A fűtéstechnika jövője megérkezett - Bevezetésre került a Bosch Compress 6000 AW levegő-víz hőszivattyú

Az új, monovalens vagy bivalens működésre is alkalmas Compress 6000 AW öt különböző teljesítményben érhető el

A Bosch új, hatékony és rugalmas rendszer-megoldásokat kínál a Compress 6000 AW levegő-víz hőszivattyú bevezetésével. Standardizált feltételek mellett az új hőszivattyú 1 kWh villamos energiából több mint 5 kWh hőenergiát állít elő (Compress 6000 AW 9s típus A7/W35 esetén EN 14511 szerint.).

Az új Compress 6000 AW öt különböző teljesítményben lesz elérhető (5, 7, 9, 13 és 17 kW). A készülék monovalens vagy bivalens működésre is alkalmas lesz, a beltéri egység típusától függően.

A Compress 6000 AW levegő-víz hőszivattyú kültéri egysége a nagyobb hatékonyság érdekében invertert is tartalmaz. A kültéri egység egyszerűen csatlakoztatható vízvezetékekkel kapcsolódik a beltéri egységhez.

A készüléknek akár mínusz 20 Celsius fokos kinti hőmérsékletnél is garantált a működése, valamint egy integrált elektromos fűtőelemmel (monovalens beltéri egység) is rendelkezik, melynek maximális teljesítménye 9 kW. Bivalens beltéri egység használata esetén gázkazán, illetve egyéb kiegészítő készülék is készen csatlakoztatható a rendszerhez.

Az üzemeltetők négy különböző beltéri egység közül választhatnak. A beépített tárolóval rendelkező modellek a szűk helyekre ideálisak. A Compress 6000 AWM egy 190 literes melegvíz tárolót, az AWMS pedig egy 184 literes szolár hőcserélővel rendelkező melegvíztárolót tartalmaz, mely egyszerű kapcsolódást tesz lehetővé napkollektoros HMV készítő rendszerekhez.

A portfóliót monovalens és bivalens, falra szerelhető beltéri egységek egészítik ki, melyek kombinálhatók HMV tárolókkal a Bosch választékából. A monovalens beltéri egység előre szigetelt, így alapkivitelben is alkalmas hűtésre. A bivalens beltéri egység beépített keverőszeleppel rendelkezik, ezáltal könnyedén csatlakoztatható hozzá olaj-, gáz- és elektromos kazán is.

A Bosch a Compress 6000 AW hőszivattyú tervezésekor szem előtt tartotta a könnyű felszerelhetőséget és csendes működést: a kültéri egység EPP alapanyagú borításból készül. Ennek eredményeképp a 9 kW-os kültéri egység tömege mindössze 75 kg, a 17 kW-os modellé pedig 132 kg. A korszerű design és a felhasznált alapanyagok szintén felelősek az új levegő-víz hőszivattyú csendes működéséért, különösen akkor, amikor a készülék részterheléses üzemmódban működik.

A gyorsabb beüzemelés érdekében a kültéri egység burkolati elemeit külön szállítjuk, melyek könnyedén felszerelhetők a telepítés helyszínén. Mindez megkönnyíti a szállítást, valamint lehetővé teszi a szerelőnek, hogy minden fontos részhez hozzáférjen, anélkül, hogy leszedné a burkolatot felszerelés közben.

Az egyszerű működés érdekében a Compress 6000 hőszivattyú a jól bevált Bosch EMS szabályzórendszerrel kompatibilis. Ezáltal komplex fűtési/szolár rendszereket tudunk Bosch szabályzókkal működtetni. A beépített IP-modul lehetővé teszi a távvezérlést okostelefonon/tableten keresztül (internet összeköttetés szükséges hozzá).


A Compress 6000 AW letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha az alábbi képre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Robert Bosch Kft. - Termotechnika Üzletágának munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...