proidea.hu online termékinformációs katalógus

A hőszivattyúk új generációja: Daikin Altherma 3


2018. április 06.

Nagy teljesítmény a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett

A Daikin Altherma 3 sorozat az első olyan levegő-víz hőszivattyú, amelyet a Daikin által kifejlesztett, egyedülálló Bluevolution technológia hajt, kombinálva a magas hatékonyságú kompresszort a jövő hűtőközegével, az R32-vel. Ennek köszönhetően tökéletes választás akár új építkezések során, akár energiatakarékos házakhoz. A Daikin Altherma 3 család amellett, hogy egyszerűen telepíthető, és az intelligens vezérlőknek köszönhetően könnyedén irányítható, a tulajdonosok számára a legmagasabb energiahatékonysággal járó kényelmet nyújtja. Az Altherma 3 akár -25 °C-ig működőképes, ezáltal biztonságos működést garantál még a legzordabb időjárási körülmények között is.Diszkrét hatékonyság
A harmadik generációs Daikin Altherma A+++ besorolású sorozata, 4, 6 vagy 8 KW-os változatban is elérhető, egyaránt alkalmas új építésű és már elkészült, életvitelszerű használatban levő lakóházakban történő telepítésre is. A maximálisan elérhető vízhőmérséklet 65 °C, ezért a rendszer csatlakoztatható mind a padlófűtési rendszerekhez, mind a radiátorokhoz.

A Daikin Altherma 3 sorozat magas színvonalra fejlesztett hatékonysági mutatóinak köszönhetően nagy teljesítményt nyújt a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett, biztosítva az 5,1-es COP értékű fűtési hatékonyságot (Tk:7°C, Tvíz: 35 °C) és a meleg vizet 3,3 COP értékig (EN16147).

Az Altherma 3 sorozat kültéri egységének megnövelt méretű hőcserélő felülete hozzájárul a jobb teljesítményhez. Az integrált beltéri egység kompaktságát pedig a karcsú dizájn és a modern megjelenés hangsúlyozza, ezért könnyedén beolvad a többi háztartási eszköz közé. A kültéri egységek a modern és stílusos beltéri egységek széles skálájával kombinálhatóak, köztük oldalfali és a padlón álló kompakt modellekkel. A rendszer számos lehetőséget kínál a meleg víz és a fűtés tekintetében. A mindössze 840 x 440 x 390 mm-es oldalfali egység kombinálható a szabványos háztartási melegvíztartályokkal a kompakt és helytakarékos végeredmény érdekében.

Intelligens fűtésszabályozók
Az intelligens vezérlési technológia megkönnyíti a rendszer otthoni vagy távoli vezérlését a tulajdonos igényeinek megfelelően. A Daikin Altherma 3 időjárás-követő vezérlése és az inverteres kompresszor a kinti hőmérséklettől függetlenül maximalizálja az új Daikin Altherma 3 hatékonyságát annak érdekében, hogy minden időben biztosított legyen a helyiség állandó hőmérséklete.

A rendszer gyors telepítés-varázslóval rendelkezik, amely kilenc előre programozott lépésben biztosítja az egyszerű üzembe helyezést. Alternatív megoldásként a beállítások távolról is elvégezhetőek a Daikin Online Controller okostelefon-alkalmazáson keresztül, melyek lehetővé teszik az otthoni kényelmi szint egyedi preferenciáknak megfelelő beállítását, miközben biztosítják a még fokozottabb energiahatékonyságot. A Daikin Altherma 3 rendszer teljes mértékben integrálható más otthoni vezérlőrendszerekbe is.

Üzembe helyezés és telepítés ugyanazon a napon? Nem gond!
A Daikin Altherma 3 termékcsaládot úgy tervezték, hogy - az ügyfelek kényelmét szem előtt tartva - egyszerű legyen a telepítése és az üzembe helyezése. A gyorsabb telepítés érdekében az egységeket úgy szállítják, hogy az összes kulcsfontosságú hidraulikus elem gyárilag beépítésre került, míg a könnyebb felemelés érdekében a hevederek helye és a fogantyúk beépítettek. A kültéri egységeket tesztelve és hűtőközeggel feltöltve adják át, ezzel is csökkentve a telepítési időt.

Az új kialakítású, padlón álló kompakt modell megkönnyíti a karbantartást: a felnyíló kapcsolószekrény és az egység felső részén elhelyezett hidraulikus elemek biztosítják, hogy bármilyen szervizelés az egység elülső felületén elvégezhető legyen. Ezen felül a csövek is elérhetőek a berendezés tetején. A festett alaplemez magasabb szintű korrózióvédelmet nyújt a fokozott tartósság érdekében.

Az egység konfigurálása egyszerűen végrehajtható a távvezérlő konfiguráció-varázslójának alkalmazásával. A varázsló lehetővé teszi a telepítő számára, hogy néhány lépésben üzembe helyezze az egységet, amely rövid időn belül működik is. Alternatív megoldásként a konfigurálás előzetesen vagy távolról is elvégezhető, SD-kártyára vagy USB-re korábban feltöltött beállításokkal.

Daikin Altherma 3 hőszivattyúk

A Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű hőszivattyújának következő generációja 2018 áprilisától elérhető.

A Daikin Altherma 3 hőszivattyúk letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Daikin Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Fehérvári út 84/a. 4. emelet
Telefon: +36 1 464 4500
Fax: +36 1 464 4501
Web: www.daikin.hu
Mikolai Máté
Műszaki ajánlatadó – VRV specialista +36 70 513 2631
   
   
A Daikin kimagasló energiahatékonysággal rendelkező, és széles körben használható, magas színvonalú, beltéri klíma szabályozó berendezéseket és rendszereket gyárt kereskedelmi létesítményekben, lakóépületekben és ipari üzemekben történő alkalmazásra.
Márkanevek: Daikin, Zanotti, AHT
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Daikin  Altherma  3  hőszivattyú  levegő-víz  hibrid  hőszivattyúk  Altherma  padlón  álló  oldalfali