatni. A vasalt betonfelületek felső oldalán is jól alkalmazható, hiszen a DEHNclip® kapocs kis méreteinek következtében könnyen biztosítható a szükséges betontakarás. Az MSZ EN 62561-1 szabvány szerinti vizsgálati tanúsítvánnyal rendelkező DEHNclip® biztonságot nyújt a betonalapban minden földelő- és potenciálkiegyenlítő rendszernél.

A DEHNclip® 10 mm köracél vagy 30x3,5 mm méretű laposacél és 6/8/10/12 mm átmérőjű betonacél összekötésére alkalmazható.

A DEHN+SÖHNE villám- és túlfeszültség-védelmi katalógusokat a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG. magyarországi képviselet munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Termékcsalád  DEHN villám- és túlfeszültség-védelem

A DEHN villám- és túlfeszültség-védelem kínálaton belül a következő területekkel foglakozik: külső villámvédelem és földelés, biztonságos villámvédelmi megoldások szigetelt felfogó berendezésekkel. DEHNsupport villámvédelmi kockázatelemzés szoftver. Energiaellátási (Red/Line) és információtechnológiai (Yellow/Line) rendszerek villám- és túlfeszültség-védelme. Adatátviteli rendszerek túlfeszültség-védelmének állapotfelügyelete (LifeCheck). Napelemes rendszerek (tetőre vagy földre telepített) villám- és túlfeszültség-védelme. Speciális alkalmazások, mint például épületautomatizálás [KNX, M-bus, LON, stb.], robbanásveszélyes területek, stb. villám- és túlfeszültség-védelmi megoldásai.

Cég
Székhely: H-1141 Budapest, Jeszenák János 20.
Telefon: +36 1 371 1091
Fax: +36 1 371 1092
E-mail:
Web: www.dehn.hu
dr. Kovács Károly
okl. villamosmérnök, cégképviselő +36 30 824 2476
   
   
   
A DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviseletét 1991-ben, a külföldi cégek közül (a Siemens és az ABB után) harmadikként alapították, és fontos szerepe volt abban, hogy a magyar szakemberek jobban megismerjék a villámvédelem témakörét. Elsődleges feladatuknak tartják, hogy Partnereiket a korábbiakban is megszokott módon támogassák villám- és túlfeszültség-védelem műszaki feladatainak megoldásában. Teszik mindezt önállóan, valamint szakmai partnereikkel. A DEHN+SÖHNE évtizedes tapasztalatát felhasználva mind az elméletben, mind a gyakorlatban felmerülő problémákra igyekeznek magas szintű, szakmailag megalapozott megoldásokat nyújtani.
Kulcsszavak:  DEHN+SÖHNE  DEHNclip  betonalap  betonvasalás  betonacél  földelővezetők  potenciálkiegyenlítő  vezetők  földelés  kapocs  rögzítéstechnika