CREATON – cserépügyben kompetens

Újabb CREATON-gyár Lentiben

Újabb CREATON-gyár Lentiben
Galéria
2008 június 6-án a CREATON hivatalosan felavatta második gyárát a magyarországi Lenti telephelyen. Ezáltal nem csak a CREATON-gyárak száma növekszik, hanem az egyedülálló tetőcserép-választék is új modellel bővül. A vállalat ezzel a kereken 33 millió eurós beruházással tovább erősíti piacvezető pozícióját a szakmában és a telephelybővítéssel optimális feltételeket teremt a magyar vevők ellátásához, valamint új munkahelyeket hoz létre Lenti körzetében. Az új magyar II. gyár tervezett éves gyártási mennyisége kb. 2,4 millió m2 tetőfelület. Ez mintegy 20.000 családiház-tetőnek felel meg. A BALANCE® új tetőcserép az átfogó tartozékprogrammal együtt Európa egyik leginnovatívabb gyárában készül. Az új, 13.000 m2 alapterületű gyárcsarnokba telepítették többek között a rendkívül modern, 152 m hosszú berendezést két gyártósorral, 8 m széles alagútkemencével, valamint az alagút - és kamrás szárítót.
A CREATON magyarországi sikertörténete a 2005-ben üzembe helyezett I. számú üzemmel kezdődött, amely évente közel 20 millió hódfarkú és sajtolt hornyolt tetőcserepet állít elő. Ezt folytatja az újonnan létesített II. gyár, amelyben kereken 70 új szakember Európa egyik legmodernebb gyártósorán dolgozza fel a kiváló nyersanyagokat a legjobb minőségű tetőcseréppé.
A közép-kelet-európai régióban az agyag tetőcseréppel, mint természetes termékkel szemben fennálló minőségi tudatosság növekedésével a kiváló minőségű CREATON-termékek iránt is megnövekedett a kereslet, melyek nemcsak Németországban, hanem időközben világszerte és így Közép-Kelet-Európában is legmagasabb szintű minőséget jelentenek. Ennek a folyamatosan növekvő keresletnek kíván a CREATON eleget tenni a II. számú új üzem megépítésével. Az új BALANCE modell - amelyből eddig kb. 40.000 m2-t rakodtak be – hivatalos gyártáskezdettel egyidejűleg kezdődött kiszállítása még csak a kezdete magyarországi sikertörténet második fejezetének.
Galéria
BALANCE® – Alacsony hajlásszögű tetőcserép a legmagasabb igényeknek
A BALANCE® tetőcseréppel a tetőkialakítás gazdaságossági és formatervezési szempontból teljesen új dimenziói tárulnak fel. A legmodernebb hightech-eljárásokkal tökéletes minőségben gyártják ezt a nagyszerű cserepet.
A CREATON egy olyan, kb. 9 db/m2 anyagigényű cserepet kínál, amely nem csak példás minőségű és feltűnően szép, hanem az ár-és teljesítményviszony tekintetében is mértékadó: a kiváló minőség és a különleges design mellett a gazdaságos fektetés és a kiérlelt hornyolástechnikának köszönhető maximális biztonság gondoskodik a tetőfelület tartós értékállóságáról.
Az új tetőcserép június végétől NUANCE rézvörös, július közepétől téglavörös, július végétől pedig NUANCE fekete engóbozott változatban is rendelkezésre fog állni. Így semmi akadálya nincs annak, hogy az új BALANCE® modell kiválóan indult értékesítését folytatódjon.
BALANCE
BALANCE
Galéria
Gazdaságosság
A nagy, 323 x 500 mm-es formátummal meglepően kedvező ár-és teljesítményviszony érhető el:
kb. 9 db/m2 érték bizonyítja a BALANCE® nagy gazdasági előnyét.

Hornyolás
A labirintus-technikával kikalakított vertikális hornyolásnál, az 5 speciálisan kialakított és különösen erőteljes oldalsó borda nagy szélnyomás esetén is megakadályozza a víz behatolását.

Eltolhatóság
A szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás 26 mm eltolást tesz lehetővé a léctávolságbeosztás optimális illesztése érdekében. Az átfedés meghúzott állapotban is megbízhatóan megmarad, mivel az alsó horonyborda messze a fedőhorony fölé van vezetve, így nagy rugalmasságot biztosít.

Felület
A kiváló nyersanyagok és az új technológiák megteremtik az előfeltételeket a rendkívül sima, selymes cserépfelülethez, amelyet az egyedi égetés és a kiváló minőségű, homogén, természetes nyersanyag biztosít.

Forma
A jellegzetes lendületes hullámforma profilírozott vonalvezetésről és pregnáns optikáról gondoskodik. A cserép a nagy formátum ellenére arányosan és harmonikusan kiegyensúlyozott és kisebb tetőfelületekhez is alkalmas.

Látvány
A cserép formatervezezése, valamint a kiegyensúlyozott arányok rendkívül harmonikus tetőkialakítást garantálnak. A BALANCE mérete ellenére kisebb tetőkhöz éppoly alkalmas, mint nagy tetőkhöz.

Védőbordázat
Az erőteljes támasztóbordák gondoskodnak a jobb statikáról és az esetleg keletkező kondenzvíz alul lévő cserépre történő levezetéséről.

Rögzítés
A biztonságos tartásról három stabil akasztófül gondoskodik. A normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett fektetési előnyök is adódnak a vágott tetőcserepek beillesztésénél (pl. a hajlatoknál és gerinceken).

Szín
A CREATON kizárólag Európa egyik legjobb nyersanyaglelőhelyének legnemesebb agyagmasszáját használja. A kiváló homogenitásnak és a magas vasoxidhányadnak köszönhetően a BALANCE® természetesen ragyogó és intenzív színekben pompázik, tanúbizonyságát adva a "creatív" tetőkultúrának.

Tisztaság
A CREATON a föld, víz, levegő és tűz alapelemekkel tökéleteset alkot a tetők számára. A négy alapelem egyedüli, természetes alkotórésze a nemes agyag tetőcserepeknek. Egyúttal pótlólagos kezelés és kémiai anyagok felhasználása nélkül 100%-ban színtartó.
NUANCE téglavörös
NUANCE téglavörös
Galéria
NUANCE rézvörös engóbozott
NUANCE rézvörös engóbozott
Galéria
NUANCE fekete engóbozott
NUANCE fekete engóbozott
Galéria


Ha a bemutatott termékkel kapcsolatban információt, katalógust vagy árajánlatot szeretne kérni a gyártótól, használja az oldal alján lévő Információkérés gombot.

Kategóriák

Tetőcserepek
Tetőcserepek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...