proidea.hu online termékinformációs katalógus

A fűtéstechnika jövője megérkezett - Bevezetésre került a Bosch Compress 6000 AW levegő-víz hőszivattyú


2017. február 22.

Az új, monovalens vagy bivalens működésre is alkalmas Compress 6000 AW öt különböző teljesítményben érhető el

A Bosch új, hatékony és rugalmas rendszer-megoldásokat kínál a Compress 6000 AW levegő-víz hőszivattyú bevezetésével. Standardizált feltételek mellett az új hőszivattyú 1 kWh villamos energiából több mint 5 kWh hőenergiát állít elő (Compress 6000 AW 9s típus A7/W35 esetén EN 14511 szerint.).

Az új Compress 6000 AW öt különböző teljesítményben lesz elérhető (5, 7, 9, 13 és 17 kW). A készülék monovalens vagy bivalens működésre is alkalmas lesz, a beltéri egység típusától függően.

A Compress 6000 AW levegő-víz hőszivattyú kültéri egysége a nagyobb hatékonyság érdekében invertert is tartalmaz. A kültéri egység egyszerűen csatlakoztatható vízvezetékekkel kapcsolódik a beltéri egységhez.

A készüléknek akár mínusz 20 Celsius fokos kinti hőmérsékletnél is garantált a működése, valamint egy integrált elektromos fűtőelemmel (monovalens beltéri egység) is rendelkezik, melynek maximális teljesítménye 9 kW. Bivalens beltéri egység használata esetén gázkazán, illetve egyéb kiegészítő készülék is készen csatlakoztatható a rendszerhez.

Az üzemeltetők négy különböző beltéri egység közül választhatnak. A beépített tárolóval rendelkező modellek a szűk helyekre ideálisak. A Compress 6000 AWM egy 190 literes melegvíz tárolót, az AWMS pedig egy 184 literes szolár hőcserélővel rendelkező melegvíztárolót tartalmaz, mely egyszerű kapcsolódást tesz lehetővé napkollektoros HMV készítő rendszerekhez.

A portfóliót monovalens és bivalens, falra szerelhető beltéri egységek egészítik ki, melyek kombinálhatók HMV tárolókkal a Bosch választékából. A monovalens beltéri egység előre szigetelt, így alapkivitelben is alkalmas hűtésre. A bivalens beltéri egység beépített keverőszeleppel rendelkezik, ezáltal könnyedén csatlakoztatható hozzá olaj-, gáz- és elektromos kazán is.

A Bosch a Compress 6000 AW hőszivattyú tervezésekor szem előtt tartotta a könnyű felszerelhetőséget és csendes működést: a kültéri egység EPP alapanyagú borításból készül. Ennek eredményeképp a 9 kW-os kültéri egység tömege mindössze 75 kg, a 17 kW-os modellé pedig 132 kg. A korszerű design és a felhasznált alapanyagok szintén felelősek az új levegő-víz hőszivattyú csendes működéséért, különösen akkor, amikor a készülék részterheléses üzemmódban működik.

A gyorsabb beüzemelés érdekében a kültéri egység burkolati elemeit külön szállítjuk, melyek könnyedén felszerelhetők a telepítés helyszínén. Mindez megkönnyíti a szállítást, valamint lehetővé teszi a szerelőnek, hogy minden fontos részhez hozzáférjen, anélkül, hogy leszedné a burkolatot felszerelés közben.

Az egyszerű működés érdekében a Compress 6000 hőszivattyú a jól bevált Bosch EMS szabályzórendszerrel kompatibilis. Ezáltal komplex fűtési/szolár rendszereket tudunk Bosch szabályzókkal működtetni. A beépített IP-modul lehetővé teszi a távvezérlést okostelefonon/tableten keresztül (internet összeköttetés szükséges hozzá).


A Compress 6000 AW letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha az alábbi képre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Robert Bosch Kft. - Termotechnika Üzletágának munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Gyömrői út 104.
Telefon: +36 1 879 8690
E-mail:
Web: www.bosch-climate.hu
Vevőszolgálat
   
   
   
A Bosch-csoporthoz tartozó Termotechnika Üzletág célja, hogy más európai országokhoz hasonlóan hazánkban is első helyre kerüljön a fűtéstechnikai berendezések piacának valamennyi szegmensében, valamint energiatakarékosan és környezetbarát módon gondoskodjon a komfortos beltéri klímáról és melegvízről. A fűtéstechnika termékei teljes rendszerként működnek ideálisan, így komplett megoldást kínálnak a fűtőrendszer és melegvíz előállításra is, legyenek azok kondenzációs készülékek, napenergia hasznosító rendszerek vagy vízmelegítők.
Márkanevek: Bosch
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Robert  Bosch  Termotechnika  Compress  6000  AW  levegő-víz  hőszivattyú  fűtés  hűtés